Skocz do zawartości

Love-Bait

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Ten model nie dotyka i większość podobnych też nie powinna ale najlepiej sprawdzić na sucho. Dzisiaj kupiłem sobie kij do tych maluchów i paru innych, które dłubię bardziej dyskretnie... i już popsułem rękojeść z evy- level miszcz remizy. Zna ktoś dobry lepik nie wyżerający pianki?

Edytowane przez Hesher

• 1 miesiąc temu...

Nowy wobler, który wejdzie do stałej produkcji- Enigma. Pracowałem nad nim od kwietnia br, powstało w tym czasie 5 modeli wzorcowych i form a z nich jeden ostateczny wzór i wiadro korpusów zanim osiągnąłem oczekiwane wyniki. Wobler z jednej strony bezsterowy, ale z korpusem wyprofilowanym w kształt steru pozwalającego osiągnąć odpowiednią głębokość i charakterystykę pracy- drobne lusterkowanie z niewielkimi wychyleniami ogonka i przede wszystkim lekkie nieregularne odbicia od toru prowadzenia, które były jednym z głównych założeń. Odpowiednio dopracowany korpus pozwala osiągnąć całkiem przyzwoite odległości rzutów jak na jego wagę (zarówno pływak jak i tonący nie przekraczają 4 g bez kotwic, długość 5,5 cm). W wodzie daje bardzo fajne refleksy-  spokojnie porównywalne z folią alu. Będzie robiony w dwóch wersjach- lekko tonącej i pływającej- obie są pokazane na załączonym filmiku. Oprócz standardowego prowadzenia nadaje się świetnie do hemaerykańskiej wersji jerkingu i modnego ostatnio twitchingu  ;)  Łapie sporo mniej śmiecia niż woblery z klasycznym poliwęglanem. Trafiałem na niego dotychczas szczupaki i okonie, z prądem, pod prąd i na zbiornikach stojących. Sam model jest pierwszym z planowanej serii tego typu przynęt.

• Like 6

No co zrobisz, nic nie zrobisz  :wacko: Mam jeszcze jednego niezłego diabła ale akurat to będę próbował zastrzec prawnie i opierd..ić- jeśli będzie co. Przez następne dwa weekendy będę robił testy na swoich rewirach, żeby mieć pewność, że pomysł działa, a potem będę się drapał w cymbał co z tym zrobić dalej.

Ja nawet nie mam czasu dobrze połowić na te ostatnie modele bo cały czas się coś mieli. Dzisiaj miałem ładny strzał bolenia na podobny model do Enigmy ale nie wiem czy w ogóle będę go robił bo ciężko się leje. Swoją drogą nauki od Adama @spinnermana nie poszły w las, zaczaiłem się w trawie i jeb z dzidy, znaczy z woblera ;)

Ostatnio poza testami robiłem wszystko, żeby nie kontynuować bieżącej produkcji. Kolega z jerka zostawił kiedyś u mnie swoje wahadło i tak zamiast wykańczać partię, która leży już 1,5 miesiąca pomalowałem sobie blaszkę. Wyszło jak wyszło, napisać, że pędzle mam kiepskie to trochę jakby zwalać na tuska, że ryby nie biorą... ale mam kiepskie pędzle  :P

Przy najbliższej okazji kupię sobie trochę tylko do takiego malowania i będę dziergał wzorki na wahadłach.

post-50550-0-89568500-1464534300_thumb.jpgpost-50550-0-25919500-1464534305_thumb.jpg

post-50550-0-83834500-1464534309_thumb.jpgpost-50550-0-15384900-1464534314_thumb.jpg

post-50550-0-27836200-1464534318_thumb.jpgpost-50550-0-28575200-1464534323_thumb.jpg

• Like 8

Gęba strzaskana na czerwono- rozumiem, pysk nieogolony- rozumiem, ale do rogów to nie wiem jak się mam odnieść  :lol:

Od małego jakieś paskudztwa tylko malowałem, czaszki, potwory, diabły- mam coś z tym garem nie teges.

A nie przepraszam, raz malowałem portret na zlecenie, ale polityka sld więc to się w sumie kwalifikuje pod kategorię "diabły"  :lol:  :lol:  :lol:

• Like 2

Nowy wobler, który wejdzie do stałej produkcji- Enigma. Pracowałem nad nim od kwietnia br, powstało w tym czasie 5 modeli wzorcowych i form a z nich jeden ostateczny wzór i wiadro korpusów zanim osiągnąłem oczekiwane wyniki. Wobler z jednej strony bezsterowy, ale z korpusem wyprofilowanym w kształt steru pozwalającego osiągnąć odpowiednią głębokość i charakterystykę pracy- drobne lusterkowanie z niewielkimi wychyleniami ogonka i przede wszystkim lekkie nieregularne odbicia od toru prowadzenia, które były jednym z głównych założeń. Odpowiednio dopracowany korpus pozwala osiągnąć całkiem przyzwoite odległości rzutów jak na jego wagę (zarówno pływak jak i tonący nie przekraczają 4 g bez kotwic, długość 5,5 cm). W wodzie daje bardzo fajne refleksy-  spokojnie porównywalne z folią alu. Będzie robiony w dwóch wersjach- lekko tonącej i pływającej- obie są pokazane na załączonym filmiku. Oprócz standardowego prowadzenia nadaje się świetnie do hemaerykańskiej wersji jerkingu i modnego ostatnio twitchingu  ;)  Łapie sporo mniej śmiecia niż woblery z klasycznym poliwęglanem. Trafiałem na niego dotychczas szczupaki i okonie, z prądem, pod prąd i na zbiornikach stojących. Sam model jest pierwszym z planowanej serii tego typu przynęt.

Widzę, Piotrek że dopiąłeś swego i zrobiłeś wobka, a o którym rozmawialiśmy. Brawo. Jak pomalujesz w "cywilizowanych" kolorach to chętnie potestuję  :) .

Cześć, od pierwotnych założeń trochę efekt odchodzi ale to dlatego, że uznałem delikatniejszą akcję za bardziej naturalną, konkretnie strzelające na boki będą miały ok 7cm. A jakie to te cywilizowane kolory? Ten deseń jest wybrany ze względu na naturalny wygląd w wodzie, może wydaje się egzotyczny ale pod taflą wygląda jak drobna rybka.