Skocz do zawartości

Love-Bait

Rekomendowane odpowiedzi

Następny w kolejce? Czyli czym teraz zaskoczysz? :)

Teraz plan główny to projektowanie w corelu, mam straszną ochotę pobazgrać wzorki na kalkomanie, też takie nieco mniej standardowe, tylko muszę zakupić adapter bluetooth do mojego Wacoma.

Poza tym Terrora Janusza też trzeba będzie przemieszać z pianką, miałem czekać na mikrobalon ale w tych okolicznościach przyrody się obejdzie.

Jak dzisiaj znajdę mój notatnik to wstawię kilka zdjęć projektów.

Edytowane przez Piotrek (sukingad)
  • Like 1

Postanowiłem sobie, że do rozpoczęcia sezonu szczupakowego będę codziennie coś dłubał przy moich przynętach. Dzisiaj ciachnąłem formę silikonową na oczy do woblerów i zalałem pierwszą partię transluxem. Czerwone- akurat do mojego t-800, którego idę zaraz lakierować (model wzorcowy) ;) Jak się uda to oko będzie świecące.

post-50550-0-67236200-1389217380_thumb.jpg

post-50550-0-99127400-1389217411_thumb.jpg

• Like 1

Jest proszek luminescencyjny świecący na czerwono,  :lol: a model do formy już wylakierowany i dzisiaj pewnie pójdzie w silikon. Diody będą w "żabkach" ale to odległy projekt i dużo wiedzy tajemnej do zgłębienia w praktyce.

To są oczy 6 mm a forma odlana z blistra z oczami "kupnymi". Żywicę połączyłem 50:50 czyli powinna wyjść gumowata. Jak będzie się nadawać to pójdą z niej ogony, płetwy no i skrzela bo chyba coś z podcięciami pokryw wydłubię. Obiecanki się skończyły, czas ostro pozapie...lać!  :angry:

Edytowane przez Piotrek (sukingad)

Rubinowe oczy mi się strasznie spodobały chyba zrobię białego szczura z takimi. Widok poglądowy jest bo mam w domu wersję live szczura, która zwie się Omen  :). Stare już to moje szczurzysko ale może do wiosny pociągnie, w każdym razie do formy nie pójdzie ....bo za duży, szkoda silikonu  :lol:

A tak wygląda nowy wzornik, który dzisiaj idzie do formy (korpus niecałe 7 cm). Wersję pierwszą sobie odpuściłem bo mi się nie do końca podobała rybia strona, ten już jest ok ale raczej nie ostatni w tym stylu. Dobrze, że fotkę strzeliłem przed formą bo bym nie zobaczył sierścia po kocie sąsiadów ;)

post-50550-0-40407200-1389286446_thumb.jpg

post-50550-0-28851500-1389286459_thumb.jpg

Forma do oczu + translux mieszany w proporcji 50:50- należy rzeczone oczy wyjąć w momencie gdy są miękką gumą (po ok 24h) albo przed zalaniem użyć rozdzielacza, inaczej cały misterny plan wpiz..u i Morales też w piz..u.

Będzie wszystko wstawione w uczciwie zrobionych zdjęciach (nie szajsungiem), tylko jeszcze przede mną masa pracy "pozascenicznej". Ale w tym roku na otwarcie, tj. marzec kwiecień, Fire Tiger obowiązkowo na każdym modelu (no poza T-800 bo to była by profanacja ;p)