zewu Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Zaskoczył mnie ostatnio dystrybutor wyrobów firmy Abu Garcia. Sprowadził kijek Fantasista Yabai Casting. IM9, Fuji SIC Titanium, w jednym kawałku, 'barokowy' design. Do tego pokrowiec z neoprenu (czy czegoś w ten deseń) i solidna tuba. Dostępny kij ma długość 1,80m (katalog podaje niewłaściwą długość 1,95m) i cw 10-40gr. Nie posiadam niestety dobrych zdjęć, jedynie fotkę cykniętą z papierowego katalogu (stąd ta krzywa szczytówka ). Kij jest do wzięcia za jedyne 800 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 A będzisz miał to do obmacania? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewu Opublikowano 10 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Myślę, że dystrybutor nie będzie robił problemów z udostępnieniem kija. Priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 widzialem ten kijek w berlinie w Rod's World... jak dla mnie bomba... w swojej charakterystyce na sucho bardzo mi przypomial Jabberowocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 może to kijek na JP rynek?? jabberwock yabai nawet nazewnictwo podobne załorzę się, że pochodzenie blanków to ścisła tajemnica pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Dam znać jak go dotknę PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom66 Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 mnie sie kojazy jabberwock ze smokiem Monthy Pytona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Jabberwock to potwór z Alicji z Krainy Czarów. A Pythona mają też zresztą White z serii jeśli się nie mylę Dti. Super wędka na szczupaki! pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom66 Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Jaberrwocky to tez tytul filmu jednego z Monty Pajtonowcow, a zaczerpniety z wiersza Lewisa Carolla. a wedka faktycznie fajna , ale mialem jedna castingowa ABU (sprzedalem) i chyba nikt mnie zmusi do kupienia drugiej. a i mam druga (tez casting)ale z zeszłego wieku i lezy sobie zapakowana na tzw emeruturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Bardzo podobne wzornictwo zastosował Berkley ( notabene połączona firma z Abu ) Trochę słabe zdjęcie. Miałem ten kijaszek w reku i muszę przyznać że całkiem całkiem 2,70m 4-20gr, Materiał: Carbone Haut Module IM7, Akcja: Medium Light, Przelotki: SS304T, Waga : 136gr, Cena ok 500-550 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewu Opublikowano 11 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Firma Pure Fishing zamieściła w swoim katalogu na 2008 rok (na rynek europejski) całkiem sporo sprzętu castingowego. Abu Garcia:Najciekawsze nowości na rok 2008 to:Diamond Crest- kompozyt, dzielona rękojeść, dwa kawałki, przelotki TS(?), 1,80m 5-20gRuby Crest- przelotki LTS(?), dwa składy, 1,98m. 12-25g i dłuższeSaphire Crest- IM6, przelotki SS 304, w jednym kawałku: 1,68m. 7-35g; 1,80m. 7-35g; 1,98m. 10-42g, 2,10m 10-42g.Poza tym wciąż w ofercie seria Conolon Classic: IM8, przelotki SS 304 Gold, dwa składy. W serii znajdują się kije od 6ft do 12(!) ft. Najciekawsze to: 1,80m 10-21 gr, 1,80m. 12-27gr, 2,10m 12-27gr i 2,10m 15-40gr. Nowości Berkley'a:Phazer2- kompozyt, dwa kawałki, przelotki SS304: 2,40m. 10-35g i dłuższeSeries One Skeletor 2- pięknie wykończone kije, dzielona piankowa rękojeść, IM7, dwa kawałki, przelotki SiC- niestety najkrótsza wędka to 2,40m. 4-20g Ponadto w ofercie nadal będą serie: Lightning, Series One, Signa Pike Casting. Zawiodłem się na ofercie Fenwicka'a. Nowość to seria HMG-CV. Najkrótszy kij to 2,40m. 10-35 gr. Poza tym w ofercie jest jedynie jeden kij z serii Ironfather II Casting, czteroskład o długości 3,30m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 zewu i jak? masz /miales juz te kijki. jak z ich cena u nas w kraju?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 mialem 'przyjemnosc' z phantasia w styczniu, jestem koszmarnie rozczarowany jakoscia i cena tego zlomu ... byc moze cos sie do tej pory zmienilo, ja jednak jestem juz skutecznie wyleczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewu Opublikowano 10 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 zewu i jak? masz /miales juz te kijki. jak z ich cena u nas w kraju??Jeszcze nie sprowadzałem nic z katalogu 2008, ceny są nieznane, dostępność także (pewnie wszystko tradycyjnie idzie na początku za ocean). Zamówiłem jakieś kije z tegorocznego katalogu, ale większość spinningi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 raczej japonia i holandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Od wiosny tego roku stoja te wedki w sklepie za rogiem i jeszcze nikt ich nie kupil. Pisze ze stoja, bo maja dwa modele o podobnej gramaturze i calkowicie innej akcji(zastosowaniu). Cena to okolo 300-340 Euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 daro pamietam, że jak ostatnio bylem w Rod's World w Berlinie to też je widzialem. Ciekawi mniejedynie relacjaceny niemieckiej do tej polskiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homesaver Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Witam wszystkich na Forum, niedawno nabyłem tą wędke w niemcyech, własnie w Rod`s World w Berline. Zapłaciłem, jeżeli się nie mylę, 279,00 EURO. Niestety nad wodą jeszcze nie byłem, ale jak ją w sklepie zobaczyłem i pomacałem, niemogłem się opszeć i kupiłem. Jak będę nad wodą to napiszę moje wrażenia. Pozdrowienia Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Homesaver - Witaj na forum.... widze ze mialeś podobne odczucia co i ja... z ta roznica ze ja nie mialem akurat odpowiedniej kwoty przy sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Witam, kupilem Abu Fantasista Yabai Casting 691 jak ja dostane i wypróbuję to cos napisze. Nie wiem czy 2,05m nie jest za dluga, jak bede lowic z brzegu?Z lodzi musi byc Ok. PozdrawiamMarkus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Witam, ..... jak ja dostane i wypruje to cos napisze. ........ PozdrawiamMarkus no co ty nową wędkę???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Witam, ..... jak ja dostane i wypruje to cos napisze. ........ PozdrawiamMarkus no co ty nową wędkę???? PozdrawiamMarkus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grego Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 @Markuskoledze @jerzemu chodziło zapewne o zabawny lapsus: wypruję zamiast wypróbuję. Rzeczywiście, wypruć nową wędkę byłoby dziwne . Ach, ten polski język...Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 @Markuskoledze @jerzemu chodziło zapewne o zabawny lapsus: wypruję zamiast wypróbuję. Rzeczywiście, wypruć nową wędkę byłoby dziwne . Ach, ten polski język...Pozdrawiam, GregoDzienki JerzyBłąd poprawiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi