Skocz do zawartości

Narew - odcinek Różan-Pułtusk, Brzóze

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 110
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Dzisiaj na żwirowni Brzóza bardzo duże bolenie szalały od samego rana.Jednego udało się skusić na uklejkę RH 12,był spory bo przez pięć minut nie dał się wyjąć do powierzchni.Niestety dupa ze mnie nie wędkarz bo przy zmianie przynęty nie poluzowałem hamulca, a ustawiony był na sandacza i bolonek zrezygnował z sesji foto Embarassed

Dzisiaj na żwirowni Brzóza bardzo duże bolenie szalały od samego rana.Jednego udało się skusić na uklejkę RH 12,był spory bo przez pięć minut nie dał się wyjąć do powierzchni.

Napisz coś więcej o tym łowisku :unsure:, da sie tam lowic z brzegu :unsure: , skoro są tam bolenie to może i ja tam zawitam. Na mapie nie mogę tej miejscowość namierzyć, to na trasie Ostrów Maz. - Różan :unsure:.

Dzisiaj na żwirowni Brzóza bardzo duże bolenie szalały od samego rana.Jednego udało się skusić na uklejkę RH 12,był spory bo przez pięć minut nie dał się wyjąć do powierzchni.

Napisz coś więcej o tym łowisku :unsure:, da sie tam lowic z brzegu :unsure: , skoro są tam bolenie to może i ja tam zawitam. Na mapie nie mogę tej miejscowość namierzyć, to na trasie Ostrów Maz. - Różan :unsure:.

Jadąc od Ostrowi po minięciu mostu na Narwi,jedziesz po górę i skręcasz w lewo na miejscowość Dzbądz.{Po kilku kilometrach dojedziesz nad żwirownię.Mijasz most i po przejechaniu ok 1km.skręcasz w prawo na czynną żwirownie,samochód możesz postawić zaraz przed szlabanem, będzie na widoku.Po prawej stronie masz dużą wyspę,my obchodzimy ją z lewej strony i tam przeważnie szaleją bolki, częściej przy końcu wyspy gdzie jest duża zatoka.Dostępność z brzegu masz 100% do całego łowiska tylko trzeba się nachodzić.Żwirownia jest połączona kanałem z Narwią,ale najlepiej obejrzeć sobie łowisko na satelicie w google jest kawal wody i mimo sporej ilości wędkarzy jest gdzie spokojnie sobie połowić bez przeszkadzania innym.No i sa tam piękne okonie, kilka złapaliśmy i żaden nie miał mniej niż 30+.

Myślę ze to w tej chwili przy niskiej wodzie na Bugu I Narwi jest jakąś alternatywa do połapania i co najważniejsze mimo tej pory roku łatwo namierzyć Bolenie są bardzo widowiskowe, dwa które wczoraj widzieliśmy w całek krasie mogą zostać rekordem tego forum. tylko trzeba się do nich dobrać ale to robota dla specjalisty, my niestety do takich się nie zaliczamy.Jedynym mankamentem tego łowiska jest niestety odległość, mamy ponad 100km.Ale warto pojechać bo można ładnie połapać ;)

To chyba najtrudniejsze łowisko boleni w okolicach, nikt ich tam nie potrafi lowic regularnie tylko z przypadku, także wyzwanie duże a i km też nie mało z Twoich okolic.

• 1 miesiąc temu...
  • 9 miesięcy temu...

Byłem i ja w zeszły weekend,3 króciaki i ogólnie wielkie rozczarowanie.Nie było mnie tam 4lata,myślałem że moje ;) sandacze teraz to już kabany a tu nic.Tylko łódka za łódką spływajace z żywcami(podobno nie wolno :angry: )i tabuny spiningistów wydeptujących brzegi.Porażka.

• 6 miesięcy temu...
  • 1 rok później...

Gnojno-Chmielewo- polecam łowcom kwaków. Zawsze traciłem ten najlepszy czas ze względu na studia- na wylocie grasuje co roku para, bo nie wiem czy wiecie, ale większe kwaki łączą się w pary do polowań przed zimą, czy w stada, raczej nie ale nie mam pojęcia.

Narwiańskie starorzecza, hhmmmm... nie wie nikt  :ph34r:

Napisz coś więcej o tym łowisku unsure.png, da sie tam lowic z brzegu unsure.png , skoro są tam bolenie to może i ja tam zawitam. Na mapie nie mogę tej miejscowość namierzyć, to na trasie Ostrów Maz. - Różan unsure.png.

Jadąc od Ostrowi po minięciu mostu na Narwi,jedziesz po górę i skręcasz w lewo na miejscowość Dzbądz.{Po kilku kilometrach dojedziesz nad żwirownię.Mijasz most i po przejechaniu ok 1km.skręcasz w prawo na czynną żwirownie,samochód możesz postawić zaraz przed szlabanem, będzie na widoku.Po prawej stronie masz dużą wyspę,my obchodzimy ją z lewej strony i tam przeważnie szaleją bolki, częściej przy końcu wyspy gdzie jest duża zatoka.Dostępność z brzegu masz 100% do całego łowiska tylko trzeba się nachodzić.Żwirownia jest połączona kanałem z Narwią,ale najlepiej obejrzeć sobie łowisko na satelicie w google jest kawal wody i mimo sporej ilości wędkarzy jest gdzie spokojnie sobie połowić bez przeszkadzania innym.No i sa tam piękne okonie, kilka złapaliśmy i żaden nie miał mniej niż 30+.

Myślę ze to w tej chwili przy niskiej wodzie na Bugu I Narwi jest jakąś alternatywa do połapania i co najważniejsze mimo tej pory roku łatwo namierzyć Bolenie są bardzo widowiskowe, dwa które wczoraj widzieliśmy w całek krasie mogą zostać rekordem tego forum. tylko trzeba się do nich dobrać ale to robota dla specjalisty, my niestety do takich się nie zaliczamy.Jedynym mankamentem tego łowiska jest niestety odległość, mamy ponad 100km.Ale warto pojechać bo można ładnie połapać wink.png

No właśnie Andrzeju - jedziemy jedziemy tam tylko którego dnia?

pogoda się zanosi na całe 4 dni weekendu - coś nasz kierowca się określał już ?

• 1 rok później...

Żwirownia, Glinianka Grabówiec się nazywa albo Wyrobisko Pożwirowe Grabówiec- za dodatkową opłatą :lol:  :lol:  :lol:  chyba do okręgu ciechanowskiego pzw. Z przyczajki nie warto uderzać bo często kontrolują, kiedyś były tam ładne ryby a teraz to chyba tylko mikro okonki