Skocz do zawartości

Polak (Polka) potrafi!

Kuba

Rekomendowane odpowiedzi

Nasz narodowy sport.

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/szczecin/miala-10-promili-alkoholu-we-krwi-wytrzezwiala-i-u,1,5459681,region-wiadomosc.html

Jesli denat ma jedynie cztery promile i zadnych innych sladów to przyjmuje sie ze padl z naduzycia. Diverek, Mifek - poznajcie mnie z ta kobieta, wielki szacun. Rekord Polski zdaje sie.  :lol:

Źle na to patrzymy koledzy, to nie głos alkoholiczki, ale walka dzielnej sufrażystki z kolejnym, krajowym stereotypem. To heroiczne dziewczę spiło się do nieprzytomności tylko po to, by nam, obślinionym samcom udowodnić, że kobieta też potrafi. Podczas ucieczki pewnie i stanikiem by oberwał niejeden paskudny pielęgniarz, niestety – nie miała, ot znak czasów.  ;)

Istnieją mroczne zakamarki mojego jestestwa, gdzie poczucie humoru jest notorycznie nawalone, oczadzone wręcz paraliżującą mocą internetowego chaosu, gdy dochodzi wtedy do głosu, jestem bezsilny i muszę, po prostu muszę. :P

Wiem, wiem, zabiłem właśnie rodzimy clubbing, od dzisiaj, żaden bar z tancerkami nie będzie wyglądał już tak fajnie. :lol:  :lol:  :lol:

Edytowane przez Dagon

10 promili jest w zasięgu każdego zdrowego człowieka. Tak przynajmniej mi kiedyś pewien lekarz wyjaśnił. Wystarczy kilkudniowy maraton. Łoisz, śpisz, jak się obudzisz znowu i po kilku dniach we krwi się zbiera odpowiednia dawka. 

Kumulacja. Znane nie tylko w ToTo ;) 

Normalny, rodzinny. Chodzi o to, że jak trochę wytrzeźwiejesz możesz funkcjonować, w sensie stoisz na nogach i potrafisz wykonać podstawowe czynności, ale stężenie masz. Potem dolewasz, znowu jesteś trochę zawiany i jak dojdziesz do siebie, to pijesz dalej. Promili masz coraz więcej, ale jakoś funkcjonujesz. Gdybyś na raz wytrąbił dawkę na 10 promili to jasne że byś zszedł. 

Edytowane przez Krzysiek_W

Ależ ja wcale nie kwestionuję wiedzy, kompetencji tego lekarza, wręcz odwrotnie. Jestem pełen podziwu. A pytam dlatego, że od lat poszukuję medycznego uzasadnienia dla sentymentu jakim darzę piwo, najlepiej na piśmie, bym mógł szanownej małżonce przedłożyć i raz na zawsze dyskusję wokół tego, ewidentnie dobroczynnego dla organizmu płynu, uciąć.  :)

Edytowane przez Dagon
  • Like 1

Normalny, rodzinny. Chodzi o to, że jak trochę wytrzeźwiejesz możesz funkcjonować, w sensie stoisz na nogach i potrafisz wykonać podstawowe czynności, ale stężenie masz. Potem dolewasz, znowu jesteś trochę zawiany i jak dojdziesz do siebie, to pijesz dalej. Promili masz coraz więcej, ale jakoś funkcjonujesz. Gdybyś na raz wytrąbił dawkę na 10 promili to jasne że byś zszedł. 

E to chyba tak nie dziala, takie kumulacje.....A jak ktos jest alkomatem od 30lat ??To chyba ma 10 promili krwi w alkoholu :/

Sprawdzałem się kiedyś na alkomacie wypiłem 50 ml. I dmuchanie i wynik był imponujący 6,5 promila w wydychanym powietrzu, byłem trzeźwy bo ten sam alkomat pokazał wartość 1 PROMILA po dziesięciu minutach i po kolejnych 20 był 0,2. Może tu miała miejsce taKA sama sytuacja badanie w niedługim czasie po spożuciu.

A tak poza tym TO Z WÓDKĄ JESZCZE NIKT NIE WYGRAŁ...TYLKO RUSCY ZREMISOWALI :)

Edytowane przez misiek116p