Skocz do zawartości

Love-Bait

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki wszystkim za życzenia. Tegoroczny sezon zapowiada się na bardzo pracowity, odgrażałem się na 12 nowych rzeczy i część się powoli wykluwa. Żuczysko ma całkiem fajną pracę, kilka wersji poleci niebawem do Kuby i coś razem uradzimy. Terminator też już dostał pierwsze szlify jako bezterowiec z drobną pracą, jeśli zachowa przy nowym ustawieniu zbliżoną lub nawet dotychczasową lotność to może zostać całkiem fajną przynętą boleniową.

Dodatkowo odkurzam stare korpusy- target slim i mini, pierwsze jakie zacząłem robić z żywicy. Nie będą to jednak woblery ze sterem. Pierwszy sprawdzian odbył się w listopadzie i pozostała kwestia odpowiedniej regulacji pracy bo sam pomysł działa. Mam nadzieję, że będą to bardzo komfortowe przynęty, łączące pewnie funkcjonalności gumy i woblera. O reszcie na razie nie będę się rozpisywał. Zostało osiem :)

post-50550-0-03876300-1399299774.jpg

• Like 6

Hej. Grad, o którego pytasz jest w kolorze classic. Rybeły lubią nakbardziej, dlatego trzymam cały czas ten deseń w ofercie mimo, że ciężko przekonać do niego ludzi. Dzisiaj w Plecionie testowaliśmy wytrzymałość przyponów, zrobiliśmy z Adamem @adamekp filmik, który za jakiś czas wrzucę na jerka.

18.01.2017%2B-%2B1-tmp.jpg

Co do percha to wrzucam opis, który kiedyś przygotowałem z myślą o umieszczeniu na stronie. 

Perch Jig&Jerk

·         Długość 6,5 cm

·         Waga 11,5 gr

·         Tonący

Bezsterowiec o bardzo szerokim spektrum zastosowania, można nim jigować jak  wykorzystywać do jerkowania, przynęta może być wykorzystywana do ekspresowego boleniowego prowadzenia pod samą powierzchnią wody albo jerkowania przy dnie gdzie kusi okonie i sandacze (sugerowane pierwsze oczko). 

A.      szybkość nurkowania przynęty (obecnie ok 1,5m/s) przy jednoczesnej-

B.      pracy w opadzie polegającej zarówno na lusterkowaniu jak i lekkim wychyleniom ogonka na boki,

C.      odpowiedniej lotności przynęty bez jej jednoczesnego przeciążania,

D.      właściwego spozycjonowania przynęty w wodzie,

E.       możliwie horyzontalnego prowadzenia przy zachowaniu dynamicznej akcji jaką posiada,

F.       błyskawicznego startu woblera z drugiego oczka.

• Like 2

Fajna przynęta ale zwykle zbieram się do robienia tego wzoru jak do przewalania 5t węgla. Ciężki do roboty- od stelaża do szlifowania lecą soczyste bluzgi. Jeśli się spodoba na Łotwie, to będę dalej dziergać.

Terminator przejdzie w tym roku głęboki lift, szukam dla niego nowego zastosowania. Pierwsza myśl albo leniwy jerk albo bezster pod bolenie.

Edytowane przez Hesher
  • Like 1

Towar spakowany. Przypony po 25 cm dł, szerokość linki 0,47 mm, testy wytrzymałości między 13-15 kg (przed zarobieniem fluorocarbon zadeklarowany na 18 kg). Ogromnym plusem jest łącznik bezwęzłowy, dzięki któremu można spokojnie wędkować nawet styraną lub słabą jakościowo plecionką. Łowiłem takim dziadostwem od Cormorana, które rwało się na węźle jak nitka, na łączniku wszystko trzymało fason B). Należy pamiętać, .że połączenie bezwęzłowe o wiele przewyższa mocą deklarowaną wytrzymałość węzła na plecionce, czyli zestaw ma, poza bardzo cienkimi plecionkami, wytrzymałość przyponu. W zestawie nie puszcza plecionka, przez cały zeszły rok nie miałem takiej sytuacji, a łowiłem głównie linką 0.10 mm dla chamów jak ja......... Octa Braid ma sie rozumieć :lol:  Cena za dwupak póki co promocyjna, jak ktoś chętny to proszę pisać tu czy na pw.

26.01.2017%2B-%2B1-tmp.jpg

26.01.2017%2B-%2B3-tmp.jpg

Dodatkowo przypony wabią koteły

Edytowane przez Hesher
  • Like 4

Co jakiś czas trzeba trochę odetchnąć od produkcji. Terror Janusz Custom, łuska fabryczna zeszlifowana i wszystko dodawane ręcznie od podstaw. Będę wypuszczał takie krótkie serie w cenie ok 50 zł za sztukę, uzbrojone w wysokopółkowe kotwice.

Tutaj większe zdjęcia: https://www.facebook.com/piotr.pe.370/posts/1503314009678931

METD6c-ExE6RGgy8Cx9B72C0suXEMk3ctZpQhqGo

WSmrEi48-egIzH1jHH3vjDe474s2V79rAx0tdc0I

tfAazIu6ARUE8HQNJBqOcuQ7b5hALrtc98_Mr6i4

9uF0LOZ8NdX4TOQeYZ2cKJo25B-TZ6HieKN5llaS

YWCgMmx8xb39m74I6y1SAKTTlKciRVMJGBLPbrPW

X9epk2uaMU5kE1CTfCMjDwmKjQTmd5NE36Zey45Q

Edytowane przez Hesher
  • Like 13

Dużo roboty ale już nabrałem trochę wprawy w ręcznym dłubaniu tych wszystkich łusek, nie mam jeszcze wystarczającego powera, żeby przysiąść do wykańczania standardowej oferty i wychodzą takie rzeczy. Dzisiaj sprawdzałem pracę, czy oby się nie zmieniła ale wszystko jest gites majonez. Wrzuciłem też kilka wersji Enigmy 3, wszystkie cacy ale jedna pracuje hipnotyzująco, oczywiście najtrudniejsza do zrobienia.