Włóczykij Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 On nie stawia sieci, same sznury.Co ciekawe widziałem go już wiele razy a jeszcze nigdy nie widziałem żeby coś złowił.Ale słyszałem ze jest skuteczny.Jeśli chodzi o samodzielną interwencję wolał bym nie bić starszego człowieka. Skłaniał bym się raczej do sniszczenia sprzętu którym się posługuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiSz Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Wiesz ja ogólnie też jestem za inteligentnym rozwiązywaniem problemów, tylko w takich przypadkach nie wierzę w sukces dyplomatycznych metod :/ A zniszczysz - zrobi nowe i tak w kółko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Żak Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Wystarczyło by zadzwonić pod nr.112.A to mnie kolega rozweselił tym pomysłem Ja już to testowałem i nie działa. Jeśli patrol PSR jest gdzieś w pobliżu, to może podjedzie. Jeśli go nie ma, to nikt d.....y ze stołka nie ruszy. Na ZZ owszem przypłyną, bo mają blisko z Nieporętu. Ale gdzieś dalej nie ma na to szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logistyk Opublikowano 5 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 http://www.psr.waw.pl/posterunki.htmlNie wiem konkretnie który posterunek obsługuje ten odcinek.Niestety PSR to najchętniej na majówce połapie dzieciaki albo jakiegoś dziadka z bambusem, a ganiać prawdziwych kłusoli to za dużo fatgi. Chociaż mam nadzieję, że się myle Słyszałem też od spotkanego wędkarza o reguralnym przeczesywaniu żwirowni Brzóze i niemocy okoliczych stróżów prawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert0304 Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Zwirownia Brzoze jest obstawiona siatkami bo z tego co wiem kazdy moze za symboliczna opłate wydzierzawic tam wode. Smutna rzeczywistosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornet Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Jest obstawiona ale jedynie na drugim i trzecim zbiorniku, bo tam wlasnie dzierzawia wode, na pierwszym zbiorniku tylko wolni strzelcy, ale nieco sie boja, jeszcze nie widzialem, zeby w bialy dzien klusowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 W dniu 10 czerwca zasadzka na kłusowników zorganizowana w okolicy miejscowości Sielc Stary nad Narwią przez Państwową Straż Rybacką przy współpracy ze Społeczną Strażą Rybacką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logistyk Opublikowano 17 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 @biosteron, dzięki za linka. O i super. Oby tak dalej. Zastanawia mnie dlaczego podano Stary Sielc, skoro jest położony dalej od Narwi, niż np. nadrzeczne Rowy bądź Gostkowo. Chyba, że chodziło o starą Narew czyli starorzecza w pobliżu tej wsi.Także na tym zdjęciu woda wygląda mało płynąco. Ale tak czy siak bardzo dobrze, że złapali kłusoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Wędkarze: W Narwi brakuje ryb! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logistyk Opublikowano 15 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Dzięki za linka, niestety komentarze pod artykułem trochę mnie zdziwiły o niewypuszczaniu ryb, żeby dzierżawca sobie nie nałapał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logistyk Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Fragment ze strony PSR Dwukrotnie w ciągu dnia patrol ciechanowski zatrzymuje kłusowników na Narwi w miejscowości Lubiel Stary: 19 lipca mężczyznę poławiającego kłomlą i 21 lipca dwóch kłusowników z drygawicą. Sam widziałem w upalną sierpniową niedzielę jak PSR złowił dwóch typków z kłomlą.ja A tak poza tym, jak idzie Wam na Narwi? Sam od siebie dodam, że sporo szczuapczków się wiesza ale raczej podwymiarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Nie jest za ciekawie... Wyciek w Ostrołęce..Ciekawe, czy uda im się to zatrzymać, zanim do Zalewu dopłynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Ciekawe, czy uda im się to zatrzymać, zanim do Zalewu dopłynieChodzi ci o rybostan czy o ujęcie wody dla Wawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Ciekawe, czy uda im się to zatrzymać, zanim do Zalewu dopłynieChodzi ci o rybostan czy o ujęcie wody dla Wawy? Nie wiem, czy woblery się odbarwiać nie będą..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logistyk Opublikowano 11 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Dzisiaj planowałem połowić w Zambskach. Zobaczymy jak to wygląda, ale to nie nastraja to optymistycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert0304 Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Nie jest zle, 5 tys litrow oleju to nie starszna tragedia. Na wodzie zadnych sladow:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Nie wiem, czy woblery się odbarwiać nie będą..... Trenowac rzuty/trolca mozna i gdzie indziej . Choc z tym drugim to jeno Wisla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logistyk Opublikowano 16 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Dzisiaj pływająć w okolicy Ostrykoła 106km napotkałem panów z PSR, którzy stwierdzili, że dostali informację o plamie oleju. Zapytany czy to widziałem, odpowiedziałem że nie. Ale zaintrygowany tym faktempopłynąłem na miejsce o spokojniejszym nurcie. Fakt, w kręcącej wodzie za główkami widać było sporo plam Znowu Ostrołęka zrzuciła? PS. już sobie odpowiedziałem http://www.moja-ostroleka.pl/trzykrotne-zatrucie-narwi-w-nie spelna-piec-tygodni-zdjecia,1287229168,3.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logistyk Opublikowano 5 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 http://www.pultusk24.pl/content/view/2791/1/Dobrze, chcociaż w tym rok PSR wyjątkowo często było widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logistyk Opublikowano 7 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Witam, dla odświeżenia wątku... W październikowym WŚ wyczytałem o powrocie rybaków na ten odcinek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Wybieram sie na żwirownię Brzuze w niedzielę, może mi ktoś z szanownych kolegów podrzucić troche informacji o tej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logistyk Opublikowano 7 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Jest kawałek wody, podzielony na 3 części,jedna połączona z narwią, niestety presja wędkarska jest duża na jesień. Najbardziej warto rozejrzeć się za okoniem, zbiornik ma bardzo urozmaicone dno i większości dostępny z brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Witam łowie czasami w obrębie Gnojna , Brzuze , Przeradowa. Ostatnio coś tam się czepiało trochę boleni i szczupaczków. W Bindużce zaczęli kopać żwir i pozostałości z płukania wywalają do Narwi. Nie da się łowić tam przez 1km bo strasznie mętna woda od żwiru. Widać że rybki gdzieś zniknęły. Wiadomo że jak ucieka biała ryba i reszta drapieżnych też. Zniszczyli odcinek ciekawe na jak długo dostali pozwolenie. Brzuze jeśli chodzi o zbiornik to ostatnio było tam w weekend z 10 łódek a już o innych miejscach nie powiem (ludzi jak mrówek). Najlepiej przyjechać we Wtorek lub Środę. Widać było że tylko okonie męczyli na dup -shota takie po 15 cm. Szczupak wogóle nie żerował. Bolka jest dużo ale trudno złowić. Bardzo chętnie atakują maluśkie rybki i poszedł bym ta drogą. Woblery się nie sprawdzają.Na małe gumki coś tam się czasami uczepi.No chyba że masz jakąś wierną imitację 4 cm uklej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logistyk Opublikowano 7 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Ciekawe czy za ileś lat powstaną tam wyrobiska, jak na Brzóze albo Gnojnie. Sypią piachem, krajobrazu też nie dekorują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Dziekuje za info.Bylem tam w tamtym roku raz i brały okonie 30+ na twistera mannsa 038 motoroil z brokatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi