Skocz do zawartości

Love-Bait

Rekomendowane odpowiedzi

Piotrze fajny ten irokez swimbait! Czy on jest już w normalnej wielkości? Drut w nim idzie od oczka na kotwice w korpus i skręca na łączenie? Jeżeli tak to nie wytrzyma żywica jak bedzie zatopione tylko 2-3mm.

Pomysl o jakimś innym łączeniu żeby segmenty były raczej blisko siebie a łączenia troszkę schowane. Efekt będzie dużo dużo lepszy!

Ma wpływ na pracę, działa jak stabilizator ale czy jest taki super niezbędny to już insza inszość. Tak jak Ci pisałem, zwlokłem się z rana na testy, swimbait hula elegancko i będzie miał kontynuację, tylko muszę pomyśleć jak zrobić formę, żeby było łatwo prosto i przyjemnie :D

• 3 tygodnie później...

Fotka od mojego sąsiada, z krótkim opisem. Sam niestety nie mam teraz czasu ani na dłubanie ani na wędkowanie- ale nadrobię ;)

Cześć Piotr!!!

Byłem dziś na Kanale Żerańskim przed południem. Pogoda słonecznie bez wiatru. Łażąc wzdłuż brzegu co chwile zmieniałem gumy, blachy etc. w końcu trafiłem na odpowiednią przynętę :). W pierwszym żucie na nowej miejscówce zaatakował okoń. Okoń wziął z opadu 5-7 m przy brzegu. Oczywiście ryba wróciła do wody!!!

post-50550-0-22171400-1432496178_thumb.jpg

• Like 3

Kolejna fotka od kolegi i krótki opis:

Na razie nie ma się czym chwalić, bo na uwagę zasługuje tylko możne szczupaczek koło 70 cm i okonik koło 30.
Ale faktem jest, że łowiąc na płytkich starorzeczach nie mogłem się dobrać do niczego i po założeniu Janusza woda się otworzyła i z jednego miejsca w trzech rzutach trzy ryby. Później zmiana starorzecza i przynęty i znów 3 na 3 Emotikon smile Fakt, że później już nie było tak różowo, ale zawsze to coś.

post-50550-0-68458500-1432712982_thumb.jpg

• Like 3