@slider@ Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Konkretnie Panie Jak translux żre silikon to w takim razie trzeba zastosować żywicę do form. Są żywice narzędziowe których nie powinien zeżreć. Tak samo z żywicą poliestrową. Tylko ten smród... Oczy robione? Czy kupione? Jeśli robione to szacun wyglądają jak kupne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 24 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Te jeszcze kupne oczy, a woblery stara produkcja- dokładnie z dnia Wszystkich Świętych . Pierwsze robione będą do świecących- też odpowiednie . A poniżej to o co mi chodziło w wyglądzie przynęty po cieniowaniu- tj. żeby nie wyglądała jak świecący glut. CDN. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tesar Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Super woblerki jak żywe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 24 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 (edytowane) Dzięki Za parę dni powstawiam "zaległości" z ub. roku- pierwsze malowane aerografem. Jak te pasiaczki. Edytowane 24 Lutego 2014 przez Piotrek Sukingaad 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 tak się zastanawiam jakby ten proszek zmieszać z lakierem, próbowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 24 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Z lakierem to spłynie pewnie ale z farbkami do aero powinien dać radę- o ile nie będzie zapychał za bardzo dyszy. Będę teścił na paru korpusach- biały proszek z perłą i niebieskim, zielony z limonką i i złotem... a czarne paski zostaną czarne- bo wobler musi mieć kuźwa paski!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 paski to musi mieć zebra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 24 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 i wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Terrory Janusze- na początku w wersji jerk z żywicy łączonej z mikrobalonem. Zobaczymy, czy coś z tego wyjdzie bo to moje pierwsze jerki, obciążane częściowo na podstawie opisów z netu z dodanym elementem, który (tak sądzę) może poprawić ich pracę- wyjdzie w praniu. Waga chyba słuszna... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 (...) Waga chyba słuszna... 159?W kilogramach za dużo, w funtach za mało Ale cóż, niech się nazywa, że schudłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Waga trochę dostała w d.... przy odlewach ale nie aż tak - 15,9 g. Na razie pykam jerki trochę z musu bo czekam na kaskę żeby materiały dokupić. Będą też klasyczne woblery- wiem, że wolisz a nie ma siły, żebym Ci nie podesłał paru "imienników" ze sterem. Tyle że na razie nie mam pomysłu na to jaki ma ten ster być- wszelkie sugestie mile widziane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Jak Ci się miesza mikrobalon z żywicą? łatwo się łączy w jednorodną mieszaninę?Powierzchnia woblerka i odwzorowanie wychodzi podobnie co przy samej żywicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Ten tak. Jak mieszałem żywicę z DT81 to było dużo gorzej. Mieszanina jest jednorodna i się nie zapowietrza- co dziwi i cieszy . Efekt jest bardzo podobny jak przy Feather Lite tyle, że kolorek śnieżnobiały. Waga też podobna do FL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Wyglądają jak żywe, a dodatkowy patent ze świeceniem w ciemności jest super. Rzekłbym że to "oświecone woblery" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 28 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Część z korpusów ma maziania na jutro. Pierwsze bialutkie nówki sztuki Janusze powoli opuszczają manufakturę. Miałem zaczekać z ich malowaniem do pierwszych testów ale wiecie jak to jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Trochę ratalnie ale się robią nówki sztuki. Pierwsze z pianą w środku i pierwsze Janusze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Genialne, czekałem na nowe foty ;] pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Dzięki. Przed sobotą wstawię już fotki polakierowanych. Zmieniłem farby, lakier wierzchni i mam nadzieję, że się nie pożre wszystko ze sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Dojrzeją do spotkania w sobotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Ja właśnie aero zamawiam, poćwiczę, a potem biorę się formy itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Dojrzeją do spotkania w sobotę? Robię co mogę. Właśnie Janusze będę kończył- póki luba nie wróciła z plotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Jak chodzi na pogaduchy tak jak moja, to masz od groma czasu, zdążysz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Kozacko Panie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Kozacko Panie Twoje już pomalowane- oczojebno - metaliczno - perłowe. Dorzucę jeszcze pasiaczka. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Jak chodzi na pogaduchy tak jak moja, to masz od groma czasu, zdążysz. No i zdążyłem-Terrory Janusze dostały paski i wyszły tak... okoniowo Kilka sztuk korpusów zostawiłem niepomalowanych właśnie pod życzenia mojej połówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi