Skocz do zawartości

Love-Bait

Rekomendowane odpowiedzi

Muszę sobie też taką zrobić ;) . Na weekend cisnę na Enigmę 1 i trójkę wykańczam, śmiga już ładnie z lusterkiem ale muszę dokładnie porównać z jedynką bo ta akcja jest trudna do podrobienia... dla twórcy  :lol: Jutro jadę kupić silikon i zrobię tego robaczka, o którym Ci wspominałem, mam przeczucie, że odkryjesz łowienie kluchów na nowo. Dzięki za zdjęcie, nie będzie Ci zapomniane  :)

Na to wszystko jest prosta recepta, trzeba używać głowy. kiedy sto osób kombinuje jak zrobić następnego woblera ze sterem to ja staram się zrobić takiego woblera bez steru, a żeby pracował jak minnow ze sterem- dokładnie tak powstała Enigma 1  :). To ostatnie cudo na korpusie Janusza (bo docelowo będzie to całkiem nowa przynęta) wyszła z głębokiego przemyślenia: "a ku..wa, co mi szkodzi sprawdzić"  B)

• Like 3

Nawet w wątku Zdjęcia Street Fishing ten boluś budził by kontrowersję. Byłbym za tym, aby była możliwość pokazania ryb na konstrukcje nowe nawet jeśli są poza wielkością Regulaminu Jerkbait, ale chyba nie będzie na to zgody. Chyba, że dałoby się założyć do tego specjalny wątek w naszym dziale i w nim można by było pokazać 2-3 zdjęcia z rybami na konkretny protopop bez możliwości dobijania kolejnych zdjęć później. Jeden taki wątek dla wszystkich Twórców z Jerka. Oczywiście ryby w długościach Ustawowych.

Nawet w wątku Zdjęcia Street Fishing ten boluś budził by kontrowersję. Byłbym za tym, aby była możliwość pokazania ryb na konstrukcje nowe nawet jeśli są poza wielkością Regulaminu Jerkbait, ale chyba nie będzie na to zgody. Chyba, że dałoby się założyć do tego specjalny wątek w naszym dziale i w nim można by było pokazać 2-3 zdjęcia z rybami na konkretny protopop bez możliwości dobijania kolejnych zdjęć później. Jeden taki wątek dla wszystkich Twórców z Jerka. Oczywiście ryby w długościach Ustawowych.

Nie ma potrzeby zakładania specjalnego wątku. Jeśli zdjęcie ma sens i jest w zgodzie z zasadami umieszczania zdjęć (plener, sposób trzymania/prezentacji, estetyka), to nikt go usuwać nie będzie. Sens to np. pokazanie, że większość ryb zapina się na kotwiczkę brzuszną, lub że można wyholować ryby na bezzadziorowych hakach. Zwłaszcza nie będą znikały zdjęcia z wypuszczania ryb. Generalnie, zdjęcie może ilustrować potwierdzenie lub odstępstwo od jakiejś reguły. Zdjęcia zamieszczane wyłącznie po to, by zilustrować skuteczność danej przynęty, to już tylko zgodnie z naszymi zasadami. Jeśli ktoś ma wątpliwości, to przed zamieszczeniem zdjęcia proszę o konsultacje ze mną, lub z @Milupą. 

:)

• Like 2

Najważniejsze, że biorą a jak się wybiorę na większą wodę tam gdzie są większe to złowię większe, tymczasem trenuję w strumieniu i się cieszę :) Dziś po pracy strzelił taki tłuścioszek 

... byłem, widziałem, potwierdzam :) ... Kuba chciał mi zaprezentować pracę Enigmy - pierwszy rzut i taka niespodzianka... jestem pod wrażeniem... tak przy okazji i na marginesie: jakby się tam jakieś nadprogramowe uklejki pojawiły to bym "na próbę" zakupił...

Edytowane przez maxtip