Krzysiek184 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Mam pytanko do bardziej zorientowanej części tego forum w sprawie tego kręciołka. Czy cena 500 zł to dobra cena. Stan jego jest raczej dobry+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Dobra cena jak jest w stanie jakim piszesz.Maszynka na długie lata.Ja kupiłem chyba 6lat temu używkę SuperX 4000 GT-stuningowałem przez dołożenie łożysk i dzisiaj jest w takiej formie, że jeszcze następne kilka lat pokręci, a swoje już połowił.Przy odpowiednim serwisie nie do zajechania, no chybą że ktoś chce to mu krzywdę zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Taka cena to okazja pod warunkiem, że jest w stanie takim jak piszesz.Ale tak jak kolega Jozi napisał, Super X po ,,łożyskowaniu'' to XTR tyle że w innej szacie i z podwójną korbką.Moim zdaniem lepiej wydać te 500 czy 600zł na młynek używany ale sprawdzony i niezawodny niż na kręciek który jest nowością i już w tym stanie budzi wątpliwości.Obejrzyj też Biomastera LS na znanym portalu aukcyjnym;-) mniej znany odpowiednik XTR-a rynkowiec japoński cenowo mieści się on w Twoim budżecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 . Czy cena 500 zł to dobra cena.Przepłacisz jak nic, najlepiej kupić nówkę za złotówkę i trochę pogrymasić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 500 zl to wcale nie malo, biorac pod uwage, ze jest w stanie "dobry +" W tej cenie sa ciekawsze rozwiazania jak np: daiwa emblem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 500 zł to nie mało dla kogoś kto poszukuje czegokolwiek dobrego w tych pieniążkach, ale okazja dla kogoś kto konkretnie poluje na XTR-a.Stan dobry+ może się tyczyć stanu wizualnego lub mechanicznego. Kolega nie określił czego ten stan dotyczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Panowie, nie pomyliło Wam się z tym porównaniem Super X do TP XTR ?? Co innego porównać TP F do Xtr ale nie czarnucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TriMack Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 toż to to samo z mniejsza ilością łożysk, mniej zabajerowaną kastą i korbką dh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Jak podwójna korba ?Pojedyncza łożyskowana.W środku tyle samo łożysk co XTR ma.Różni się kolorem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TriMack Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) hmm dziwnemój ma mniej (a nie wyjmowałem) i korbę T. Z korbką zapewne spowodowane jest tym, że mam super x gtm'a (nie dam sobie reki uciąć ale wydaje mi się super x gt wychodziły z tworzywową rączką) najbardziej mnie dziwi ta ilość łożysk u Kolegi u mnie są 3 i tyle? Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez TriMack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Aleksandrze to się potocznie zwie tuningiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 hmm dziwnemój ma mniej (a nie wyjmowałem) i korbę T. Z korbką zapewne spowodowane jest tym, że mam super x gtm'a (nie dam sobie reki uciąć ale wydaje mi się super x gt wychodziły z tworzywową rączką) najbardziej mnie dziwi ta ilość łożysk u Kolegi u mnie są 3 i tyle?U mnie 5 łożysk + oporówka .Korby nie liczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Do każdego SuperX wielkości 3000 i 4000 można bez problemu dołożyć łożysk i uzyskać "Twin Powera XTR".Tak jak Kolega Jozi pisze 5 łożysk + oporówka = Twin Power XTR (brak jedynie łożysk w korbce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Do każdego SuperX wielkości 3000 i 4000 można bez problemu dołożyć łożysk i uzyskać "Twin Powera XTR".Tak jak Kolega Jozi pisze 5 łożysk + oporówka = Twin Power XTR (brak jedynie łożysk w korbce)Ja mam jeszcze w korbie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Co innego porównać TP F do Xtr Co te dwa modele różni ?, jest jakaś przepaść pomiędzy tymi dwoma modelami, oczywiście w fabrycznym wydaniu? Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez biosteron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Marcin żadnego halo między nimi nie widzę.XTR ma łożysko na podparciu piniona i podparcie korby z dwóch stron.Super x ma 3 łożyska mniej brak na korbie i pod pinionem.Porównałem schematy i jestem mądrzejszy . Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Czyli bebechy są te same ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Czyli bebechy są te same ??Przynajmniej ja różnicy nie widzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Tak. Bebechy w Super X 3000/4000 GT są identyczne jak w Twin Power XTR 3000/4000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Jedyna różnica to kolor lakieru na obudowie i korbka (pomijając tulejki teflonowe-łożyska) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Jedyna różnica to kolor lakieru na obudowie i korbka (pomijając tulejki teflonowe-łożyska)Ożesz, zapomniałem o lakierze .Faktycznie masz rację, XTR ma taki metalic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Miałem i mam sporo XTr'ów i i każdy mnie zachwyca pracą trwałością i po przełożeniu DH które uwielbiam. Fajnie, że jest tańszy odpowiednik równie trwały jak wypasiony brat.Dzięki Panowie za przydatne info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlus75 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Pytanie dla znawców tematu. Czy szpule od Super Aero 3000 GTM będą pasować do TP 4000 XTR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Pytanie dla znawców tematu. Czy szpule od Super Aero 3000 GTM będą pasować do TP 4000 XTR?Będzie tylko może obcierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlus75 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Rozumiem , że może obcierać niezależnie od tego czy płytka , czy głęboka? Mam jedną i drugą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi