Skocz do zawartości

Love-Bait

Rekomendowane odpowiedzi

Powrót na stare narwiańskie rewiry. Mój i szczupaków. Bobry przeprowadziły najskuteczniejszą od lat akcję antykłusowniczą i zablokowały zwalonym drzewem dostęp do starorzecza. Filce łódki nie pociągną bo na brzegu prawdziwy Sajgon i ryby nagle wróciły. Masa drobnych kolczastych krzewów, gęsty drzewostan, doły  bobrowe, stare żeremia itp. Najtrudniejszy brzeg z jakiego wędkowałem, trzeba mieć nawalone do głowy, żeby tam spinningować :D Wszystkich ryb trafiłem dzisiaj 5 szt. Po pierwszych trzech w niecałą godzinę maiłem nadzieję na około 10 ryb ale chyba trafiłem na końcówkę żerowania. Była jeszcze spora tłusta mama, niestety z tych co słabo połykają :mellow: . Wszystkie szczupaki złowiłem na Terrora Janusza, dobór przynęty polegał dzisiaj na zmianie koloru z ZED-a na Rudego Kojota B)

PS. Maciek, dotarł już do mnie fluorocarbon. Pewnie będę kręcił przypony w tym tygodniu to odłożę dla Ciebie paczuszkę.

-BcbQoAtmbnaDBomQuijc3vvdA64OQm8RH4WGmzP

vfmmODdv-ofRJ9DB89kDdmoO8laWwxR4o5R4FZAS

1S1GcYU8D4AJdvPJyXyAoXY_Sr3wQDrdthqXe2At

TLuIittP6AAmwoPZfD6lPAuFAQwLS6MKD3dfgyN9

DFCjptuEo0NgRofov8wT-pWJvTpT4wqoK5EmPVmK

wRpxXvIlUwNG_pBSpxl8qbu8KrMYhORp5_vKINS6

Edytowane przez Hesher
  • Like 12

Obiecywałem sobie to ognisko ze trzy lata. Kurcze kiedyś te wszystkie miejsca i drobne przyjemności były na wyciągnięcie ręki, a teraz to luksus. Dokładnie jak z prawdziwym niesypanym chemią żarciem w marketach, luksusowe EKO, BIO, Full Natural.

• Like 1

Nie ma problemu. Będą pakowane po 2 sztuki po 25 cm i tańsze niż Dragonowskie, pewnie c.a. 6 zł. Kupiłem świetne końcówki ale pokażę je dopiero na gotowych przyponach. Moim zdaniem jest to max co można wycisnąć z tego elementu zestawu.

Panowie, mam wrażenie, że jutro będzie ostatni dzień jesiennego wędkowania, kto ma czas powinien popylać na fiszingi. Ryba jest naprawdę dobrze rozruszana ale znam od dzieciaka to miejsce, w którym dzisiaj wędkowałem i to jeszcze nie to, za szybko dzisiaj był spadek brań (oczywiście ja za późno dupę zawlokłem nad wodę) i za mało agresywne jak na dzień wielkiego żarcia.

Takie będę robił w okoniowych przyponach. Dotychczas przez 4 lata pętla przy tulejce puściła mi dwa razy, raz w dragonie raz we własnym przyponie. Z tym, że zestaw z jednym i drugim przyponem tyrany był kilka ładnych miesięcy bez mian na plecionce 0,16 do przeprawiania cielaków przez rzekę ;)

• Like 1

Obiecywałem sobie to ognisko ze trzy lata. Kurcze kiedyś te wszystkie miejsca i drobne przyjemności były na wyciągnięcie ręki, a teraz to luksus. Dokładnie jak z prawdziwym niesypanym chemią żarciem w marketach, luksusowe EKO, BIO, Full Natur

Dokładnie tak,kiedyś to nie było żadnej sensacji ze smażenia kiełbasek nad wodą,obecnie to już prawie jak luksus,albo człowiek z wiekiem się starzeje i coraz mniej chęci jest do czegoś takiego.

Edytowane przez LOLO
  • Like 1