Skocz do zawartości

Narew - odcinek Różan-Pułtusk, Brzóze

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

On nie stawia sieci, same sznury.

Co ciekawe widziałem go już wiele razy a jeszcze nigdy nie widziałem żeby coś złowił.

Ale słyszałem ze jest skuteczny.

Jeśli chodzi o samodzielną interwencję wolał bym nie bić starszego człowieka. Skłaniał bym się raczej do sniszczenia sprzętu którym się posługuje.

• Odpowiedzi 110
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Wystarczyło by zadzwonić pod nr.112.

A to mnie kolega rozweselił tym pomysłem :lol: :lol: :lol:

Ja już to testowałem i nie działa. Jeśli patrol PSR jest gdzieś w pobliżu, to może podjedzie. Jeśli go nie ma, to nikt d.....y ze stołka nie ruszy. Na ZZ owszem przypłyną, bo mają blisko z Nieporętu. Ale gdzieś dalej nie ma na to szans.

http://www.psr.waw.pl/posterunki.html

Nie wiem konkretnie który posterunek obsługuje ten odcinek.

Niestety PSR to najchętniej na majówce połapie dzieciaki albo jakiegoś dziadka z bambusem, a ganiać prawdziwych kłusoli to za dużo fatgi. Chociaż mam nadzieję, że się myle :(

Słyszałem też od spotkanego wędkarza o reguralnym przeczesywaniu żwirowni Brzóze i niemocy okoliczych stróżów prawa :(

• 1 miesiąc temu...

@biosteron, dzięki za linka.

O i super. Oby tak dalej. Zastanawia mnie dlaczego podano Stary Sielc, skoro jest położony dalej od Narwi, niż np. nadrzeczne Rowy bądź Gostkowo.

Chyba, że chodziło o starą Narew czyli starorzecza w pobliżu tej wsi.

Także na tym zdjęciu woda wygląda mało płynąco.

Ale tak czy siak bardzo dobrze, że złapali kłusoli.

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Fragment ze strony PSR Dwukrotnie w ciągu dnia patrol ciechanowski zatrzymuje kłusowników na Narwi w miejscowości Lubiel Stary: 19 lipca mężczyznę poławiającego kłomlą i 21 lipca dwóch kłusowników z drygawicą. Sam widziałem w upalną sierpniową niedzielę jak PSR złowił dwóch typków z kłomlą.ja

A tak poza tym, jak idzie Wam na Narwi? Sam od siebie dodam, że sporo szczuapczków się wiesza ale raczej podwymiarki.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Dzisiaj pływająć w okolicy Ostrykoła 106km napotkałem panów z PSR, którzy stwierdzili, że dostali informację o plamie oleju. Zapytany czy to widziałem, odpowiedziałem że nie. Ale zaintrygowany tym faktempopłynąłem na miejsce o spokojniejszym nurcie. Fakt, w kręcącej wodzie za główkami widać było sporo plam :wacko: Znowu Ostrołęka zrzuciła?

PS. już sobie odpowiedziałem http://www.moja-ostroleka.pl/trzykrotne-zatrucie-narwi-w-nie spelna-piec-tygodni-zdjecia,1287229168,3.html

• 3 tygodnie później...
  • 11 miesięcy temu...

Witam łowie czasami w obrębie Gnojna , Brzuze , Przeradowa.

Ostatnio coś tam się czepiało trochę boleni i szczupaczków. W Bindużce zaczęli kopać żwir i pozostałości z płukania wywalają do Narwi. Nie da się łowić tam przez 1km bo strasznie mętna woda od żwiru. Widać że rybki gdzieś zniknęły. Wiadomo że jak ucieka biała ryba i reszta drapieżnych też. Zniszczyli odcinek ciekawe na jak długo dostali pozwolenie.

Brzuze jeśli chodzi o zbiornik to ostatnio było tam w weekend z 10 łódek a już o innych miejscach nie powiem (ludzi jak mrówek). Najlepiej przyjechać we Wtorek lub Środę. Widać było że tylko okonie męczyli na dup -shota takie po 15 cm. Szczupak wogóle nie żerował. Bolka jest dużo ale trudno złowić. Bardzo chętnie atakują maluśkie rybki i poszedł bym ta drogą. Woblery się nie sprawdzają.Na małe gumki coś tam się czasami uczepi.No chyba że masz jakąś wierną imitację 4 cm uklej.