sukingad Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Tomek, ja unikam jak ognia takich woblerów, nawet jeśli ktoś moje wyroby nazywa boleniówkami. Było nawet ok 2 gramów mniej ale korpusowi brakowało siły nośnej, teraz to wszystko jest wyważone i przynęta osiąga spore odległości. Nie jest to kosmiczny pocisk ale jako wabik segmentu minnow, kładzie na łopatki większość takich przynęt. Poprzedni korpus Enigmy 3 był bardzo lotny przy jeszcze niższej wadze ale nie do wykonania w większych ilościach i miał jedną konstrukcyjną wtopę. Słabą wytrzymałość korpusu przy przednim oczku. Osiem centymetrów i osiemnaście gramów to jak dla mnie bezsterowiec do bombardowania koryta dużej rzeki z brzegu . Swoją drogą zajefajny sposób łowienia, uskuteczniałem przy ostatniej wielkiej niżówce. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekd01 Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 No to przejdzie mi chyba zajechać nad jeziorko Szczęśliwickie za te kilka tygodni i nabyć drogą kupna. Przy okazji coś tam chyba na mnie z konkursu może jeszcze czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Czeka wszystko, a przynęty się malują przy kolejnych partiach. Zalałem formę na 6 gniazd na jutro będzie gotowa ale pewnie nic nie wykończę bo czeka mnie dzień ustawiania E1. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekd01 Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Jestem pełen podziwu, rozmach jest. Jeszcze trochę i naprawdę rozwalisz system. Pogróżek od największych producentów jeszcze nie miałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Mnie się nie grozi, mam przeje.aną rodzinę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Pany, enigmy jedynki już ustawione. Informacje pójdą jutro bo konkretnie mnie aura przetrzepała po grzbiecie i ledwo żyję. Zdjęcia najnowszego wypustu tez takie sobie bo się rozpadało i nie miałem już chęci na obcowanie z naturą. Dla kolegi maniaka UV, nie powiek, którego bo się zaprze, po trzykroć A tak świcą moje FT i HB 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Oooo... jakieś ultrafiolety??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Taka moda wśród "młodzieży" Panie Romku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 "Pełnoletni" się odezwał . No i gitara gra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 "Pełnoletni" się odezwał . No i gitara gra.Sławek, jutro się rozmówim. Na fotkach efekt jest przygaszony, w rzeczywistości szczególnie fluo dają po oczach tak, jakby woblery miały wmontowane diody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Tak ma być, to są celowniki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Dają konkretne odbicie. Mam jeden pomysł na, moim zdaniem, optymalną przynętę z wykorzystaniem UV. Napiszę Ci jutro dodatkowo na priv i pogadamy. Mam też jedną bardzo dobra wiadomość związaną z Twoim zamówieniem ale to też niech będzie jutrzejsza niespodziewanka w prywatnej wiadomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Ok . Boję się, że nie będę mógł zasnąć . Ale co tam, żona tez nie będzie spać . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Tak to się robi. Prawidłowo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Nabyłem kilka enigm w nowej odsłonie i powiem szczerze, że wyglądają bardzo obiecująco. Dziękuję Piter. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Dzięki Pieter. Wczoraj odbyłem pielgrzymkę po obciążenie do Enigmy 2, które jest tylko w jednym sklepie w Warszawie Dzięki Bogu, że banków, monopolowych i aptek mamy pod dostatkiem, bo już by był naprawdę problem. W weekend będę szykował nową partię w nowym dizajnie, tj. korpus będzie pokrywany amelinium. Jeśli nie będzie całość tak pracochłonna jak w Jedynce, a nie powinna być, to całość zdrożeje może o 2-3 złote, z tym, że przynęty tak jak Janusze i Jedynki, będą uzbrojone. Ogólnie wszelkie przesunięcia cen to wynik większego nakładu pracy, np. zrobienie Enigmy 1 w wersji VCraft to 3X tyle pracy co klasycznej, a cena tej ostatniej, mimo uzbrojenia pozostała bez zmian. Swoją drogą ten wobler w relacji do jego łowności i walorów użytkowych, jest tani 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Dobrze gada polać mu Pietrek wsponiałeś kiedyś że masz tutoriala który może przydać się do zdobienia gum? Masz coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Tak jak czytam ten Wasz wątek o odlewaniu to się zastanawiam czy mam cokolwiek, co nie zejdzie z gumy. Muszę się trochę w cymbał podrapać, żeby sobie rozmowę odświeżyć. Na priv rozmawialiśmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Na moim wątku wspomniałeś, ale chyba bardziej chodziło o zdobienie wzornika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Za kilka chwil luknę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Na moim wątku wspomniałeś, ale chyba bardziej chodziło o zdobienie wzornikaDobra wiem już OCB. W weekend Ci wyślę zdjęcia z krótkim opisem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Dobra wiem już OCB. W weekend Ci wyślę zdjęcia z krótkim opisem.Dzieki Pietrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Spoko https://www.youtube.com/watch?v=azHaLmAuODM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Z cyklu: tajemnice pracowni. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 4 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Reaktywacja pierwszych wzorów. Przynęty pracują jak woblery ze sterem tyle, że steru nie posiadają. Mają być wabikami przede wszystkim komfortowymi w użytkowaniu tj. praca będzie wychodzić bezpośrednio z korpusu i nie będą łapać ziela na ster. Dzięki temu będą też bardziej lotne. Dwa pływaki ze zdjęcia będą zawisać po pomalowaniu i polakierowaniu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi