Skocz do zawartości

Love-Bait

Rekomendowane odpowiedzi

Mój największy jak dotychczas błąd w serii. Enigma nr 3 pierwszej generacji, podobnie jak jedynka wobler dalekosiężny mimo niskiej wagi o drobnej akcji X w osi pionowej. Przy trzecim modelu serii Enigma trochę za mocno zacząłem kombinować i do dzisiaj numerowane Enigmy to 1,2,4 ale myślę że trzeba będzie wypełnić tą lukę wracając do pierwszej trójki ;)

post-50550-0-14209700-1529218764_thumb.jpg

• Like 3

Nowy model Enigma Whiplash przetestowany w ciągu kilku ostatnich dni. Wobler jest bardzo lotny, opada z wyraźnym lusterkowaniem ale nie za szybko. W środku jest nabite sporo śrutu, mimo to przynęta pracuje dynamicznie i startuje już przy wolnym prowadzeniu, przy czym tempo poruszania się woblera jest wolne, a jego praca bardzo szybka. Przez te kilka dni siadło na niego kilka szczupaków, okoni a dzisiaj stuknął nawet mikro boleń. Testy przynęty dały więcej ryb niż w przypadku analogicznych prac nad Enigmą nr 1, co jest bardzo dobrą prognozą na przyszłość tego woblera. Niebawem będę szykował formę już na produkcję modelu jako części oferty Love-Bait. Jest dobrze, nawet bardzo. Kilka egzemplarzy pojechało dzisiaj z Kubą na Mazury i myślę, że powyższy opis niedługo zostanie wzbogacony o jego doświadczenia. Praca woblera na ostatnim wideo w wątku.

post-50550-0-40094700-1529612949_thumb.jpg

• Like 7

Już prawie tylko naszywka z tej czapki została, mój szczęśliwy kapelut na ryby. Odwiedziliśmy z Kubą parę ciekawych miejscówek, zajechaliśmy do Cyprysa. Ogólnie piknik na luzie :)

Szkoda, że nie dotarłeś ale jeszcze będzie okazja w tym roku pewnie.

• Like 1