Cezary.Łoskot Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Z chęcią zapoznam się z rękodziełem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Zaczynam żałować, że nie mogę dotrzeć xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 8 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 (edytowane) Spotkania Jerka są fajne. Gęby trochę bardziej, z każdym razem, znajome- taka rodzina dziękuję Wam wszystkim za dzisiaj, kolegom dojazdowym, Kubie i Robertowi szczególnie za mile spędzone wędkarskie ploty. Chill Madafakas ))) Edytowane 8 Marca 2014 przez Piotrek Sukingaad 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 A propos Twojego wcześniejszego wpisu - czasem zwyczajnie mi się pisać nie chce. Ze zwykłego lenistwa "podoba mi się", pardon, "lubię to" klikam. A że swoje lata mam i przyzwyczajenia z tym związane (czyt. - lenistwo), to zmieniać się nie mam zamiaru. Czasem napiszę, gdy coś mnie zafrapuje czy rozbawi, a czasem tylko z braku weny "lajknę". I trudno. Przyzwyczajaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Fajnie było pogadać, zobaczyć co tam w przepastnych i niezliczonych kieszeniach ukrywasz, dzięki za prezent i do następnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 8 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 (edytowane) Januszu, temat produkcji i jego przyległości szeroko dyskutujemy zarówno na forum publicznym jak i pv/pw (?). Życzenia moje, słowami poety, kieruję, na zasadzie wzajemności, do tych portunistów, których spotkałem na jerku, którzy swoją postawą doprowadzili do przewrócenia Tuwima i jego aktualnego lokum do góry a w zsadzie do dołu krzyżem. Dagon- też Cię kiedyś oszwabię z przynęt (a jak się nadarzy okazja to z piwa też ;p). Póki co niech Ci służą jak najlepiej, podobno Krystek trafił jakiegoś fajnego szczubła na mojego targeta Slima Edytowane 11 Marca 2014 przez Piotrek Sukingaad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Dagon- też Cię kiedyś oszwabię z przynęt (a jak się nadarzy okazja to z piwa też ;p). Póki co niech Ci służą jak najlepiej...Polecam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 8 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 (edytowane) Oszukać mnie nie oszukano na spotkaniu. Wróciłem z robalem od Kuby i okonkiem Roberta więc jestem hepi Edytowane 8 Marca 2014 przez Piotrek Sukingaad 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Dziś otrzymałem do rąk własnych jerka wykonanego przez Piotra.WOW!Rzeźba - rewelacyjna Odlew zawiera tyle i tak drobnych szczegółów, że szczera zawiść mnie bierze. Ja takiej precyzji nie osiągnąłem nigdy. I tylko jedna drobna myśl nie daje mi spokoju - Piotr twierdzi, że ten wobler nie ma komory akustycznej, a ja słyszę grzechotkę jak w zabawce niemowlaka. Piotr się pomylił i wysłał mi innego jerka (nie "Terrora"), czy ja mam jakieś omamy słuchowe! Gdy przyjdzie czas na zębate ryby, z przyjemnością spróbuję jakiegoś smoka złowić na moją nową zabawkę. Mam nadzieję, że będzieduuuży, a przynajmniej fotogeniczny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Na fotogeniczne wabie biorą zwykle fotogeniczne zębale. Dzięki Sensei za pozytywne przyjęcie Janusza Swojego imienia. Mam nadzieję, że przynosi "muzie" chwały bo na innych forach mazwa modelu robi się powszechna Co do mojego prezentu od Ciebie- obiektywnie nie miałem lepszego wabia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 (...)Co do mojego prezentu od Ciebie- obiektywnie nie miałem lepszego wabia.To na co Tyś dotąd łowił!? A tak poważnie, to bardzo miłe, dziękuję. Uciekam stąd bo robi się słodkawo, a od słodyczy mnie mdli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 (edytowane) Aj tam słodkawo, jakbym miał 20 szt. na stanie to wiem gdzie i co bym na nie kosił. A piszę co widzę bo się z wiekiem romantyzmu oduczyłem- z romantyzmu to mam kupla Romana- starego punkowca. Edytowane 25 Marca 2014 przez Piotrek Sukingaad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Na dzisiejsze popołudnie zostałem przegnany z chałupy więc wyskoczyłem nad Wisłę trochę popykać swoimi woblerkami. Na pierwszy ogień poszedł Target Slim w wersji SDR, któy robiłem dla @slidera. Tonący z wąską dość zdecydowaną pracą. Na filmiku bierze trochę mułu jak ta krowa z kawału ale filmik, ten i następne, to szczyt moich umiejętności filmowo - akrobacyjnych. Okoliczności przyrody rzeki Wisły też nie sprzyjają wędkarskiej kinematografii na większych głębokościach- dlatego jest jak jest. Następny Terror Janusz wersja żywiczno - piankowa, pierwsze odlewy poszły już do kosza ale zanurkowałem po nie i wziąłem na wiślane tortury. Test z kilkoma różnymi sterami, różnice pracy i zanurzenia dostrzegalne, pomimo kawy z mlekiem metr od brzegu. Na koniec ciekawostka tj. praca Janusza bez żadnego steru- oj będzie pykane na starej Narwi w maju Kolejna przynęta bez steru na rozlewiska w maju. Masakrator skończony w "Święto Zmarłych" 2013 A tak będą wyglądać ukleje tonące. Wydłubałem dzisiaj nad wodą nożem otwór zalałem klejem termicznym i wstawiłem kółeczko łącznikowe na roboczo zamiast oczka. Uklejka popyla takim drobnym lusterkiem. Filmu nie ma bo mi się już nie chciało 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Piotrze.Jak Twój wątek ma "żyć", jeśli zamykasz usta na dwa tygodnie!? Masz szczęście, bo chciałem Cię we wtorek budzić. Kopniakiem w cztery litery A może to ja mam szczęście? Bo w kolejnych "Terror Januszach" oczy dałbyś kaprawe i zezowate, a jęzor krzywo wklejony, image mi skutecznie psując Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 (edytowane) Przestój wymuszony został choróbskiem (w ost. części filmiku z Januszami słychać moje płuca a'la Lord Vader ). No i kotem, który się u nas zadomowił- otrucie go pierwszego dnia byłoby podejrzane, a tak już wytyczyliśmy sobie granice i jest z górki edit.I dzięki, że "budzić" chciałeś we wtorek nie w poniedziałek Edytowane 30 Marca 2014 przez Piotrek Sukingaad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Wtorkowa data pozwala na "nieco więcej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Doceniam po prostu głębię Twojego humanizmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Tym kilku kolegom, którzy czekają na jeszcze nie zrobione woblery oznajmiam, że póki co dupa. Mój stary .............. w kalendarz-manufaktura w żałobie- tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Odkurzam mój zapuszczony jak cygański barak wątek- ale starociami. Ostatnie co mi zostało z moich pierwszych przynęt zmajstrowanych 16 lat temu, czyli jeden z moich pierwszych trzech woblerów i dwie wahadłówki ze zszabrowanych łyżek Matuli. Na tą bez wzoru trafiłem nawet parę szczupłych a wobler malowany jeszcze grubaśnymi markerami, nie było, Droga Młodzieży, pisaczków, komresorków dostępnych za kieszonkowe- było ciężko jednym słowem Co do nowości to jutro pewnie kilka Januszów poodlewam, stelaże czekają ukręcone. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Oj tak... Pisaczki, wata i spirytus - i robiło się cieniowanie. A do pokrywania woblerów robiło się lakier z piłeczek pingpongowych i acetonu Teraz chyba ( ) jest lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Wobek niby taki pomaziany...ale obecny talent powoli wtedy się objawiał Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Na dzisiejsze popołudnie zostałem przegnany z chałupy więc wyskoczyłem nad Wisłę trochę popykać swoimi woblerkami. Na pierwszy ogień poszedł Target Slim w wersji SDR, któy robiłem dla @slidera. Tonący z wąską dość zdecydowaną pracą. Na filmiku bierze trochę mułu jak ta krowa z kawału ale filmik, ten i następne, to szczyt moich umiejętności filmowo - akrobacyjnych. Okoliczności przyrody rzeki Wisły też nie sprzyjają wędkarskiej kinematografii na większych głębokościach- dlatego jest jak jest. Następny Terror Janusz wersja żywiczno - piankowa, pierwsze odlewy poszły już do kosza ale zanurkowałem po nie i wziąłem na wiślane tortury. Test z kilkoma różnymi sterami, różnice pracy i zanurzenia dostrzegalne, pomimo kawy z mlekiem metr od brzegu. Na koniec ciekawostka tj. praca Janusza bez żadnego steru- oj będzie pykane na starej Narwi w maju Kolejna przynęta bez steru na rozlewiska w maju. Masakrator skończony w "Święto Zmarłych" 2013 A tak będą wyglądać ukleje tonące. Wydłubałem dzisiaj nad wodą nożem otwór zalałem klejem termicznym i wstawiłem kółeczko łącznikowe na roboczo zamiast oczka. Uklejka popyla takim drobnym lusterkiem. Filmu nie ma bo mi się już nie chciało 20140330_173612.jpg Witaj Piotrze. Ja bym na Twoim miejscu nie pchal sie w żadne stery w Januszach. Ta akcja bez steru jest bardzo ciekawa i myślę ze przypasuje zebaczom. Według mnie jeżeli nie ma musu to stery trzeba omijać. Przynety sterowe częściej sie zaczepiają itp. Jerki jak juz pisałem w swoim wątku to najlepsze przynety do trolla! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) Miras jaki tam talent, młody byłem i niedoświadczony- cienie zrobił reagujący z markerem lakier heh- ale dzięki- teraz to mam kurna talenta jak siemasz .Mnie osobiście to najbardziej na tych zdjęciach zastanawia jak ja nawierciłem te otwory na łyżkach za młodu, że mam jeszcze rączki całe. Było też tego kombinowania z farbami mnóstwo, najpierw olej, potem mazańce albo spray i cicha modlitwa żeby się nie zgryzło Co do akcji Januszów bezsterowych- mnie przypominają wahadło i rzeczywiście Melek możesz mieć rację, żeby nie cykać ich ze sterem, przynajmniej nie z prostym. Ster zagięty i odpowiednio ustawiony to co najmniej +50 do zajbis.. tzn. do łowności i odpowiedniej prezentacji wabika Edytowane 26 Kwietnia 2014 przez Piotrek Sukingaad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 (edytowane) Żywica od slidera poszła w ruch. Specjalna mieszanka z utwardzaczem truskawkowym "Leją się" Janusze i po raz pierwszy T800. Edytowane 26 Kwietnia 2014 przez Piotrek Sukingaad 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Efekt wczorajszej posiadówy Terrory Janusze i T800. Trzy mają niedolewki ale będę je zakraplał żywicą- taki urok materiału. Obciążenie porozmieszczałem różnie i tym razem uczciwie wszystko spisałem, stąd numery. Na nagrodę w postaci nowego stolika z Ikei jeszcze nie zapracowałem 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi