Skocz do zawartości

Love-Bait

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Nie powiem partyjka udała się spoko, szczególnie lakier, tyle że kładła go głównie moja mama. Domalux ogarnęła świetnie teraz muszę jej pokazać jak kłaść hartzlack na wierzch. Nawet moja nareczona zauważyła, że lakier "super wyszedł" :)

• Like 1

Nie powiem partyjka udała się spoko, szczególnie lakier, tyle że kładła go głównie moja mama. Domalux ogarnęła świetnie teraz muszę jej pokazać jak kłaść hartzlack na wierzch. Nawet moja nareczona zauważyła, że lakier "super wyszedł" :)

no takie spony to prawie jak paznokcie więc o lakier bym się nie martwił.... :D :D

pozdrowienia dla pomocnych dłoni. ;)

Zapomniałem zupełnie o tym woblerze a jego praca była obiecująca i byłby jak znalazł na zeszłoroczną niżówkę. W weekend zrobię sobie ze dwie sztuki tylko, że z małą przeróbką przedniego oczka. zobaczymy co z tego wyniknie.

• Like 2

Mały ale świr :D Testy pracy w konkretnym kotle, z 4 wersji jeden okazał się prawilny. Waga trzy gramy z hakiem i 3,5 cm długości ale leci konkretnie, praca drobne lustereczko, wyczuwalna nawet na dużej odległości (chociaż miałem kij z vibra spotem).

post-50550-0-26232700-1458488198_thumb.jpgpost-50550-0-53592000-1458488205_thumb.jpg

post-50550-0-56149100-1458488218_thumb.jpgpost-50550-0-75393900-1458488223_thumb.jpg

post-50550-0-83570100-1458488227_thumb.jpgpost-50550-0-14546600-1458488232_thumb.jpg

post-50550-0-30710500-1458488236_thumb.jpgpost-50550-0-38355100-1458488240_thumb.jpg

• Like 5

Dzięki, w dużej mierze mojej mamy zasługa bo polakierowała przynęty wzorowo. Wytłumaczyłem jej jak ma zanurzać i wyciągać korpusy z lakieru, po tygodniu przyjechałem sprawdzić jak wyszły i szczeka mi opadła bo zrobiła je świetnie. Powiedziałem, że muszę jeszcze dwie warstwy wierzchnie położyć na co moja mama ze świeżo osiągniętym poziomem lakiernik pro mówi: "Tylko uważaj, żebyś pęcherzyków powietrza nie pozostawiał na korpusach" :lol:  :lol: :lol:  

• Like 4

Dżerkunio bajerant, przynęta z żywicy zrobiona z odpadów bez użycia formy  :) Dostałem propozycję napisania paru praktycznych tutoriali o tematyce wędkarskiej (lb) i ta przynęta jest efektem jednego z nich. Za jakiś czas, po docelowej publikacji u zleceniodawcy i o ile nie będzie sprzeciwu, wrzucę na jerka ten krótki materiał. Myślę, że to przydatna lektura, dzięki której przy jednej zasiadce łatwo rozszerzycie swój okoniowy arsenał i wiedze na temat mikro-konstrukcji.

post-50550-0-57717600-1458645656_thumb.jpg

• Like 9

Ten model jeszcze długo się nie znajdzie na giełdzie czeka go masa testów- ta wersja już jest do poprawy balastu. Z okoniowymi jerkami to nie jest takie hop siup bo pasiaki mają na większość tego typu wynalazków wyjeb.... dystans znaczy mają i dużą rezerwę ;) Dlatego właśnie dłubię od pewnego czasu mikro przynęty z odpadków produkcyjnych żeby trochę uzupełnić ten segment, mam fajne miejscówki okoniowe tylko w pudle mało własnych wyrobów. Bezsterowce 3.5 cm będą sporo wcześniej, pierwsze smarkacze już się na nie nabrały w ostatni weekend.

• Like 4

Piter, wszystko wyjdzie w praniu, na razie testujemy z Adamem pracę boleniowego spoona i mam jeszcze kilka innych przynęt do ogarnięcia. Na pewno jeżeli będą u mnie takie maluszki to będzie ich dużo na stanie bo się nie opłaca lać po 2 g żywicy w jedną mikroformę także o dostępność modeli przetestowanych nie masz się co obawiać. W weekend będę malował 2 Janusze w niestandardowe kolory- hamurka i jednego odwróconego barwami "do góry" żeby sprawdzić w sezonie jedną hipotezę. Wszystkich będzie 4 sztuki ale dwa zostawiam sobie ;) Resztę albo sprzedam albo oddam, jeszcze sam nie wiem, obaczem :)

• Like 1