Skocz do zawartości

Love-Bait

Rekomendowane odpowiedzi

Spotkania Jerka są fajne. Gęby trochę bardziej, z każdym razem, znajome- taka rodzina :) dziękuję Wam wszystkim za dzisiaj, kolegom dojazdowym, Kubie i Robertowi szczególnie za mile spędzone wędkarskie ploty. Chill Madafakas :))))

Edytowane przez Piotrek Sukingaad
  • Like 3

A propos Twojego wcześniejszego wpisu - czasem zwyczajnie mi się pisać nie chce. Ze zwykłego lenistwa "podoba mi się", pardon, "lubię to" klikam. A że swoje lata mam i przyzwyczajenia z tym związane (czyt. - lenistwo), to zmieniać się nie mam zamiaru. Czasem napiszę, gdy coś mnie zafrapuje czy rozbawi, a czasem tylko z braku weny "lajknę". I trudno. Przyzwyczajaj się ;)

Januszu, temat produkcji i jego przyległości szeroko dyskutujemy zarówno na forum publicznym jak i pv/pw (?). Życzenia moje, słowami poety, kieruję, na zasadzie wzajemności, do tych portunistów, których spotkałem na jerku, którzy swoją postawą doprowadzili do przewrócenia Tuwima i jego aktualnego lokum do góry a w zsadzie do dołu krzyżem.

Dagon- też Cię kiedyś oszwabię z przynęt (a jak się nadarzy okazja to z piwa też ;p). Póki co niech Ci służą jak najlepiej, podobno Krystek trafił jakiegoś fajnego szczubła na mojego targeta Slima

Dziś otrzymałem do rąk własnych jerka wykonanego przez Piotra.

WOW!

Rzeźba - rewelacyjna :) Odlew zawiera tyle i tak drobnych szczegółów, że szczera zawiść mnie bierze. Ja takiej precyzji nie osiągnąłem nigdy. I tylko jedna drobna myśl nie daje mi spokoju - Piotr twierdzi, że ten wobler nie ma komory akustycznej, a ja słyszę grzechotkę jak w zabawce niemowlaka. Piotr się pomylił i wysłał mi innego jerka (nie "Terrora"), czy ja mam jakieś omamy słuchowe! :D

Gdy przyjdzie czas na zębate ryby, z przyjemnością spróbuję jakiegoś smoka złowić na moją nową zabawkę. Mam nadzieję, że będzieduuuży, a przynajmniej fotogeniczny B)

• Like 1

Na fotogeniczne wabie biorą zwykle fotogeniczne zębale. Dzięki Sensei za pozytywne przyjęcie Janusza Swojego imienia. Mam nadzieję, że przynosi "muzie" chwały bo na innych forach mazwa modelu robi się powszechna ;) Co do mojego prezentu od Ciebie- obiektywnie nie miałem lepszego wabia.

Aj tam słodkawo, jakbym miał 20 szt. na stanie to wiem gdzie i co bym na nie kosił. A piszę co widzę bo się z wiekiem romantyzmu oduczyłem- z romantyzmu to mam kupla Romana- starego punkowca.

• 3 tygodnie później...

Na dzisiejsze popołudnie zostałem przegnany z chałupy więc wyskoczyłem nad Wisłę trochę popykać swoimi woblerkami. Na pierwszy ogień poszedł Target Slim w wersji SDR, któy robiłem dla @slidera. Tonący z wąską dość zdecydowaną pracą. Na filmiku bierze trochę mułu jak ta krowa z kawału ale filmik, ten i następne, to szczyt moich umiejętności filmowo - akrobacyjnych. Okoliczności przyrody rzeki Wisły też nie sprzyjają wędkarskiej kinematografii na większych głębokościach- dlatego jest jak jest.

Następny Terror Janusz wersja żywiczno - piankowa, pierwsze odlewy poszły już do kosza ale zanurkowałem po nie i wziąłem na wiślane tortury. Test z kilkoma różnymi sterami, różnice pracy i zanurzenia dostrzegalne, pomimo kawy z mlekiem metr od brzegu. Na koniec ciekawostka tj. praca Janusza bez żadnego steru- oj będzie pykane na starej Narwi w maju :)

Kolejna przynęta bez steru na rozlewiska w maju. Masakrator skończony w "Święto Zmarłych" 2013  :rockon:

A tak będą wyglądać ukleje tonące. Wydłubałem dzisiaj nad wodą nożem otwór zalałem klejem termicznym i wstawiłem kółeczko łącznikowe na roboczo zamiast oczka. Uklejka popyla takim drobnym lusterkiem. Filmu nie ma bo mi się już nie chciało  ;)

post-50550-0-04226600-1396207618_thumb.jpg

• Like 2

Piotrze.

Jak Twój wątek ma "żyć", jeśli zamykasz usta na dwa tygodnie!? Masz szczęście, bo chciałem Cię we wtorek budzić. Kopniakiem w cztery litery :D

A może to ja mam szczęście? Bo w kolejnych "Terror Januszach" oczy dałbyś kaprawe i zezowate, a jęzor krzywo wklejony, image mi skutecznie psując B)  :D  

Przestój wymuszony został choróbskiem (w ost. części filmiku z Januszami słychać moje płuca a'la Lord Vader  :( ). No i kotem, który się u nas zadomowił- otrucie go pierwszego dnia byłoby podejrzane, a tak już wytyczyliśmy sobie granice i jest z górki  ;) 

edit.

I dzięki, że "budzić" chciałeś we wtorek nie w poniedziałek  :D 

• 4 tygodnie później...

Odkurzam mój zapuszczony jak cygański barak wątek- ale starociami. Ostatnie co mi zostało z moich pierwszych przynęt zmajstrowanych 16 lat temu, czyli jeden z moich pierwszych trzech woblerów i dwie wahadłówki ze zszabrowanych łyżek Matuli. Na tą bez wzoru trafiłem nawet parę szczupłych a wobler malowany jeszcze grubaśnymi markerami, nie było, Droga Młodzieży, pisaczków, komresorków dostępnych za kieszonkowe- było ciężko jednym słowem ;) Co do nowości to jutro pewnie kilka Januszów poodlewam, stelaże czekają ukręcone.

post-50550-0-14323800-1398448929_thumb.jpg

post-50550-0-95066900-1398448973_thumb.jpg

post-50550-0-11600000-1398448988_thumb.jpg

post-50550-0-97689900-1398449001_thumb.jpg

post-50550-0-29504700-1398449017_thumb.jpg

post-50550-0-98427400-1398449030_thumb.jpg

post-50550-0-04233900-1398449051_thumb.jpg

• Like 2

Na dzisiejsze popołudnie zostałem przegnany z chałupy więc wyskoczyłem nad Wisłę trochę popykać swoimi woblerkami. Na pierwszy ogień poszedł Target Slim w wersji SDR, któy robiłem dla @slidera. Tonący z wąską dość zdecydowaną pracą. Na filmiku bierze trochę mułu jak ta krowa z kawału ale filmik, ten i następne, to szczyt moich umiejętności filmowo - akrobacyjnych. Okoliczności przyrody rzeki Wisły też nie sprzyjają wędkarskiej kinematografii na większych głębokościach- dlatego jest jak jest.

Następny Terror Janusz wersja żywiczno - piankowa, pierwsze odlewy poszły już do kosza ale zanurkowałem po nie i wziąłem na wiślane tortury. Test z kilkoma różnymi sterami, różnice pracy i zanurzenia dostrzegalne, pomimo kawy z mlekiem metr od brzegu. Na koniec ciekawostka tj. praca Janusza bez żadnego steru- oj będzie pykane na starej Narwi w maju :)

Kolejna przynęta bez steru na rozlewiska w maju. Masakrator skończony w "Święto Zmarłych" 2013 :rockon:

A tak będą wyglądać ukleje tonące. Wydłubałem dzisiaj nad wodą nożem otwór zalałem klejem termicznym i wstawiłem kółeczko łącznikowe na roboczo zamiast oczka. Uklejka popyla takim drobnym lusterkiem. Filmu nie ma bo mi się już nie chciało ;)

20140330_173612.jpg

Witaj Piotrze. Ja bym na Twoim miejscu nie pchal sie w żadne stery w Januszach. Ta akcja bez steru jest bardzo ciekawa i myślę ze przypasuje zebaczom. Według mnie jeżeli nie ma musu to stery trzeba omijać. Przynety sterowe częściej sie zaczepiają itp. Jerki jak juz pisałem w swoim wątku to najlepsze przynety do trolla! Pozdrawiam

Miras jaki tam talent, młody byłem i niedoświadczony- cienie zrobił reagujący z markerem lakier heh- ale dzięki- teraz to mam kurna talenta jak siemasz  :D.

Mnie osobiście to najbardziej na tych zdjęciach zastanawia jak ja nawierciłem te otwory na łyżkach za młodu, że mam jeszcze rączki całe. Było też tego kombinowania z farbami mnóstwo, najpierw olej, potem mazańce albo spray i cicha modlitwa żeby się nie zgryzło  :P Co do akcji Januszów bezsterowych- mnie przypominają wahadło i rzeczywiście Melek możesz mieć rację, żeby nie cykać ich ze sterem, przynajmniej nie z prostym. Ster zagięty i odpowiednio ustawiony to co najmniej +50 do zajbis.. tzn. do łowności i odpowiedniej prezentacji wabika  ;)

Efekt wczorajszej posiadówy Terrory Janusze i T800. Trzy mają niedolewki ale będę je zakraplał żywicą- taki urok materiału. Obciążenie porozmieszczałem różnie i tym razem uczciwie wszystko spisałem, stąd numery. Na nagrodę w postaci nowego stolika z Ikei jeszcze nie zapracowałem  <_<

post-50550-0-28891600-1398620320_thumb.jpgpost-50550-0-14558800-1398620335_thumb.jpg

post-50550-0-98435700-1398620357_thumb.jpgpost-50550-0-80390000-1398620372_thumb.jpg

• Like 4