Skocz do zawartości

Love-Bait

Rekomendowane odpowiedzi

Szykuję maliznę na nowe rewiry, będą ze dwa woblery w rozmiarze mini i jakieś cykadki na pewno. Słaba wiadomość dotycząca zamówień, potrwa to jeszcze chwilę bo aerograf zdechł na dobre, w przyszłym tygodniu poszukam jakiegoś szrota na zastępstwo i będę wykańczał w przyszły weekend.

post-50550-0-88037100-1453627494_thumb.jpg

• Like 2

Przyznam, że mocno zainspirowałeś mnie Twoją wersją spoona. Od dwóch tygodni dłubię prototypy, składowe to; drewno, ołów i drut.

Powiem, że cholernie ciężko coś takiego wydłubać. testy wannowe nie wchodzą w grę, więc z każdym modelem muszę popierdzielać nad rzekę, dopiero za ósmym razem się udało i mogę powiedzieć, ze jestem zadowolony.

Zrobić woblera, to już dla mnie nie problem ale zrobić dobrego spoona, to już jest konkretne wyzwanie

• Like 1

Co prawda, to prawda trzeba w zasadzie od początku kombinować z zasadmi obciążenia, masą materiału itp. Mnie też ok 10-15 korpusuów zeszło zanim zaczął hulać. Dostałem namiar na ciężki wypełniacz do żywic, który zrównuje niemalże masę spoona z masą wahadła ale na razie nie ruszam tematu bo Narew skuta lodem.

Przyznam, że mocno zainspirowałeś mnie Twoją wersją spoona. Od dwóch tygodni dłubię prototypy, składowe to; drewno, ołów i drut.

Powiem, że cholernie ciężko coś takiego wydłubać. testy wannowe nie wchodzą w grę, więc z każdym modelem muszę popierdzielać nad rzekę, dopiero za ósmym razem się udało i mogę powiedzieć, ze jestem zadowolony.

Zrobić woblera, to już dla mnie nie problem ale zrobić dobrego spoona, to już jest konkretne wyzwanie

Nie jesteś sam ja też próbuje swoich sił  ;)

Dzięki, moja ulubiona metod malownia. Przeszedłbym całkowicie na malowanie pędzelkami ale jeszcze skila mam za małego, każdy wzór to kilka przemyślanych/wykombinowanych patentów technicznych i nie jest tak hop-siup szczególnie przy tak głębokiej teksturze.