Skocz do zawartości

Love-Bait

Rekomendowane odpowiedzi

No problem, zostawiam do wykończenia mojemu lakiernikowi, a jak matula kładzie lakier to nie ma lipy.

post-50550-0-75862200-1473017665_thumb.jpgpost-50550-0-20841600-1473017674_thumb.jpg

post-50550-0-81841800-1473017681_thumb.jpgpost-50550-0-73245000-1473017687_thumb.jpg

Dzisiaj wyciągnąłem kilka okoni po zmroku na E1 jazgarza. Fajnie bo zargyzły podczas testów nowego kija do artykułu. Syndrom niedzieli przegoniony, materiał do spisanie kilku słów o kiju jest także na plus końcówka tygodnia.

post-50550-0-49331600-1473017131_thumb.jpgpost-50550-0-70962800-1473017137_thumb.jpg

Z kolei na E2 dzień wcześniej tłukły mi jak wściekle mikro bolki, podchodzi grunciarz i mówi, "Panie, za szybko Pan prowadzisz" i w tym momencie wyjeżdża szczupły :lol: Gość odwrócił się na pięcie i poszedł gównojady łapać. Dla posiadaczy E2 sugestia- próbujcie łowić również na zbrojoną tylko za brzuszek, większość z Was ma kilka egzemplarzy więc możecie trzymać uzbrojone na 2 sposoby.

• Like 2

... obiecałem, że się odezwę... niestety nie miałem zbyt czasu na konkretne testy... kilka chwil z Enigmą okazuje okazało się dość obiecujące... Enigma 1 łowi - i to jest fakt :) ... rybki może nie za duże, ale gatunkowo zróżnicowane:

- trafiały się okonki (kilka sztuk) - brania zdecydowane:

dt025a.jpg

- była też uklejka - grot haka w okolicach pyszczka:

dt033a.jpg

- niewielki bolek...

- kleń z "czwóreczką" (nie focony, bo się w podbieraku wypiął)...

... to wszystko na Enigmę 1... jej większy brat (E2), jak na razie czeka (choć coś już tam złowił) - potrzebuje ciut większych prędkości i w pewnych warunkach może okazać się niezastąpiony...

Edytowane przez maxtip
  • Like 1

Agresywnej uklei mordercy to się w Waszych wodach nie spodziewałem ;) Ostatnio poszedłem nad wodę z kolegą, który wziął kilka sztuk Enigmy 1. Woda stojąca w centrum Warszawy gdzie ktoś podobno widział spławy bolków ale nikt ich nie łowił. Pytam czy dać mu kotwice do uzbrojenia, żeby od razu sobie przucał. Któryś z kolei rzut i siedzi bolas! Nie za duży ale w tym miejscu dość zadziwiający.

Melu co ja poradzę jak klienci tylko uklejka i uklejka. Jeden dzisiaj przyjeżdża po odbiór... po jakichś 3 latach od kiedy zaczął marudzić o uklei także długo wytrzymałem :)

A że wobler musi mieć paski to w dalszym ciągu oczywista oczywistość.

Edytowane przez Hesher

Bardzo ciekawie te blachy wyglądają. Jaką mają masę mniej więcej?

Chodzą głębiej, czy przypowierzchniowe raczej?

Agresywnej uklei mordercy to się w Waszych wodach nie spodziewałem ;) Ostatnio poszedłem nad wodę z kolegą, który wziął kilka sztuk Enigmy 1. Woda stojąca w centrum Warszawy gdzie ktoś podobno widział spławy bolków ale nikt ich nie łowił. Pytam czy dać mu kotwice do uzbrojenia, żeby od razu sobie przucał. Któryś z kolei rzut i siedzi bolas! Nie za duży ale w tym miejscu dość zadziwiający.
Melu co ja poradzę jak klienci tylko uklejka i uklejka. Jeden dzisiaj przyjeżdża po odbiór... po jakichś 3 latach od kiedy zaczął marudzić o uklei także długo wytrzymałem :)
A że wobler musi mieć paski to w dalszym ciągu oczywista oczywistość.

No, muszę przyznać że to była fajna sesja :)

• Like 1

Agresywnej uklei mordercy to się w Waszych wodach nie spodziewałem ;)

... o tych uklejach to już coś wspominał Kuba...  generalnie Enigma uklejek nie płoszy... co więcej, uklejki w nią delikatnie pukają, a niektóre nawet się ocierają - widać to dosyć dobrze w prześwietlonej wodzie... ta z fotki puknęła, aż w łokciu chrupnęło :)...

... ładne te spoon'y, a malowanie "na szczupaczka" pierwsza klasa... szkoda, że z drugiej strony taki "oczoje...ny" pomarańcz... ja bym to widział wszystko w jednym kolorze...

Edytowane przez maxtip

tak się obchodzisz ze swoimi dziełami...

mlot21.JPG

to-by-zamach-.jpg

co do wiosny to ... u mnie teraz powinno się rozkręcić na nowo. W zeszłym roku w drugiej połowie listopada łowiliśmy ryby z powierzchni :)

Edytowane przez mifek
  • Like 1

"Wobler musi mieć paski" i "Diabeu kazał mi to zrobić" ;). Grafika nr 1 i 2 na koszulki dla mnie i moich ogrów na GS2. Po dodaniu napisów będzie git, bez siary na dzielni :)

post-50550-0-52126500-1474031686_thumb.jpgpost-50550-0-49153900-1474031839_thumb.png

Edytowane przez Hesher
  • Like 4