Skocz do zawartości

Love-Bait

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj pogoda w pełnym przekroju pór roku i dnia, no z wyjątkiem lata hehe. Kto ruszył dupę nad wodę ten... gupi :lol:, grad, śnieg i piękne słońce na przemian co pół godziny. Ryby współpracowały tak sobie i tak jak wczoraj może przez godzinę, półtorej. Przy tej napierdalance pogodowej i tak dobrze, że w ogóle. Dzisiaj grany tylko Terror Janusz w kolorze firetiger. Tygrys w pudle musi być, świetny wybór kolorystyczny na taką psią pogodę. Za to kapryśny klimat pozwolił trafić reklamówkę opieńków w całkiem dobrej kondycji, nie wróciły do wody- kacz end reklamówka :clappinghands:

Ka9WGcJb-r2ORw38vkzIisZUxsq5piZA1k4m8O-V

sAMTFg1plxwI-GFh6yBdpYrRtHRUZGgjHhAhnesm

bimagHoTdDYxhaYG0PWUsugqr53sd9hZZRKOoywq

DpBgqe5DmTotxTz-gIawGSe-qhwzscVupUUfAIaK

• Like 6

Przez weekend złowiłem 7 sztuk tych gadzin, wczoraj pieć dzisiaj dwa. Trzymają się jeszcze zielska, cholera wie jak łowić przy takiej pogodzie. Ni to jesień ni to zima, zielska dużo ale ważne, że gryzą. Opieńki już się duszą :) :) :)

• Like 1

PS. Maciek, dotarł już do mnie fluorocarbon. Pewnie będę kręcił przypony w tym tygodniu to odłożę dla Ciebie paczuszkę.

Super, dzięki za pamięć!

Obiecanych zdjęć z Dadaja nie mam, sorry. Z tego co czytam, to trza było nad Narew się wybrać, a nie wieźć tyłek tyle km i się frustrować. Z 3 osób na łódce w dwa dni jeden złapał 2 szczupłe. Oba w sobotę rano w odstępie 5 minut. Zielska też jeszcze sporo, a co niektóre z syndromem "wiosna idzie, będę świeże pędy puszczać".

U mnie też trzeba było swoje wydreptać. Ten plus, że na starych śmieciach. Wyniki byłyby sporo lepsze gdyby nie wysoka woda. Wędkowałem w trudnym miejscu i sporo wody było odcięte.

Edytowane przez Hesher

Zapowiada się pracowity weekend :) Ruszam ponownie ukleję w wersji spoon. Przez cały sezon nie miałem czasu wykończyć nic poza kilkoma sztukami dla klientów. Mam wrażenie, że końcówka roku to może być jej boleniowy czas. W zeszłym sezonie w pierwszy dzień świąt Pistolet podniósł dwa rapiszony do powierzchni ale spasoway, może zabrakło uklejowego wyglądu i trochę subtelniejszej pracy?

Będę też robił podejście do nowego obciążenia Terminatora, chciałbym zrobić z niego jerka do trochę innego niż uprawiam sposobu jerkowania. Jak coś z tego wyjdzie to zdradzę więcej szczegółów dotyczących nowego przeznaczenia przynęty.

Obaczem.

post-50550-0-99548100-1480630479_thumb.jpg

• 3 tygodnie później...

Mini tutku.

Podczas ulewy zakleszczyły mi się złącza wędki- w trzech miejscach :(. Tak na amen z piachem w środku i bez jakiejkolwiek możliwości złożenia kija. Teraz powiem Wam co robić, żeby odblokować zakleszczone złącza ale też nie zniszczyć wędki.

1. Przede wszystkim nie próbujemy złożyć złączy kiedy są jeszcze mokre. W ten sposób można złamać kij albo urwać przelotkę przy gwałtownym składzie elementów. Mi się udało wcześniej załatwić w ten sposób jedną przelotkę.

2. Nie kręcimy zakleszczonymi złączami.

3. Czekamy aż cały blank dokładnie wyschnie i wtedy próbujemy zbić złącza na sucho. Czasem działa.

4. Jeśli powyższe nie pomogło kupujemy WD40 i wprowadzamy "na bogato między złącza w pozycji jak na foto. Kij opieramy na czymś miękkim i owijamy papierem część blanku do której ma już nie dochodzić wudu. Ja mam o tyle dobrze, że rączka jest łączona na spigot i nie upieprzę smarowidłem korka.

post-50550-0-36531800-1482434129_thumb.jpg

5. Czekamy kilka chwil aż WD rozejdzie się po łączeniu składów i stawiamy kij na miękkiej podstawie żebyuniknąć obicia blanku.

6. Teraz zbijamy zakleszczone złącze do czasu jak WD pokaże swoje czary i zakleszczone elementy się rozdzielą. Po raz kolejny nie za mocno bo wcześniej czy później złącze puści.

post-50550-0-76753800-1482434340_thumb.jpg

7. Bardzo dobre efekty daje też potraktowanie zakleszczonych złączy lodem w sparayu dla sportowców. Ale takim prawdziwym a nie Altacetem w aerozolu :)

Idę stroić choinkę, którą tachałem na grzbiecie ze 2 km, kupioną za pieniądze na kołowrotek. Która nie pdoba się mojej narzeczonej bo jest krwa.... "za okrągła".

Wesołych Świąt.

• Like 10

Jerki w Pułtusku się suszą. Jakbym ustroił choinkę swoimi wyrobami to pewnie przekroczyłbym tą niewidzialną granicę, za którą czai się przedświąteczna zjeba ;) Marcin jak Ty to sobie wyobrażasz, OKRĄGŁA CHOINKA Z WOBLERAMI!?

• Like 2

Bardziej w twórczym klimacie. Enigma 2 w deseniu Rudy Kojot. Jedna do mojego pudła druga pewnie pojedzie na Łotwę. Bolenie nie miały zastrzeżeń do Terrora Janusza malowanego w ten sposób więc i E2 powinna zdać egzamin. Pomarańcz ostro jarzy się w świetle UV. Na tym modelu jak i na jedynce warstwy kolorów są kładzione tak, że dużo intensywniej odbijają światło w wodzie.
post-50550-0-84317500-1482489471_thumb.jpg

Edytowane przez Hesher
  • Like 3

Bardziej w twórczym klimacie. Enigma 2 w deseniu Rudy Kojot. Jedna do mojego pudła druga pewnie pojedzie na Łotwę. Bolenie nie miały zastrzeżeń do Terrora Janusza malowanego w ten sposób więc i E2 powinna zdać egzamin. Pomarańcz ostro jarzy się w świetle UV. Na tym modelu jak i na jedynce warstwy kolorów są kładzione tak, że dużo intensywniej odbijają światło w wodzie.

Apropos rudego kojota - klasyk :D

https://www.youtube.com/watch?v=EucAtfM3Hb4

Piotrek co to za farba fluo? Createx?

• Like 1

Pierwsze skojarzenie jakie miałem po wymalowaniu tego desenia: "jaaaki rudy kojot!" I tak już zostało :) Farba to Golden high flow. Droga jak cholera chyba ze 40-45 zł za 30 ml. To co mam wymaluję i zmieniam na inną, lepszą.

Edytowane przez Hesher