WOBLER-W1 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Bardzo ładne i w ciekawej szacie . Na pewno z chęcią będą zagryzane przez innych mieszkańców głębin wodnych , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 kawal dobrej roboty Piotrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Dzięki Panowie. Teraz w przygotowaniu wersja slim i łamię też sobie paluchy nad okoniowym maluszkiem w tym stylu, ale to już bardziej robota dla zegarmistrza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Super woby. Jerki z tej formy też by były bardzo ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Piotr jakiej żywicy używasz? Jeśli to nie tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Jerki są w przygotowaniu, właśnie jadą do mnie oczy, potem tylko lakier na całość i gra muzyka. Co do żywicy, jak pewnie zainteresowani wiedzą, F. Light z Kauposila jest teraz niedostępna, ja używam FC-52 (1,00 g / cm3), dodaję wypełniacz i komorę powietrza z grzechotką w górniej części korpusu i co ma pływać- pływa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 (edytowane) No dziś dostałem od kumpla propozycję nie do odrzucenia- żeby oddać jemu i drugiemu sępowi resztę tych wobków co mi zostały -do testowania, okazja... Pewnie oddam, a na forum też coś za frajer puszczę (może jeszcze przed majówką) Edytowane 18 Kwietnia 2013 przez sukingad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Świetnie się prezentują Twoje woblery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 To jest właśnie to co świadczy o klasie twórcy.Rozpoznawalny styl.Super. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Drugi model już schnie. Wstawiam dziś albo jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 No to dawaj! JERKI,JERKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgodnie z obietnicą, po paru dniach obsuwy, wstawiam nowe wobki. Część będzie ze sterami a część będę próbował ustawić na jerki. W każdym razie materiał jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Świetnie się prezentują no i ten uśmiech a'la Rocky Balboa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Właśnie je ochrzciłeś, pasuje jak pięść do oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Nowy towar Woblerki z nowej formy, dopracowane pod kątem symetrii i wygładzenia, i inne kolorki. Tym razem wszystkie pływające z obniżoną masą (15g) i jeden nowy model, maluch 10 g, też pływający. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 21 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 mój mistrz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 (edytowane) Mój wczorajszy "warsztat" a w zasadzie bardziej poligon i efekty wczorajszego malowania tam wobsonów. Wreszcie zrobiłem trzeci, średni rozmiar (3 zdj 1 kolumna od lewej) i prezentuje się całkiem całkiem, niedługo czeka go sprawdzian w boju. Dzisiaj część poszła już w lakier ale nie bez przygód. Przelałem poliuretan do kubka plastikowego, zanurzyłem pierwszego woblera i zeżarło kubek, po którym został mokry glut. Okazało się że kubki są z tworzywa tzw. przyjaznego środowisku, efekt taki, że w chacie smród na balkonie powódź i chyba uzależniłem kota sąsiadów od poliuretanu bo cały czas wącha płytki na balkonowe...PS. Butelka z 1 zdjęcia nie moja Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez sukingad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 używasz tej samej żywicy co ja, wyczytałem że dodajesz wypełniacza ,podobno zmienia on fakturę żywicy?w jakim sensie, chodzi mi o zewnętrzną powłokę, jest jakaś porowatośc?...wobki bardzo ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Te są już z Feather Lite. Z FC 52 nie rezygnuję bo można lekko posłać pływającego woblera na 40 + metrów a to często decyduje o efektach moczenia kija. Jak dodasz wypełniacz to powierzchnia jest bardziej chropowata, jak nie masz faktury na swoich wobach to nie ma problemu, polakierujesz i tyle. Ja tych nie mogę tak wygładzić bo efekt łuski i całej reszty mniej wyraźny, ale parę dni temu wykombinowałem sposób- na razie top secret, jak się uda to go zdradzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 (edytowane) Filmiki z pracą kilku nowych woblerów. Jakość wideo klasyczna, czyli z d... napiszę mniej więcej jak pracują.1. Maluch- pierwszy z dłuższym sterem- praca drobna i dość agresywna, fajnie lusterkuje- będzie takich więcej . 2.,3. dwa deep runnery, bardzo powoli tonące praca agresywna, niebieski pracuje trochę drobniej, srebrny szeroko i z lusterkowaniem. 4.5. dwa "klasyki" robione pod szczubła, okonek i okonek w wersji krrrwawej ;p Edytowane 19 Sierpnia 2013 przez Piotrek (sukingad) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 przecież nie jest taka zła, za to wodę masz do testów super...klarowność pierwsza klasa, wobki zresztą też. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 (edytowane) Woda niestety nie moja ;/ ale z klasą czystości to trafiłeś w dychę. CD...6. Jak wyżej wzorek klasyczny ale pływający, dość płytko schodzi, ok 70 cm max, ten wzór spodobał się wcześniej bolesławom, akcja drobniejsza niż poprzednich dwóch. 7. No i ostatni, cieńsza i trochę krótsza wersja Targeta, zrobiłem dopiero kilka prototypów ale całość jest taka hmmm.. spasowana, wlepna... no po prostu fajny jest i będę tłukł go póki żywicy i sił starczy Wszystkie woblery malowane farbami w sprayu. Teraz zacznę malować aero bo nie mam już miejsca żeby smrodzić... I na koniec klasyczne: "sorry za jakość filmów" Edytowane 19 Sierpnia 2013 przez Piotrek (sukingad) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Swietne wobki!Prezentują się jak firmowce.Trochę faktycznie słabo widać jak pracują.SDR-y są konkretne,aha i ciekawy pomysł z uszkiem w tych sdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Swietne wobki!Prezentują się jak firmowce.Trochę faktycznie słabo widać jak pracują.SDR-y są konkretne,aha i ciekawy pomysł z uszkiem w tych sdr.Nie jest to drukarka 3D ale dają radę Uszko to bardziej pragmatyczne rozwiązanie bo mam formy jednoczęściowe. Rozcinam przód formy a oczko na stelażu robię dopiero po odlaniu wobsona i spasowaniu steru. Będę zwalniał miejsce w pudle bo wczoraj prawie dokończyłem zapas F.lite także będziesz miał okazję nimi trochę pozamiatać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi