Maestro Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Pierwszy post na forum więc dzień dobry państwu.Od całkiem niedawna zainteresowałem się tematem spędziłem mnóstwo godzin na forum jerkbait i zacząłem strugać woblery. Skupiam się na woblerach boleniowych gdyż nadchodzący sezon poświęcę w 90% praktycznie tylko tej rybie.Dodam że to moje nieśmiałe początki. Gdyż zrobiłem dopiero 4 woblery.Tak wyglądał pierwszy w historii, jego pracę w miejscu gdzie nie ma nurtów, prądów wstecznych czy też innych warkoczy można zobaczyć pod tym adresem: http://tinypic.com/player.php?v=23iytsh&s=6Po nim zrobiłem partię 3szt:1.)2.)3.)To na razie tyle, jak zrobię kolejne chętnie pokażę. Myślę, że stać mnie na więcej lecz te więcej przyjdzie z kolejnymi woblerami.Myślę, że to dopiero początek i za jakiś czas całkiem fajnie będzie to wyglądać. Chcę stworzyć skuteczne woblery na bolenia i tylko w tym się trudnić.Być może będziecie świadkami czegoś pięknego bo jeszcze nie złowiłem bolenia i chcę pierwszego skusić na własnego woblera. Edytowane 6 Maja 2013 przez Maestro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endzik22 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (...) Być może będziecie świadkami czegoś pięknego bo jeszcze nie złowiłem bolenia i chcę pierwszego skusić na własnego woblera.Ambitnie.Ale, czemu nie? Skoro jesteś @Maestro! Witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam na forum . Hmm wyglądają jakby lakieru nie miały. Lakierowałeś je już czymś? Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez Wędkamojehobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maestro Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 No właśnie jeszcze nie lakierowałem, nawet stery nie są wklejone. To taka wersja żeby zdjęcia zrobić i pokazać na forum. Mam zamiar prysnąć sprayem bezbarwnym "połysk". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Nie wiem czy te środkowe oczko nie jest za blisko tylnego i kotwiczki będą się o siebie zaczepiać (wobler na samym dole) . A ten lakier to tak doraźne rozumiem? Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez Wędkamojehobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Jakie księstwo, takie woblery Witaj na Forum 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maestro Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Nie wiem czy te środkowe oczko nie jest za blisko tylnego i kotwiczki będą się o siebie zaczepiać (wobler na samym dole) . A ten lakier to tak doraźne rozumiem?Oczywiście, że doraźnie. Co do kotwiczek to zrobimy tak by się nie zaczepiały. Czytałem też, że boleń najczęściej zapina się na ostatnią.Ogólnie tak przesadnie jeszcze się nie wczuwam w kwestie o które pytasz bo być może po kolejnej parti/partiach te nawet nie dotkną rzeki. Zobaczymy jak będą pracować bo to najważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Jakie księstwo, takie woblery Witaj na Forummało co i bym sie udławił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Nie wiem czy te środkowe oczko nie jest za blisko tylnego i kotwiczki będą się o siebie zaczepiać (wobler na samym dole) . A ten lakier to tak doraźne rozumiem?Dokładnie jak pisał przedmówca , środkowe oczko dawaj bliżej steru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maestro Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Wszelakie złośliwości i wycieczki wykraczające poza kwestię woblerów proszę sobie darować bo nie jestem tutaj po to by to czytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 To nie złośliwości to takie żarciki :-) luzik :-) każdy kiedyś zaczynał :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Strugaj, strugaj, strugaj i niczym się nie przejmuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 MAESTO TY nie czytaj tylko strugaj , i strugaj 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maestro Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Nie każdego wszystko musi bawić i porywać. Proszę sobie pożartować na pw i nie moim kosztem.Ja tutaj pokazuje woblery i o nich rozmawiam, nie szukam adoracji.I proponuję już zakończyć ten temat. Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez Maestro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Koledzy lubią trochę pożartować . Nie ma się o co gniewać , a nawet w dobrym tonie jest umieć i z siebie się pośmiać .Wracając do tematu wobków boleniowych , to podobno jednak więcej boleni zapina się za środkową kotwiczkę . Przestaw ją tak jak koledzy radzą bliżej steru i wtedy będzie znacznie lepiej . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Jakie księstwo, takie woblery Takie głupie teksty zostaw dla siebie... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Być może będziecie świadkami czegoś pięknego bo jeszcze nie złowiłem bolenia i chcę pierwszego skusić na własnego woblera. I marzę byś napisał, że tak się stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Takie głupie teksty zostaw dla siebie... Racja! Fantastic sam plastik, słoma z butów i jeszcze lisia kita na zadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Czytałem też, że boleń najczęściej zapina się na ostatnią.Akurat jest odwrotnie 1. fajna, tylko polakierować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokosz77 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Wedkamojehobby "Racja! Fantastic sam plastik, słoma z butów i jeszcze lisia kita na zadzie "Trafnie Sie okresliles.Jaka samokrytyka tylko podziwiac Edytowane 5 Kwietnia 2013 przez kokosz77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Ja miałem to szczęście i bolenia pierwszego faktycznie złowiłem na swojego woblera Wiesz jaki masz cel i widać zdrowo podchodzisz do realizacji więc co tu pisać czekam na kolejne woblerki pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maestro Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Artech i 1. pracuje najbardziej fajnie i będzie to pierwsza przynęta którą zacznę rzucać w maju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidi Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 jako wujek dobra rada odradzałbym dla początkujących woblery tzw. boleniowe można szybko się zniechęcić i zacząłbym od prostszych konstrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 jako wujek dobra rada odradzałbym dla początkujących woblery tzw. boleniowe można szybko się zniechęcić i zacząłbym od prostszych konstrukcji Tutaj się z kolegą zgodzę boleniówki to jedne z bardziej wymagających konstrukcji . Niema co się zniechęcać trzeba próbować .Troszkę z kolegi poznaniaka się pośmialiśmy , a teraz poważnie na tym forum znajdziesz wszystko czego potrzeba do doszlifowania umiejętności porady , opisy , techniki zdobienia . Wielu chłopaków już pokazało jaki progres można zrobić w rok czasu tobie życzymy tego samego czytaj , próbuj i kombinuj , czekamy na kolejne woblery . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi