Skocz do zawartości

Love-Bait

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj zostałem wyciągnięty za uszy nad wodę, żeby ustawić dla klienta dwie szt. Enigmy 1 z folią. Wszystko działa prawidłowo, także za kilka dni ustawię resztę i porozsyłam wszystkim, którzy zamawiali E1 informację. Zwodowałem też jerka 15cm i o dziwo pierwszy model, który wyszedł z formy już z obciążeniem i stelażem pracuje bardzo dobrze. Dla spokoju będę sprawdzał jeszcze kilka wersji, które się leją. Zdjęcia przynęty tylko na priv/mms, na forum pojawią się jak skończę prace.

Odłożę sztukę dla Ciebie, pójdzie razem z "przeprosinami dla mamy'. Walentynka to już mi dawno dała ten kolor, ostatnio rozpakowałem. Efekt wyszedł taki, że przy Purple Haze nawet alu oklejanki wyglądają tak jakoś smutnawo. Na focie nie widać ale jest przemieszana z limonką. Był dzisiaj u mnie Bysior ze Shrap-Drakers i próbował jakieś zdjęcia w tym pierdolniku strzelać, jak mi podeśle coś lepszego to wstawię.

Panowie, w weekend wszystkie zamówione (i niezamówione) jedynki będą już ustawiane. Zamówienia niestandardowe, UV itp. też powinny być zamknięte do niedzieli. Przepraszam, że wcześnej nie informowałem ale pracowałem z zegarkiem w ręku. Na foto mały procent całości, samych E1 jest ponad 140 szt.

post-50550-0-98570200-1487860822_thumb.jpg

• Like 4

Panowie, w weekend wszystkie zamówione (i niezamówione) jedynki będą już ustawiane. Zamówienia niestandardowe, UV itp. też powinny być zamknięte do niedzieli. Przepraszam, że wcześnej nie informowałem ale pracowałem z zegarkiem w ręku. Na foto mały procent całości, samych E1 jest ponad 140 szt.

140 woblerów naraz to nawet w moim ulubionym sklepie wędkarskim nie widziałem  ;) 

• Like 1

Dzięki dziergam coś cały czas i się wkręcam w tematy. Na początku kwietnia pokażę Wam nowe przynęty, mam nadzieję, że co najmniej 3 modele. Kilka osób z jerka widziało ale nie chcę na razie szerzej tego pokazywać. Czekam aż się trochę więcej wody odsłoni u mnie na wyspie, żeby dokończyć testy.

Wojtek, te 140 kranków to tylko z jednego modelu ;)

ed. A postaram się, żeby przyszła partia na Giełdzie Twórców była uzbrojona za jakąś symboliczną złotówkę do dotychczasowej ceny. Zostało mi trochę złomu z zeszłego sezonu a następne kilka tyś. kotwic w drodze.

Edytowane przez Hesher

Chciałbym poinformować, że zakończyłem prace techniczne nad Enigmą nr 3. Ostatnia wersja korpusu, z kilku które zrobiłem, zajęła mi 5 miesięcy od października 2016 dokładnie do dzisiaj. Jako projekt trwało to wszystko ok 8 miesięcy. W tym czasie wychodziły przynęty, które pięknie pracowały ale "nie latały", latały ale zbyt "sztywno" pracowały albo nie latały i nie pracowały- historia zna kilka takich przypadków :) jakoś w połowie października zacząłem łowić bolenie na E3 i byłoby fajnie, gdybym nie wpadł na pomysł, żeby zrobić coś więcej z tego woblera. Nie lubię przynęt, wyspecjalizowanych pod konkretne łowienie, warunki i gatunek bo to odbiera życiu element magiczny, zupełnie jak brak wódki i trawy. Enigma 3 została stuningowana (i to odpowiednie słowo) tak, żeby korpus był cięższy i bardziej dynamiczny ;) lotność większa, a charakter lusterkowania pozwalał na swobdniejszą pracę korpusu. Kto bawi się w tworzenie przynęt, które mają drobną lsterkującą pracę, ten wie, że można wycisnąć z tego więcej niż łowny standard. Teraz już mogę z czystym sumieniem przygotować formy i oprawę estetyczną. Za kilka tygodni dostaniecie przynętę, której nie trzeba zdejmować z agrafki zmieniając tropiony gatunek. Jak się nic nie zesra hehehe.

post-50550-0-81175400-1488035182_thumb.jpgpost-50550-0-80833000-1488035199_thumb.jpg

• Like 7