sukingad Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Klasa Dbaj bo prędko pewnie E2 nie będzie, mam rozpizgany praktycznie cały maj, płacz krwią w pakiecie heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 9 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Moje Drogie Ludzie.Mam obecnie przed sobą kilka spraw, w wyniku których jestem uwiązany jak pies do budy, a najgorsze, że buda daleko od wody. Do końca maja nie przygotuję na pewno nic bo nie mam fizycznej możliwości ruszenia 4 liter choćby na kilka godzin do pracowni. Jeśli wszystko ułoży się po mojej myśli to niedługo dostępność przynęt... drastycznie spadnie Kilka najbliższych sezonów chciałbym poświęcić w znacznej większości pracy projektowej i chyba wreszcie będę miał taką możliwość, a to kręci mnie w tym całym bajzlu najbardziej. Poza żelazną klasyką (E1, E2, Terror Janusz, Grad) przynęty będą dostępne w małych partiach na wypadek "jakby kto chciał". Oczywiście, jak pisałem na wstępie, wszystko zależy od tego jak siądą mi tematy pozawędkarskie, Może już w czerwcu przyjdzie mi odszczekać co napisałem i zalać rynek nieprzyzwoitą ilością swojego chłamu. Póki co mam na stanie jakieś kilkanaście sztuk niezarezerwowanych Januszy, może wstawię, może pourywam. Jakby kto życzył to zapraszam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregston82 Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Szkoda, ostrzyłem sobie zęby na tego dużego dżerka sk....a. Niemniej życzę powodzenia i realizacji planów I do zobaczenia nad Wisełką - na to chyba znajdziesz czas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 10 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 To nie tak, że nie będzie przynęt. Będą, tylko mniej niż dotychczas. Na coś trzeba łowić Tych akurat mam kilka sztuk ale pewnie najwcześniej w ostatni weekend maja będą gotowe. Do 15go mam zupełnie inne tematy ja tapecie, potem trochę luźniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 19 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 (edytowane) Nowe kółka 4 mm do zbrojenia jedynek i dwójek. Wykonane ze szwedzkiego Sandvika, nierdzewne, made in gdzieś w Polsce. Znaczy lepiej będzie BTW wracam powoli do żywych, ogarnąłem większość zawodowych rzeczy i od przyszłego tygodnia zaczynam od agrafek a potem woblery. Enigmy2 w najbliższym czasie wyjdzie tylko 12 sztuk bo obciążenie w sklepie się skończyło. Cztery są już zaklepane, reszta wolna. Jakby ktoś życzył to proszę o wiadomość. Edytowane 19 Maja 2017 przez Hesher 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 27 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Enigma 3, narwiański boleń z ekspresu. Takie nam rosną w Pułtusku kolorowe Jak zwykle dwie godziny zaspałem na ryby ale w końcu się wyczłapałem. Najpierw test nowego modelu Enigmy, większej kopii jedynki, zakończony okoniem. Na koniec zacząłem ciskać trójką ile fabryka dała z zacumowanej łódki. 2-3 rzut i branie spod powierzchni. W pierwszej chwili myślałem, że bolek ale szczupły wyskoczył z woblerem nad powierzchnię i skorygował mi percepcję. Okazało się, że kij nie daje rady i ryba poszła w podtopione zarośla. Cały majdan rozpakowany do testów na łódce- nożyki przynęty, prototypy, papier ścierny pudełka, a ryba dalej siedzi na haku. W połowie pakowania porwał zarośla i jakoś go doholowałem do łódki. Później z ekspresu siadł mi jeszcze okoń niewiele większy niż wobler. Takie się boleniówki robi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Na Twoja boleniówkę-Enigmę złowiłem już chyba wszystko, oprócz bolenia oczywiście 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 27 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 (edytowane) Bo boleń jest ryba kulturalna i jak się rybie chamstwo rozpycha to nie ma śmiałości BTW Enigma sumówka też już paja zaliczyła, fajnie pacuje w toni. Jeszcze jej nie testowałem w konkretnych rynnach ale idzie ładnie do dna.Tak to wygląda, u góry większa jedynka, na dole sumówka.Jedynka jak na dłoni Edytowane 27 Maja 2017 przez Hesher 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Na sumówkę się piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 27 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 No to ja tam nie walę w ... i normalnie na E2 jak przystało na E2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Piter tylko mi zaszpachluj te BBS-y bo niezniesę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 27 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Zaszpachluję, te kulki robią magię, spdoba Ci się nowa Enigma. Ja właśnie wróciłem z łódki. Paj 60+ na zakończenie soboty a przez cały dzień 3 zębate i dwa okonie. Dobry dzień w sumie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 28 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Z rana poszedłem na miejski odcinek pułtuskiego kanału. Street fishing i pułtuscy żule na trybunach, fuck yeah Duża jedynka daje do pieca, żadnego skubania tylko zdecydowane ataki. To nie jest mała przynęta, a walą w nią chętnie garbusy co jest bardzo dobrą prognozą. Trzeba wysłać kilka egzemplarzy Dyrektorowi Departamentu Boleni w Olsztynie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Czy ja dobrze widzę? Surowy odlew? Bez ślicznych kolorków??????? To bezczeszczenie sztuki hahahahahahahaha:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 28 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Dobry koń to i po błocie pójdzie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 4 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 (edytowane) Krótki donos z pracowni. Okazało się, że "sumówka" łowi i to bardzo konkretnie... szczupaki i okonie.Wobler łowi z brzegu i z łodzi co bardzo mnie cieszy. Miałem jeden taki dzień, że zębate ciągnąłem na nią jakbym dłubał okonki na paprochy, co 10m jeden-dwa szczupaki siadają przy obławianiu miejscówki przez 15 minut. Najlepsza scena ostatnich dni: wyszedłem dosłownie na 20 minut nad wodę sprawdzić kilka wersji innych przynęt. Zakładam "sumówkę" i łowię. Drugi czy trzeci rzut, niemal spod samych nóg wychodzi wielkie cętkowane bydle i otwiera pysk do ataku, a ja w tym momencie wyciągam wobler z wody a jak! Przynęta sprawdziła się też na okonie i dlatego powstała mniejsza wersja, która też pięknie goli zielone ryby Nie żałowałem śrutu więc lata jak pocisk, ale spokojnie, praca woblera jest bardzo dynamiczna. Formy wielogniazdowe na produkcję obu modeli powstaną w tym tygodniu. Podczas tygodnia testów powstał też jeden model, który akcją przypomina narybek, praca jest bardzo drobna i wobler ucieka pięknie na boki, tyle że nie wiem, czy uda mi się go odlewać. Co tam jeszcze, Enigma nr 2 przeszła testy nowego kompozytu i będzie pewnie od teraz robiona inaczej. Za tydzień odlewam większą partię, żeby porównać efekty. Na razie praca jest stabilniejsza, pełniejsza niż poprzednio i chyba trochę bardziej wyczuwalna. Kuba też sprawdzał jeden egzemplarz u siebie i doszliśmy do wniosku, że są jeszcze lepsze niż dotychczas.Kilka focin z ciężkiej pracy Tak to wygląda wielkościowo. większa Enigma 8 cm, mniejsza Enigma nie 8 cm Taka kicina ze mną testowała. żebym nie miał w domu Wojciecha to by była moja na zawsze A po robocie serialek z Wojciechem musi być. Edytowane 4 Czerwca 2017 przez Hesher 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Czekam na sum-enigmę, obyś wyrobił się przed 01.07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Na koniec serialu zwierzęta i tak zabija wszystkich bohaterow... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zartuje oczywiscie jaka waga najwiekszej enigmy ? Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 4 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Będzie z 14-15 g. Serial dobry, trochę zabijacz czasu ale dbrze się ogląda. Czekam na 3 sezon. Wojtek dla Ciebie chyba nawet już będę miał bo tam klepałeś kiedyś ten model. W przyszły weekend ustawię i się odezwę bo dzisiaj mi ulewa pokrzyżowała plany i akurat tych nie zdążyłem poustawiać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Właśnie wróciłem, niby pogoda idealna a ryby zniknęły zupełnie. Co dziwne siadły dwa kleniki na nową, dużą E1 w rozmiarach niewiele większych od baita coś jest w modelu, że malizna się tego nie lęka ale zobaczymy co dalej jak się ryby podniosą w myśl znanej konwersacji: - Zatańczysz ze mną? - Tera nie ale się dowiaduj... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 14-15g? Chcesz mnie zmusić do łowienia sumów na zestawie UL? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 5 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Będę sprawdzał na ciężkim sprzęcie za jakieś 2 tygodnie, powinna i tak spoko latać bo ma kopyto. A tak poza tym, jak znajdę chwilę to wystawię wszystkie swoje przynęty, które mam w pudłach bo i tak nad wodę chodzę z 3-4 sztukami. Ceny będą bardzo atrakcyjne, w przedziale od 5 do 25 zł, a trochę tego towaru mam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epidares Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Rezerwacja Daj znać Piotrek, bo Wisła nie zna litości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi