Dąbek 111 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 W/g mnie M-ka Batson jest bardziej renomowana niż taki Phenix a co dopiero Boron z Krakowa,ale niestety na samej renomie nie pojedzie bez końca,ale to przypadłość nie tylko nas interesującej dziedziny. Opinia moja jest niezwykle subiektywna ,gdyż w reku miałem tylko trzy ,a tylko jednego posiadałem i nim łowiłem . HS1023F sprzedałem i jeszcze długo będę tego żałował jak i innego StC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Jak już jesteśmy przy wrzutkach ze słowników to: "Renomowany" to raczej nie jest fraza ► fraza1. fragment utworu muzycznego;2. jednostka frazeologiczna mająca postać zdania a tak poza tym, moja mała refleksja: przemądrzały «mający przesadnie wysokie mniemanie o swojej wiedzy; też: świadczący o takim mniemaniu o sobie» za PWN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zawsze wydawało mi się że forum jest to wymiany opinii, prezentowania własnego zdania, konfrontowania swoich przemyśleń z opiniami innych, wymianą doświadczeń, dociekań wszelakich na tematy różne w zależności od lini tematycznej forum ale chyba się pomyliłem .Rozwinęła się dyskusja na temat Batsona i mam taką opinię zgodną zresztą z linią tematyczną forum , to że się ma odpowiedz to też dobra sprawa szczególnie jak się jest atakowany. Sprawa zatrzymywania pewnych przemyśleń chyba zależy od pewnego temperamentu ale można sobie pomilczeć i zatrzymać pewne przemyślenia dla siebie jak piszesz tylko wtedy to po co te forum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 (edytowane) a odemnie WKURZAJĄCE---- zachowanie pewnych osób tu na forum ... smutne to....to do czego zmierza ta i inne dyskusje, jak małe dzieci wklejacie pierdoły zamiast zdjęcia ryb Edytowane 4 Czerwca 2013 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIKUL Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Krycek - mam podobną opinie. Może trochę więcej spokoju i dystansu Panowie. Boron czy Batson ... Oba są na B. Warto pamiętać że każdy łowi tym na co go stać. Należy to uszanować. Też nie lubię rzeczy made in ch. I nie mam potrzeby tego roztrząsać. Doskonale rozumiem wpisy kolegów szydzących z borona - bo przyglądając się z boku jest to ... Śmieszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zawsze wydawało mi się że forum jest to wymiany opinii, prezentowania własnego zdania, konfrontowania swoich przemyśleń z opiniami innych, wymianą doświadczeń, dociekań wszelakich na tematy różne w zależności od lini tematycznej forum ale chyba się pomyliłem .Rozwinęła się dyskusja na temat Batsona i mam taką opinię zgodną zresztą z linią tematyczną forum , to że się ma odpowiedz to też dobra sprawa szczególnie jak się jest atakowany. Sprawa zatrzymywania pewnych przemyśleń chyba zależy od pewnego temperamentu ale można sobie pomilczeć i zatrzymać pewne przemyślenia dla siebie jak piszesz tylko wtedy to po co te forum ? Twoje wypowiedzi ostatnio, bardzo rzadko można zaliczyć do dyskusji, raczej tylko wyśmiewasz, poniżasz, oskarżasz, a siebie to prawie pod sufit podrzucasz. Człowieku trochę więcej skromności i pokory, nie jesteś mistrzem Świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Koledzy,- to wstawianie słownikowych wycieczek po znaczeniach pewnych najczęściej źle używanych określeń jest tak samo mądre jak boczny tor tej dyskusji a raczej tego w co się owa zmieniła....Nie mówiąc o tym, że jak ktoś ma trochę oleju w głowie to rozumie "o co poecie chodziło" czyli zwyczajowe, ogólnie przyjęte znaczenie słowa renomowane, czyli czegoś co cieszy się uznaniem poprzez wielość pozytywnych opinii wynikających z powszechnego zastosowania. Zawsze na tym forum pojawia się jakiś kołtuński spór pomiędzy "skromnymi' kopistami, piewcami taniochy za miskę ryżu, klakierami autorytetów, którzy wyznając zasadę przyczepiło się gówno do statku i mówi płyniemy- czują się bezpiecznie w swoich poglądach a aroganckimi poszukiwaczami hołdującymi zasadzie bić mistrza poszukują swojego świętego Grala, za nic mającymi autorytety i mający odwagę publicznie powiedzieć to co powszechnie jest be.Rzeczywistość populistyczna jest miła lecz głupia, a strony konfliktu zapominają o tym, że na końcu tej wojny buldogów pod dywanem są tylko jakieś tam nasze zabawki...A przecież muzyk to nie instrument a instrument to nie muzyka...Jakkolwiek ładne i coraz sprawniejsze instrumenty cieszą i dają nowe możliwości.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 A może najpierw złożyć reklamację i zobaczyć, jak zostanie rozpatrzona?Z drugiej strony taki kij nie powinien był opuścić pracowni.Nie poruszałem tematu reklamacji bo kij trafił do poprawki do innej pracowni.Nie mniej jednak jak zauważyłeś taki kij nie powinien jej opuścić. Może wykonawca doszedł do wniosku,że skoro to "tylko" Batson, zbrojony w "tylko" w alconity to nie ma co się wysilać i trzeba zrobić babola. Nazwy nie pamiętam bo pamięć ulotną mam strasznie ale na pewno na końcu było....-rod. Z tą końcówką jest kilka ale jak będę u kolegi to zobaczę dokładnie i nie omieszkam podać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Andru77 a kij nie jest Twoj tylko kolegi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Ja to tylko u Kawalca robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekOlc Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Odgrzewam temat... W zeszły weekend zabrałem sie za pierwsze zbrojenie wędki. W poniedziałek lakierowałem, miałem lakier Lamar LB w strzykawkach, wiec idealnie odmierzyłem proporcje. Mieszałem w pojemniku przez prawie 10 minut i potem odczekałem na folii, żeby pęcherzyki zniknęły. Pierwsza warstwa lakieru schła na suszarce około 6 godzin, potem po mniej więcej 10 godzinach zabrałem sie za drugą warstwę, która była na suszarce ok 5 godzin.Od lakierowania minęły 4 dni i lakier i jak naduszę paznokciem w powierzchnię to się lekko odkształca, więc nie jest wystarczająco twardy... Czy to jest kwestia jeszcze kilku dni leżakowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Odgrzewam temat... W zeszły weekend zabrałem sie za pierwsze zbrojenie wędki. W poniedziałek lakierowałem, miałem lakier Lamar LB w strzykawkach, wiec idealnie odmierzyłem proporcje. Mieszałem w pojemniku przez prawie 10 minut i potem odczekałem na folii, żeby pęcherzyki zniknęły. Pierwsza warstwa lakieru schła na suszarce około 6 godzin, potem po mniej więcej 10 godzinach zabrałem sie za drugą warstwę, która była na suszarce ok 5 godzin.Od lakierowania minęły 4 dni i lakier i jak naduszę paznokciem w powierzchnię to się lekko odkształca, więc nie jest wystarczająco twardy...Czy to jest kwestia jeszcze kilku dni leżakowania?Na pewno Kolega dał równe proporcje lakieru ?Lakier wystarczy mieszać ~ 4 minuty i od razu można kłaść lakier na blank/omotki. Leżakowanie na foli skraca tylko czas, na położenie lakieru na blanku. Lakier Lamar LB powinien być utwardzony po ~ 4 godzinach, twardy na beton na pewno będzie po ~ 12 godzinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekOlc Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Na sto procent dałem równe proporcje, mieszałem tez dłużej, ale to chyba nie miało negatywnego wpływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekOlc Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Bo proporcje to 50/50, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Bo proporcje to 50/50, tak? tak 50/50. Ale jak jest miekki to cos z proporcjami poszlo nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Nie wiem jak flex coat, ale roddancer, prokote po pelnym wyschnieciu poddaja sie probie paznokcia, czli zostaje slad po nacisnieciu. Twardosc szkla mial i pewnie ma nadal trondak u-40 hb. Az spawdzilem paznokciem omotke z zeszlego roku, po paznokciu zostaje ryska... lakier thread master hb. Da sie lowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekOlc Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Bo generalnie ten lakier nie est jakoś mocno miękki, sprawdzałem go dzisiaj rano przy dużym obciążeniu i przy rzutach i użytkowo to wszystko jest ok. Raczej chyba nic mu nie będzie jak nie bede tego przerabiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmo Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Witam. Mam pytanie dotyczące poprawek na lakierze omotki, zastosowałem lakier HB i zauważyłem zgrubienia przez zbyt słabo przyciętą nić, czy mogę to zeszlifować i położyć kolejną warstwę, czy szlifowanie będzie widoczne pod nową warstwą lakieru, czy jeśli minęło kilka dni to nowa warstwa będzie dobrze przylegać do "podkładu"? Chciałbym opisać swoje doświadczenie z lakierem Lamar, ale to pewnie dotyczy również innych firm. Może komuś się przyda.Pierwsze podejście, równe proporcje lakieru, szybkie mieszanie, mniej więcej jak na filmie Flex Coat z youtube, lakier z ogromną ilością bąbli, po wylaniu na folię aluminiową nadal to samo, postanowiłem podgrzać, lakier stał się jak mleko i nie nadawał się do użytku.Drugie podejście, te same ilości co wyżej, mieszanie powolne około 3 min w tempie obrotów suszarki do wędki, lakier praktycznie bez bąbli, Bardzo ładnie związał, ładna mocna powłoka, oprócz błędów z nicią o których napisałem wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Zeszlifowac mozesz, ale jak polozysz druga warstwe HB to juz cala omotka bedzie bardzo grubo wygladac.I jak to robisz po kilku dniach, moze faktycznie nie zwiazac z poprzednia warstwa. Lakieruje na dwa razy, ale LB. Po pierwszej warstwie wycinam niedoskonalosci skalpelem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Witam. Jaka jest żywotność lakieru?Mam około dwuletni i po lakierowanie omotek, po tygodniu nadal są lepiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 "Lepienie się" lakieru upatrywałbym raczej w złym wymieszaniu lub dobraniu proporcji.Co do przechowywania i przydatności , to jeżeli nie był wyeksponowany na słoneczku i był przechowywany w oryginalnych opakowaniach oraz szczelnie zamknięty - nic mu nie powinno dolegać do ostatniej kropelki przez długi czas ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Dzięki. Usunąłem felerne omotki .Na próbę zmieszałem starannie odmierzone ilości lakieru i utwardzacza, zobaczymy czy to coś da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Jaki to lakier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Flex Coat High Build Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Na bank tak jak miramar69 mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi