Hcv Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 (edytowane) Enigma 2 w akcji! Edytowane 18 Września 2016 przez WIL 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 18 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 Gratulacje młody To tera ja. Dzisiaj połowiłem na Enigmę 2 uzbrojoną tylko za brzuszek. Część woblerów nie pracowała uzbrojona w 2 kotwiczki więc te "zepsute" odłożyłem dla siebie. Dzisiaj wyszły na nie moje pierwsze wiślaki. Wobler pewnie zażerany, spadł mi tylko jeden śledzik. Fotki takie se bo ryby odpinane w wodzie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 Ja miałem tylko zawodnicze w łowisku ale nadrobiłem ilością tym razem E1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurkan Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 Graty Pietro za ryby i woby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 18 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 Dzięki Panowie, świetne prezenty przy niedzieli Zrobił mi się boleniowy wątek hehe. Ja swoją metę mam pod domem to poszlifuję trochę umiejętności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 20 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Wizualizejszyn pierwszego wzoru. Nadruk będzie wielkości A3 nanoszony techniką DTG na koszulkach 195g, jakościowo górna półka Zaraz wysyłam pierwsze zamówienie na dwie sztuki, dla mnie i mojego ogra w ramach wystroju stoiska na Garage Sale. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 (edytowane) ... a to moja wizualizacja : ... może i na "paski" powinny być paski - sam już nie wiem... Edytowane 21 Września 2016 przez maxtip 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 21 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Bardzo udana Ja po dwóch Enigmach zostawionych na drzewach w jakieś 10 min dałem sobie spokój dzisiaj. Siadam właśnie do nowego wabia, chcę "przeszczepić" pracę Enigmy i pewnego prototypu, który miał Kuba (już zeżarty) do jednej przynęty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 W pewnym momencie filmu jest przynęta ala spoon i tak sobie myślę czy byś Piter nie wyszykował takiego do ślizgania na powierzchni? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 21 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Mam formę na takiego uklejowego spoona ale jeszcze nad nią porządnie nie pracowałem. Może w weekend przysiądę jak czasu starczy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Mam formę na takiego uklejowego spoona ale jeszcze nad nią porządnie nie pracowałem. Może w weekend przysiądę jak czasu starczy.Z nieskrywaną radością przygarnę uklejowego spoona, przynęty to też zwierzęta stadne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Tym samym rozpoczynamy listę życzeń do LoveBait :-) hehehehe a Piotrek się za głowę złapie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 21 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Nie jest wykluczone, że nic z tego nie wyjdzie Jutro obejrzę film na spokojnie, a póki co idę formować tą hybrydkę Enigmy i jerka którego zjadł Ci zębaty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Piotrze mój kolega do dzisiaj nie może dojść do siebie po obejrzeniu Twojego malowania "szczupaka" i ciągle mnie podpytuje jak TY to robisz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 23 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Noooo pędzelkiem Dzisiaj byłem nowy model testować. Poszło szybko bo woblery słabo wyszły to trochę porzucałem. Janusza pogoniła mi pod nogi locha c.a. 80 cm, prawie zawału dostałem jak go zobaczyłem. Spłoszył się pod moimi nogami ale gdyby wziął to i tak mała szansa na wyciągnięcie.W3dkuję w krainie gdzie woblery rosną na drzewach. Wiem bo sam je tam sadziłem 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 23 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Na forumowych zawodach SFP w Warszawie kilka osób wspominało o dukatach zostawionych w Wiśle w formie przynęt i kilku kolegom pokazałem fajny sposób zbrojenia przyponów, dzięki któremu można spokojnie wędkować nawet na taniej plecionce, bez obaw, że będzie rwała się jak nitka. Chciałbym pokazać Wam krótki foto poradnik dotyczący optymalnej konstrukcji przyponu. Każdy chyba wie jak zrobić przypon i wpis nie dotyczy samych etapów budowy, co optymalnych elementów przyponu. Dobrych i tanich 1. Fluorocarbon Max- używam od kilku lat i polecam, Nie miałem jeszcze żadnej przykrej niespodzianki. Używam dwóch średnic 0,50 na grubsze przypony i 0,27 na cieńsze.2. Tuleje zaciskowe DAM- sprawdzałem wiele różnych tulejek i inne nie mają startu do DAMowskich, a te są bardzo tanie (ja trafiłem po 3zł/25 szt). Tuleje nie pękają, nie przycinają linki i nie są miękkie. Z kolei najsłabsze jakie miałem kosztowały około 20 zł (takie cudo w małym polipropylenowym opakowaniu "Crimps cośtam")3. Agrafki Spinwal- mikadowskie są równie dobre i kilkakrotnie tańsze, te kupiłem z braku agrafek mikado w sklepach, cena bodajże jak za 3 paczki mikado ;/ Bardzo ważny jest właśnie ten model agrafki bo przy zmianie przynęty nie trzeba odpinać zaczepu. Po pierwsze jest to bardzo wygodna opcja (szczególnie podczas testów przynęt), po drugie zmiany wabika nie osłabiają agrafki. Dla mnie bezapelacyjny nr 1.4. Najważniejsza część przyponu- łącznik bezwęzłowy. Mikado robi je w 3 rozmiarach. Ja do cieńszych przyponów używam M-ek a do grubszych L-ek. Łącznik bardzo wzmacnia cały zestaw i nawet kiepską plecionką można wędkować bez obaw o zerwanie przynęty. Do fluorocarbonu doczepiamy część z zadziorem. Przy cieńszych przyponach nie stosuję tulejek a węzeł, najlepiej sprawdził mi się palomar bo jest drobny i nie doznaje urazów przy przepinaniu zestawu. Sposób motania łącznika i linki tutaj. Tuleje zaciskam płaskoszczypcami z 1 foto, nigdy nie miałem przycinki. Przy łączniku bezwęzłowym ważne jest sprawdzanie co jakiś czas, czy ścięta końcówka linki nie wysnuła się poza oczko, szczególnie przy łowieniu w miejscach z dużą ilością uwad.Fotoporadnik krótki i prosty jak budowa cepa ale ręczę Wam, że na takim przyponie zaoszczędzicie kilka stówek. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 3 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Koszulki wyszły miazga. Gruba bawełna 195g i byczy napis w stylu HC. Nie ma lipy na mieście 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Piotrze poproszę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 3 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Ok, tylko muszę dogadać z drukarnią jakieś ludzkie terminy realizacji bo na te czekałem dwa tygodnie. Chyba, że Piecia drukuje na koszulkach u siebie to mogę Ci podesłać plik i sobie zrobisz po kosztach po jakich się dogadacie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 5 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Enigma 1 Ukleja i Mikrus Jazgarz w akcji. Zdjęcia od forumowego kolegi. Jazgarz to chyba mój ulubiony deseń, pewnie kwestia skrzywienia po latach łowienia na pieprzaki. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Piotr tak czytam o zostawianiu przynęt w zaczepach czy na drzewie. Nie myslales żeby zainwestować w uwalniacz ala surFer? PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 5 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 E tam, dzieciaki będą miały frajdę zimą wisi ze 20 sztuk. Odczepiacz chyba niewiele by zdziałał, przynęty zostawiłem dość wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 6 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 (edytowane) Nowy wzór, powinien dotrzeć do GS. Edytowane 6 Października 2016 przez Hesher 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 12 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) Grafika użytkowa na Garage Sale. Będziem z moim ogrem na tym żerkbajta wieszać. Edytowane 12 Października 2016 przez Hesher 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 ciekawe szkoda że nie mam jak pojechać na Garage Sale. brak czasu do roboty gonią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi