Skocz do zawartości

Love-Bait

Rekomendowane odpowiedzi

Poszło, trzeba było podciąć po milimetrze z obu stron i zaczęła hulać jak ta lala. Z Enigamami to jest tak, że trzeba się ostro nakombinować bo czasem np. zbyt ostry albo okrągły klin może całowicie zmienić akcję. Akurat tutaj trzeba było zrobić nacięcia z góry. Stąd wzięła się nazwa całej serii w momencie kiedy już miałem odpuszczać zabawę z nimi. Kurewne są do roboty ale jak już siądzie akcja to zaczynają się żniwa :)

Dziś mi dwa startowały do E bryzga jednego skrewiłem zbyt szybkim cięciem, drugi zawrócił bo kotwiczka złapała trawkę. Od rana mi pech towarzyszył.

Marek Twain powiedział:

Zjedz z rana żywą żabę, a już nic gorszego nie spotka cię do końca dnia :-)

Tapatalknięte z komórki

• Like 2

Kociucha jak zwykle trzasneła paja, sterany i pogryziony egzemplarz z jednym okiem, a dalej łowi jak ta lala. Rusza leniwe szczupaki jak żaden inny mój wobler, najlepsza ratunkowa przynęta dla tych co lubią pospać bo pora dnia nie ma dla niej większego znaczenia.

20368838_1716963418313988_52890153371271

• Like 4

No Chłopacy, ale woblera zrobiłem, no powiem wam, że fiu fiu :)

20248509_1721369234540073_31790975475488

Woblerem można robić cuda, jerkować, chlapać po powierzchni, twitchować albo prowadzić jak zwykłego minnowa Trzaskały dzisiaj w niego okonie aż miło, a dwie godziny wcześniej był jeszcze składnikiem A i B :) Jest na razie 6 wersji zaraz dorobię jeszcze kila na jutro i ruszają ostre testy. Dawno nie byłem tak zadowolony z przynęty. Będzie robiony na korpusie percha, tego:

20414323_1261420870647639_51252489643921

• Like 8

Co Wy wszyscy z tymi flaszkami... takiego dobrego chłopaka chcecie sprowadzić na złą drogę? Na testy Wojtuś to już od jakiegoś czasu jest bardzo trudno coś ode mnie wyrwać, Już masa kolegów pokazała, że dawać woblery na testy to jak je wsadzać psu w dupę. Zbliżony odzew :lol:

• Like 2

Z psem nie próbowałem, więc się nie wypowiadam :D Napisałem "przyjmę na testy" a nie "mam horom curke" ;)  Priv z ceną i szybki deal bo mi gliździarze wszystko wyłowią, skubańcy po 5 wędek rozkładają :angry:

Panie, jeszcze nie czas. Najpierw muszę dorobić kilka wersji i przetestować, potem idą w farbę, lakier i testy czy się po wykończeniu nie zesrało, bo potrafi. Jaki lipa to cała robota od nowa, a jeśli gra muzyka to jadą do Kuby i jeszcze jednego ziomka, po fiszingach u nich dogadujemy czy wszystko gra, co ewentualnie poprawić i potem wjeżdża właściwa forma do odlewania. Tak to :)

Zdzichu ja chętnie nabędę tradycyjną metodą :-) a już w ogóle bajki jakbyś w sobotę zawitał nad Wisłę to bym na miejscu przelewem zapłacił. If you know what I mean :-D

Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka

Tj. metodą połówkową chciałeś nabyć heheh Chyba nie dojadę, ostatni urlop w tym roku :mellow:

Edytowane przez Hesher
  • Like 1

Paski dodały by mu  charakteru "Książe" , a tak wszystkie ryby będą go omijać szerokim łukiem, ale...Twój wybór!

Żebyś mi tylko jutro nie wypisywał,że "nie biorą"! A zapomniałem,że masz w zanadrzu enigmę,więc BRAĆ BĘDĄ,o to jestem spokojny.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Enigma Nr 2 i Enigma Nr 3. Wczoraj odkryłem, że trójki świetnie nadają się również do jigowania, a to oznacza, że czeka ten model kolejna przeróbka. Forma wielogniazdowa na dwójki też już ledwo zipie więc cały model czeka lifting przy okazji konstruowania nowej, dwójki dostaną łuskę i detale, wreszcie to moje brzydkie kaczątko odżyje. Wymyśliłem chyba jak zrobić nową formę na starym silikonie i na 7 gniazd powinno mi starczyć jakieś 100 ml świeżej gumy, takie cuda.

BTW. Dzisiaj albo we wtorek na giełdę poleci sporo Jedynek i Cat Toy-ów, w dwóch nowych kolorach. 

20729527_1740712809272382_26196582535350

• Like 6