Skocz do zawartości

Love-Bait

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli zdjęcie ma sens i jest w zgodzie z zasadami umieszczania zdjęć (plener, sposób trzymania/prezentacji, estetyka), to nikt go usuwać nie będzie. Sens to np. pokazanie, że większość ryb zapina się na kotwiczkę brzuszną, lub że można wyholować ryby na bezzadziorowych hakach. Zwłaszcza nie będą znikały zdjęcia z wypuszczania ryb. Generalnie, zdjęcie może ilustrować potwierdzenie lub odstępstwo od jakiejś reguły. Zdjęcia zamieszczane wyłącznie po to, by zilustrować skuteczność danej przynęty, to już tylko zgodnie z naszymi zasadami. Jeśli ktoś ma wątpliwości, to przed zamieszczeniem zdjęcia proszę o konsultacje ze mną, lub z @Milupą. 

:)

To bardzo dobra informacja i warto było ją przypomnieć. Dziękuję :)

• Like 1

Odpowiedź na pytanie "a pod klenia albo jazia coś robisz?"

-A no robię ;)

-To ja nie wezmę.

Enigma MS (Mały Skurwiel)- Lusterkuje w czasie prowadzenia i w opadzie. Złapałem jedną okoniową bidę przy ustawianiu, co mnie cieszy :)

post-50550-0-24423700-1471773893_thumb.jpg

• Like 3

Forma wielogniazdowa na Enigmę 2 już tężeje. Miałem ten model zrobić później ale po tym co napisał o nim Kuba i kabanie, którego wytargał na E2 stwierdziłem, że to trójka poczeka trochę na swoją kolej. Enigma Mały Skurwiel też już dostał pierwszą formę, jutro będę powielał korpus i malował zamówione przez Was jedynki. A na ładne zdjęcia trzeba jeszcze chwilę poczekać :)

post-50550-0-84988200-1471818221_thumb.jpgpost-50550-0-16715600-1471818230_thumb.jpg

Edytowane przez Hesher
  • Like 7

Przyznam się bez bicia, że jeszcze nie polowałem za pomocą Mikrusa ale to dlatego, że ostatnio tylko zmieniam z E1 na E2 bo już dawno żaden inny wobler nie sprawił mi takiej frajdy, co dzień to lepiej mi się nimi łowi nie wspominając, że dbają o nadgarstki i młynek w przeciwieństwie do sterowców i to lusterko z myszkowaniem no niech ja to wpuszczę do jakiej Wisły czy innej Odry. 

• Like 1

Też teraz tylko na Enigmy łowię, rzeczywiście strasznie przyjemne się nimi wędkuje. Chciałbym jeszcze płotkę zrobić do jesieni bo przy zmianie kształtu korpusu te woblery zaczynają bardzo ładnie odbijać na boki.

Panowie, Enigmy właśnie ustawiłem. Dwójek powinno wystarczyć dla wszystkich na styk może nawet ze dwie sztuki zostaną a jedynek w malowaniu na ukleję jest spory zapas. Będę do Was dzisiaj pisał tak późnym wieczorem bo wypada moja kolej sprzątania chałupy i tym razem nie będzie mi darowane.

• Like 1