Skocz do zawartości

Love-Bait

Rekomendowane odpowiedzi

Adaś, ciężka laga internetowej sprawiedliwości czuwa i nie zna litości ;). Lepiej się pocić przez rok dwa i więcej lat nad jednym wzorem niż pisać bajki bo to zawsze skutkuje długotrwałym kacem. Nie wspominając już o tym, ile można się nauczyć o niuansach w pracy przynęty, których na pierwszy rzut oka nie widać. Jak spojrzę na dwa lata wstecz to zdaje cobie sprawę ile od tego czasu nauczyłem się o bezsterowcach z oczkiem na grzbiecie (nauka trwa dalej), moje podejście do tematu dojrzało przez ten czas ale mam jeszcze kilka rozwiązań, które diametralnie zmieniają "walory użytkowe" takiej przynęty. A to tylko dzięki kilkuletniej dłubaninie, dziesiątkach testowanych egzemplarzy (nie setkach bo bym chyba musiał znaleźć sobie inne hobby), kilku zbiegom okoliczności i szczęśliwym niedoróbkom podczas testów ;)

Nie ma co kombinować, trzeba zap...alać i nie stękać.

Edytowane przez Piotrek Sukingaad
  • Like 4

• 2 tygodnie później...

Łamaniec zarąbisty ;) pytanie techniczne: czy to tylko na zdjęciu tak wygląda, że przednia kotwa, a raczej jej ramiona wystają niewiele poza korpus? Nie będzie problemu z zacięciem ryby i utrzymaniu jej na haku? Nie piszę tego złośliwie, po prostu jestem ciekaw bo nigdy nie łowiłem na tego typu konstrukcje ;) ba, nawet na foto takiej nie widzialem.

Zrobić na takim gołym korpusie to mogę bez problemu, kwestia dokupienia kotwic i chwosta. Z malowaniem i lakierem to będzie dłuższa zabawa ale też nie aż tak, bo na początek będę używał tylko barwników, bardzije finezyjne rozwiązania raczej w przyszłym roku. Jak to mawia forumowy klasyk: "rączki tylko dwie"  :lol:

No tak tak wiem, Janusz mówił to samo- co zrobię, że najbardziej to wolę się opier..lać :)

Twoje przynęty byłyby wcześniej ale za Chiny nie mogłem ich zlokalizować- tak to jest jak położysz coś w głupim miejscu na widoku.

Z ciekawostek, żebym nie wyszedł na totalnego leniwca- wczoraj zrobiłem formę na pierwszego spoona i jutro też zabieram pierwsze egzemplarze na testy. Jeśli ktoś się nudzi przed robotą albo spać nie może to pętla Szczęśliwice ok 6:00 do 8:00-8:30.

Piotrek Sukingaad, on 04 Nov 2015 - 14:45, said:

No tak tak wiem, Janusz mówił to samo- co zrobię, że najbardziej to wolę się opier..lać :)

Twoje przynęty byłyby wcześniej ale za Chiny nie mogłem ich zlokalizować- tak to jest jak położysz coś w głupim miejscu na widoku.

Z ciekawostek, żebym nie wyszedł na totalnego leniwca- wczoraj zrobiłem formę na pierwszego spoona i jutro też zabieram pierwsze egzemplarze na testy. Jeśli ktoś się nudzi przed robotą albo spać nie może to pętla Szczęśliwice ok 6:00 do 8:00-8:30.

Masz zdrowie :rockon:
  • Like 1