milupa Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Jutro jadę sprawdzić moje ulubione miejsca ,mam nadzieję że ich ten pogrom nie dotknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 też mam taką nadzieję. Jedno łowisko już straciłem, strata drugiego byłaby praktycznie końcem moich możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logistyk Opublikowano 10 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Byłem w poniedziałek i widziałem kilka martwych ryb, niewielkich. Mam nadzieję, że najgorsze za nami i Narew tak nie ucierpi jak Bug. Ale ryby nie biją, wyniki też kiepskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 Odwiedziłem dzisiaj 2 miejsca na tym odcinku i odpukać w niemalowane jest ok ,brak śladu śniętych ryb bolki współpracowały ze zmiennym szczęściem ale były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 to super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 woda jest o ponad metr wyższa od normalnego poziomu i wmiarę klarowna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logistyk Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Panowie,Jak wyglądają wasze połowy sandaczy w ostatnich sezonach na tym odcinku rzeki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Łowię czasami poniżej Różanu (tak do 5km w dół) i nigdy nie złowiłem tam sandacza. miejscowi sporadycznie łowią na żywca.Ale na tym odcinku chyba tylko boleń się jako tako trzyma.Bliżej Różanu jeszcze niewielkich szczupaczków można połowić. Ale szczerze mówiąc to wole tam pływać niż łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Parę lat temu miałem niezłą miejscówkę, a właściwie dwie, ale nieco poniżej... Brały tam sandacze od 45 do 85cm Jedna całkowicie różną od drugiej: dzienną i nocną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert0304 Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Jak Panowie z jesiennym sandaczami na tym odcinku Narwi?Bo u mnie to kiepsko:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logistyk Opublikowano 15 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 U mnie też nędznie, i zeszły rok też wcale nie był lepszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 FILM. Organizatorzy X Mazowieckiego Spinningu Bugu postanowili dać odpocząć rz.Bug.Za to zrobili piękny pokot nad Narwią :/.Odznaczenia,legitymacje,pamiątkowe medale,nagrody,poklepywanie się na wzajem,a w oddali padnięte ryby .KLIKNIJ Ps.Co się dziwić zwykłym ludziom, jak nawet co poniektórzy promotorzy C&R z tego forum, biorą udział w podobnych zawodach.Warto się zastanowić, czy warte to jest, miejsca na pudle,puchar i dyplomik za wybicie ryb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert0304 Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Niewiadomo czy smiac sie czy płakac.Piekny przyklad dla mlodych wedkarzy. Byle tak dalej Panowie a w bliskiej przyszlosci wedkarstwo straci sens z bardzo prostej przyczyny. Nie bedzie juz na co polowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logistyk Opublikowano 17 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Eh te ryby to w jakimś dole powrzucane? Przynajmniej je jedli czy zakopali?Wielka szkoda, że ta zawodnicza zaraza dotarła nad tą wodę, z którą jestem tak związany. Wielka szkoda ryb, jak na tą rzekę jest to duża ilość. Niestety Narew wg mnie jest coraz mniej rybna i to widać na przykładzie ostatnich 2-3 sezonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert0304 Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Niestety masz racje i nie chodzi tu tylko o ryby drapieżne. Nawet pare przyzwoitych leszczy cięzko jest złowić. Wina jak zawsze lezy pewnie po środku.Odlowy rybackie(teraz juz chyba zakazane), kłusownicy i wedkarze, którzy zabierali kazda zlowiona rybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logistyk Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zmiana roku, czas podsumowań, pewnie nie odkryje ameryki ale chciałbym podzielic sie kilkoma uwagami na temat tego odcinka w sezonie 2009.Ten rok był chyba najgorszym rokiem jeżeli chodzi o połowy spinningowe, a łowię tam regularnie od 10 lat.W zasadzie tylko wczesnomajowe bolenie dopisały. Sandacza nie uświadczyłem, szczupaki ciężko wydłubać wymiarka, zasadzie paproszenie za okoniem miało przyzwoite efekty, czasami trafił się ładny jaź. Na początku często można było trafić na PSR, a czym dalej w lato tym rzadziej. Presja wydała mi się znacznie większa, zapewne przyczyną było śnięcie ryb w bugu i przez to najazd wędkarzy z okolic Wyszkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert0304 Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Moje pytanie moze powinno byc troche w innym wątku ale nie chce robic zbednego bałaganu . Chodzi mianowicie o zbiornik Gnojno, polączony z Narwia mniej wiecej 20 km od Pułtuska.Do tej pory bylo to lowisko dostepne dla wędkarzy, bez dodatkowych opłat, wystarczyla tylko karta i legitymacja wędkarska.Zmiany nastapiły jesienią ubieglego roku. Zbiornik zostal ogrodzony drutem kolczastym, wygladało to tak jakby zmienil własciciela. Nigdzie na ten temat nie mozna uzyskac zadnych informacji, pomylalem wiec że moze ktos na forum cos wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Moje pytanie moze powinno byc troche w innym wątku ale nie chce robic zbednego bałaganu . Chodzi mianowicie o zbiornik Gnojno, polączony z Narwia mniej wiecej 20 km od Pułtuska.Do tej pory bylo to lowisko dostepne dla wędkarzy, bez dodatkowych opłat, wystarczyla tylko karta i legitymacja wędkarska.Zmiany nastapiły jesienią ubieglego roku. Zbiornik zostal ogrodzony drutem kolczastym, wygladało to tak jakby zmienil własciciela. Nigdzie na ten temat nie mozna uzyskac zadnych informacji, pomylalem wiec że moze ktos na forum cos wie Zbiornik nadal jest PZW ,teren rzeczywiście ktoś nabył i ogrodził ale dostęp do wody jest .Byłem w lutym na lodzie i normalnie wolno łowić co też potwierdzili panowie z PSR w trakcie kontroli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logistyk Opublikowano 13 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Pamiętam ok 2004 roku zbiornik Gnojno miał status łowiska specjalnego i dniówka 10 zł kosztowała Fajna woda, niestety zaludniona bardzo i często wpadają tam skuterowcy. Bolenie ładnie chodzą po Gnojnie w lato, ale jakoś mądrzejsze są od tych z nurtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Na Narwi w okolicy Dzierżenina patrol straży rybackiej ujął na gorącym uczynku mężczyznę kłusującego przy pomocy siedemdziesięciometrowej sieci typu wonton... PRZECZYTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logistyk Opublikowano 29 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Dobrze, złapali mendę. Mam nadzieję, że PSR pilnuje teraz Narwi znacznie lepiej niż w lato i na jesień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logistyk Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 PSR z roku na rok coraz bardziej widoczna. W poniedziałek w Lubielu pływały dwie łodzie PSR, złapali kilku bez karty. Cały weekend też byli widoczni. Oby ryb było więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 A na odcinku od Różanu do Kaszewca (może większym) od lat kłusuje ten sam człowiek. Jego temat był poruszany na forum kilka razy. Ktoś pisał że nawet była mu proponowana normalna praca, byle by przestał kłusować, mimo to widuję go tam nadal. Ma ktoś numer do tamtejszego oddziału PSR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Wystarczyło by zadzwonić pod nr.112. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiSz Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Albo dać w łeb, zaplątać w te jego sieci i wrzucić do wody - wiem łatwo powiedzieć, trudniej zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi