Skocz do zawartości

Shimano Twin Power 4000xtr

Krzysiek184

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra cena jak jest w stanie jakim piszesz.Maszynka na długie lata.Ja kupiłem chyba 6lat temu używkę SuperX 4000 GT-stuningowałem przez dołożenie łożysk i dzisiaj jest w takiej formie, że jeszcze następne kilka lat pokręci, a swoje już połowił.Przy odpowiednim serwisie nie do zajechania, no chybą że ktoś chce to mu krzywdę zrobi.

Taka cena to okazja pod warunkiem, że jest w stanie takim jak piszesz.

Ale tak jak kolega Jozi napisał, Super X po ,,łożyskowaniu'' to XTR tyle że w innej szacie i z podwójną korbką.

Moim zdaniem lepiej wydać te 500 czy 600zł na młynek używany ale sprawdzony i niezawodny niż na kręciek który jest nowością i już w tym stanie budzi wątpliwości.

Obejrzyj też Biomastera LS na znanym portalu aukcyjnym;-) mniej znany odpowiednik XTR-a rynkowiec japoński cenowo mieści się on w Twoim budżecie.

hmm dziwne

mój ma mniej (a nie wyjmowałem)  i korbę T. Z korbką zapewne spowodowane jest tym, że mam super x gtm'a (nie dam sobie reki uciąć ale wydaje mi się super x gt wychodziły z tworzywową rączką) najbardziej mnie dziwi ta ilość łożysk u Kolegi u mnie są 3 i tyle?

Edytowane przez TriMack

hmm dziwne

mój ma mniej (a nie wyjmowałem)  i korbę T. Z korbką zapewne spowodowane jest tym, że mam super x gtm'a (nie dam sobie reki uciąć ale wydaje mi się super x gt wychodziły z tworzywową rączką) najbardziej mnie dziwi ta ilość łożysk u Kolegi u mnie są 3 i tyle?

U mnie 5 łożysk + oporówka :) .Korby nie liczę.

Marcin żadnego halo między nimi nie widzę.XTR ma łożysko na podparciu piniona i podparcie korby z dwóch stron.Super x ma 3 łożyska mniej brak na korbie i pod pinionem.

Porównałem schematy i jestem mądrzejszy :) .

Edytowane przez Jozi