Skocz do zawartości

Love-Bait

Rekomendowane odpowiedzi

Jerki są w przygotowaniu, właśnie jadą do mnie oczy, potem tylko lakier na całość i gra muzyka. Co do żywicy, jak pewnie zainteresowani wiedzą, F. Light z Kauposila jest teraz niedostępna, ja używam FC-52 (1,00 g / cm3), dodaję wypełniacz i komorę powietrza z grzechotką  w górniej części korpusu i co ma pływać- pływa.

No dziś dostałem od kumpla propozycję nie do odrzucenia- żeby oddać jemu i drugiemu sępowi resztę tych wobków co mi zostały -do testowania, okazja... Pewnie oddam, a na forum też coś za frajer puszczę (może jeszcze przed majówką)

Edytowane przez sukingad

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Mój wczorajszy "warsztat" a w zasadzie bardziej poligon i efekty wczorajszego malowania tam wobsonów. Wreszcie zrobiłem trzeci, średni rozmiar (3 zdj 1 kolumna od lewej) i prezentuje się całkiem całkiem, niedługo czeka go sprawdzian w boju. Dzisiaj część poszła już w lakier ale nie bez przygód. Przelałem poliuretan do kubka plastikowego, zanurzyłem pierwszego woblera i zeżarło kubek, po którym został mokry glut. Okazało się że kubki są z tworzywa tzw. przyjaznego środowisku, efekt taki, że w chacie smród na balkonie powódź i chyba uzależniłem kota sąsiadów od poliuretanu bo cały czas wącha płytki na balkonowe...

PS. Butelka z 1 zdjęcia nie moja ;)

post-50550-0-00694400-1375905782_thumb.jpg

post-50550-0-86866800-1375905794_thumb.jpg

post-50550-0-49408200-1375905823_thumb.jpg

post-50550-0-53579800-1375905834_thumb.jpg

Edytowane przez sukingad

Te są już z Feather Lite. Z FC 52 nie rezygnuję bo można lekko posłać pływającego woblera na 40 + metrów a to często decyduje o efektach moczenia kija. Jak dodasz wypełniacz to powierzchnia jest bardziej chropowata, jak nie masz faktury na swoich wobach to nie ma problemu, polakierujesz i tyle. Ja tych nie mogę tak wygładzić bo efekt łuski i całej reszty mniej wyraźny, ale parę dni temu wykombinowałem sposób- na razie top secret, jak się uda to go zdradzę  :ph34r:

• 2 tygodnie później...

Filmiki z pracą kilku nowych woblerów. Jakość wideo klasyczna, czyli z d... napiszę mniej więcej jak pracują.

1. Maluch- pierwszy z dłuższym sterem- praca drobna i dość agresywna, fajnie lusterkuje- będzie takich więcej :).

2.,3. dwa deep runnery, bardzo powoli tonące praca agresywna, niebieski pracuje trochę drobniej, srebrny szeroko i z lusterkowaniem.

4.5. dwa "klasyki" robione pod szczubła, okonek i okonek w wersji krrrwawej ;p

Edytowane przez Piotrek (sukingad)
  • Like 2

Woda niestety nie moja ;/ ale z klasą czystości to trafiłeś w dychę. 

CD...

6. Jak wyżej wzorek klasyczny ale pływający, dość płytko schodzi, ok 70 cm max, ten wzór spodobał się wcześniej bolesławom, akcja drobniejsza niż poprzednich dwóch.

7. No i ostatni, cieńsza i trochę krótsza wersja Targeta, zrobiłem dopiero kilka prototypów ale całość jest taka hmmm.. spasowana, wlepna... no po prostu fajny jest i będę tłukł go póki żywicy i sił starczy  :)

Wszystkie woblery malowane farbami w sprayu. Teraz zacznę malować aero bo nie mam już miejsca żeby smrodzić...

I na koniec klasyczne: "sorry za jakość filmów" 

Edytowane przez Piotrek (sukingad)

Swietne wobki!Prezentują się jak firmowce.Trochę faktycznie słabo widać jak pracują.SDR-y są konkretne,aha i ciekawy pomysł z uszkiem w tych sdr.

Nie jest to drukarka 3D ale dają radę :) Uszko to bardziej pragmatyczne rozwiązanie bo mam formy jednoczęściowe. Rozcinam przód formy a oczko na stelażu robię dopiero po odlaniu wobsona i spasowaniu steru. Będę zwalniał miejsce w pudle bo wczoraj prawie dokończyłem zapas F.lite także będziesz miał okazję nimi trochę pozamiatać.