Skocz do zawartości

Love-Bait

Rekomendowane odpowiedzi

Szybki crash test mikro agrafek z drutu 0,6 mm. Na dwóch parach szczypiec nie mogłem zrobić im krzywdy więc podpiąłem korpus woblera. Ściągnęły się tak jak powinny przy maksymalnej sile jaką byłem w stanie je potraktować ale nie rozpięły. Dużo mocniejsza rzecz niż wymaga tego zestaw okoniowy, kleniowy czy pstrągowy.

Dobre wieści są takie, że ręka do tego modelu wyrobiła mi się na tyle, że mogę obniżyć ich cenę z 13 zł do dyszki za paczkę bo już latwiej mi się je kręci  ;) 

48052458_2375233079153682_86767892846755

• Like 4

• 2 tygodnie później...

Wesołych świąt dla Was i Waszych Najbliższych. Jadę odlewać i kręcić bo mam parę fajnych nowych rzeczy. Na Wigilię jb z woblerami nie zdążę, może z paroma prototypami się pojawię jak w zeszłym roku, ale za to pokażę kilka nowych modeli agrafek :)

post-50550-0-72806800-1545629508_thumb.jpg

• Like 5

Zdaje się, że rok temu albo i dwa pokazywałem Wam pierwsze egzemplarze Enigmy w wersji soft. Mało ostatnio postuję, co nie znaczy, że mało robię. Jestem zmęczony biedo-medialną napierdalanką na forach i fejsie, to nie moja "liga". Staram się od lat przygotowywać przynęty, które coś zmienią, na rynku, w podejściu wędkarza do jego hobby. To jest dosyć ciężki kawałek chleba, często wątpiłem, że ma to sens. Na koniec sezonu jednak robię sobie rachunek sumienia, nie ze wzgędów etycznych, ale żeby odpowiedzieć sobie na pytanie: "Czy ta robota ma dalej sens?". Od lat mniej więcej czterech biję swoje rekordy "w rybach" wyłącznie na swoje przynęty, nie wędkuję wcale więcej, ani w wędkarckich rajach. Jestem tu gdzie byłem, na swojej wyspie :) Jedno wiem na pewno,droga którą obrałem w tym naszym hobby jest właściwa i trzeba cisnąć coraz lepsze lowbajty żebyśmy wszyscy mieli z tego życia, wolnego czasu i hobby, więcej trochę lepszych wrażeń. Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku Niedźwiedzie ;)

Prorptyp softa, który w maju Was zabije:

• Like 9

Nowy stuff się szykuje do oferty, łączniki bezwęzłowe do mniejszych zestawów. Miałem nie robić w ogóle łączników ale nie znalazłem w ofercie producentów takich jakich potrzebowałem tj. na tyle drobnych i precyzyjnie wykonanych, żeby nadawały się do okoniowania. Te są ręcznie wykonane z tej samej stali co moje agrafki i ładnie przycięte na końcówkach, bez niepotrzebnych odcinków. Sam zakup zwróci się szybko bo łącznik znacząco podnosi wytrzymałość linki, co szybko się sprawdzi na okoniowych lajtach i ultralajtach.

Niebawem coś wypuszczę w kosmos :)

post-50550-0-52860500-1546786707_thumb.jpg

• Like 2

Szybka akcja, do pchnięcia ponad setka łączników w mixie 8,10,12 mm (najmniejsze rynkowe jakie znalazłem mają 14 mm). Staranniej wykonane, z lepszej stali i taniej niż będą w standardowej ofercie (4 dyszki plus PP za całość). Pierwszy chętny, w wątku czy w wiadomości prywatnej, zgarnia całość.

post-50550-0-94874700-1546800783_thumb.jpg

• Like 2

Szybki temat nr 2 ;) około 150 szt. Agrafek w pełnym przekroju rozmiarowym od XS do XL. Agrafki pełnowartościowe nie odrzuty, bo odrzuty lądują w koszu. Szybkorękiemu za stówkę plus pp. Dużo poniżej ceny standardowej za taki set, nie chce mi się tego dziubać na paczki.

post-50550-0-41903300-1546892132_thumb.jpg

... widzę Piotrek, że zamiast drutów i włóczki to długie, zimowe wieczory ogarniasz drutem i szczypcami... ;)

Puszczam to co mi zalega bo się leniwy zrobiłem, a to niedobrze. W weekend robię następną przymiarkę do modeli pod softy bo akurat tym tematem się nakręciłem i do sezonu coś musi wyjść. Czy do ludzi, to nie wiem ale dla siebie w pudle muszę mieć parę sztuk. Janusz wybacz mi, to z lenistwa i chęci zrobienia kolegom niespodzianki :)

• Like 1