range1970 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Postanowiłem kupić odśnieżarkę. Spalinową z napędem. Proszę o radę użytkowników takich urządzeń - na co zwracać uwagę, może konkretny sprawdzony model macie? Budżet - nie chodzi o to żeby kupić tanio i dalej machać łopatą odśnieżać, ma robić robotę. Będę wdzięczny za wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 ...http://www.stiga.pl/katalog/odsniezarki/odsniezarki_spalinowe/snow_prisma_basic.html mam stige tylko starszą wersję i daje radę od kilku sezonów...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
range1970 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Krystiano, dzięki, wyglądają na solidne maszyny. Jak taka odśnieżarka daje sobie radę z nierównościami? Nie chodzi mi o łagodnie pofałdowany teren np. na trawniku ale występy, nierówności, kiedy np. kostka czy beton wystaje kilka cm? Co się wtedy dzieje? Ten ślimak w to uderza? Trzeba mocno uważać, żeby nie rozwalić maszyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 moja starsza wersja ma regulowaną wysokość pracy (podobnie jak kosiarka spalinowa) jest jeszcze taki "odbój",który chroni tego ślimaka przed kamieniami,kostką itp...ten nowszy typ ma na pewno podobne zabezpieczenia...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Polecam odśnieżarki firmy Husqvarna, Partner albo Mcculloch. Sprzedałem już ich całkiem sporą ilość i klienci nie narzekają. Odśnieżarka musi mieć swoją moc jak i wagę. Niestety ceny zaczynają się od 3900zł. Ale to wybór na lata. Chodzi mi o sprzęt z własnym napędem biegami do przodu i do tyłu i o kołach, które dadzą radę nie tylko na świeżym śniegu ale i na zmrożonym. Nie mówię już o takich bajerach jak podgrzewane rączki czy rozrusznik elektryczny. No i najważniejsze to serwis. Wiadomo, że sprzęt, który pracuje i obsługuje go człowiek jest podatny na jakieś usterki. Serwis praktycznie od ręki jest tu niezbędny a dostępność części zamiennych jest ogromna. W razie pytań zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Ja posiadam Stige Foxa drugą zimę i muszę przyznać że mam komfort niesamowity. 6 biegów przód , 2 biegi tył , rozruch może być elektryczny lub ręczny ( tak jak kosiarki). Silnik bodajże 4KM ,Briggsa raczej niezawodny ( nie sprawdzałem jeszcze rozruchu elektrycznego bo pali od kopa).Polecam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
range1970 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 puszek7, Rajfel, dzięki - dobre wskazówki. Coś mi się już klaruje, muszę teraz porównać szczegółowo kilka modeli, żeby nie palnąć jakiejś głupoty jak przy kosiarce - kupiłem bez napędu i teraz pcham toto . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
runewiczz Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 ja przymierzam się do zakupu odśnieżarki spalinowej Snow Hunter bo ma dobre opinie i w sklepie ze sprzętem ogrodniczym ją chwalili. Ogólnie Stiga ma dobry sprzęt więc myślę, że nie będę żałował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz2223 Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Sam chciałem takie cudo zakupić,problem u mnie z sąsiadami kurcze.. Jak wy sobie z tym radzicie,no chyba,że odsnieżacie w godzinach juz przyzwoitych dla tych co rano lubia pospać. Ja wychodze do pracy 6.15 więc mógłbym zacząć odśnieżanie gdzies o 5.30 - całą okolice bym pewnie poderwał lekko na nogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi