sukingad Opublikowano 12 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Wszystko z lenistwa, nie chciało mi się sterów wklejać więc zacząłem kombinować jak tu sobie poradzić bez poliwęglanu i pykło. Oczywiście "pykło" trwało kilka lat, a rzadko zdarza się, żeby mi od razu siadł wobler z pracą, lotnością itp. Nagrywałem nawet wideo z komentarzem dotyczącym charakteru lusterkowania przy danym schemacie obciążenia bo lusterkowania można również uzyskać pierdyliard rodzajów, a różne gatunki maja swoje ulubione. Szczupak żreje praktycznie wszystko co lusterkuje, tyle, że jedne bardziej inne mniej chętnie i jest to odczuwalne nad woda, że niektóre mu strasznie podchodzą, okoń jest bardziej grymaśny, boleń też ma swoich faworyów. Kilka tygodni temu trafiłem również sumka na model, którego jeszcze nie pokazywałem ale to długa droga zanim wyjdzie stanie się przynętą. Można to wszystko osiągnąć w woblerach ze sterem ale jak pisałem nie chce mi się ich robić.Ten ostatni żniwiarz to wobler sprzed trzech czy czterech lat, który wyciągnąłem miesiąc temu z ciekawości przy odlewaniu innych. Zaczął kosić jak Szatan i tak się wkręciłem, że odstawiłem na bok nowe konstrukcje i zająłem się tylko tym jednym. Poczekajcie co będzie jak pierwsze polecą do ludzi, ja jestem przekonany, że w wątku jeszcze bardziej się zakotłuje.PS. Ludzie jak widzą Enigmy po raz pierwszy to myślą, że to poppery. To je nie popper, to je bobbler! 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Gupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 12 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Czej czej aż dotrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Ino bespaskuf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 12 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Wiem, wiem. Po prostu się nie znasz, pasiasta Trójka najwięcej rapiszonów wyrezała, kolor: zbrodniarz wojenny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 12 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Gruby kanałowiec 75cm. Oczywiście Enigma nr3, w paski. Moja taktyka boleniowa jest brutalnie prosta, zakładam Enigmę na agrafkę i idę nad wodę. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 13 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Enigma nr 3 w paski i 15 minut roboty. Rzeczne rzezimieszki. Dzień dobry 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 14 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 (edytowane) Dzisiaj odwiedził mnie Grzesiek @dreadknight, żeby odebrać swoje wiadro woblerów i zobaczyć jak nad Narwią komary gryzą Z rana wyjechał jeden boleń i ogólnie było dość kiepsko z aktywnością ryb. Tym razem strzelił na inny nowy wobler, wcale nie mały bo 11 cm, co mnie cieszy bo to już chyba trzecia czy czwarta rapa na niego. Po dwóch godzinach hibernacji wyjazd na ustawianie przynęt i 7 godzin ciężkiej orki, a Narew niezbyt czysta i nawet w polaroidach ciężko ustawiać woblery. Spławiał mi się jeden i wkurwiał mnie przy robocie. Myślę sobie: "poczekaj zaraz wyjedziesz i to na taki kolor, że POCZUJESZ CO TO WSTYD ". Pięć minut po ustawieniu partii został skarcony. BTW wszystkie woblery mam już ustawione, na dniach będziem gadać kto zamawiał, a kto nie to może zaklepać bo jest zapas. Edytowane 14 Lipca 2019 przez Hesher 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 By Cię, chudy byk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 A paski, to gdzie? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Dzięki za spotkanie i pro prezentację enigmy nr 3. Wymądrzałem się dzisiaj na temat tych właśnie różowych, że pstrągi itd. No to pokazałeś teraz ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 15 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Jezus Maryja, trzy komentarze! Jerkbait zaczął mówić! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekd01 Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Jezus Maryja, trzy komentarze! Jerkbait zaczął mówić! Jejku jejku, zaraz tyle krzyku, że wstydliwi jesteśmy A mnie denerwujesz tymi zdjęciami, że normalnie chyba do Pułtuska wypad zrobię, sprawdzić, czy na moje Enigmy też tak biorą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 15 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 A też się chyba jutro bujnę coś tam jeszcze szarpnąć zza kamyków, bo się dzisiaj jakoś mało boleniowo w wątku zrobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 ...rzeczywiście wstyd...taki dziewczyński w malowaniu... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 16 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 Kolor dla odważnych samców, co nie Bułka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 Myślę że bez względu na malowanie enigma będzie tak samo skuteczna, coś jest w tej konstrukcji intrygującego i to nie tylko nas człowieków Jednak dla mnie ( i chyba nie tylko) babski róż czy więzienne pasy są barierą nie do przeskoczenia.. Piotrze, zazdroszczę seryjnego łowienia pięknych ryb. Łapy świerzbią normalnie, ale czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 16 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 Patrz no, właśnie do Ciebie napisałem wiadomość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 Kolor dla odważnych samców, co nie Bułka? Oczywiście! Mam jeszcze bardziej różową krewetę, zwaną Whiplashem i grubym mamuśkom się podoba. Poza tym ryby ciut inaczej widzą kolory i może dlatego nie gardzą różowym. U mnie cukierkowy róż to must have na zaporówce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 16 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 Ciężka pogoda ale jeden musiał wyjechać żeby utrzymać dalej szacun na główce. Oczywiście Enigma nr 3. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 17 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2019 Kto zamawiał może już sobie wybrać kolory. Są dwie wersje 9 i 7 g, dziewiątka to klasyczna boleniówka do żwawszego prowadzenia aczkolewiek niekoniecznie ekspresu, siedmiogramową można kulać trochę wolniej. Ukleja Classic 9g Ukleja blue 9g Ukleja stripe grafit 9g Ukleja Stripe Opal 9g Jazzgarz 7g Ukleja olive Ukleja Classic Opal 7g 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Chciałem napisać moją opinie o E3, wobler filigranowy o stosownej masie własnej, praca zbliżona do E2, która jest moją ulubioną wersją. Wobler pracuje jak hybryda sterowca i cykady, częstotliwość drgań można regulować tempem prowadzenia choć nawet przy średnim tempie praca jest już wyczuwalna na kiju. Wobler lata ładnie ale trzeba go podawać lekko, płynie na lince długości 100-120 cm, nie szarpać, nie zrywać tylko lekko oddać w stronę słońca . Drobne lusterko i niewielkie wychylenia ogonka przy wyraźnie usztywnionej głowie to w zasadzie wystarczy aby wobler podobał się boleniom, moim zdaniem E3 jak każdy wobler ma swoje optymalne tempo przy którym staje się odpowiednio atrakcyjny dla boleni czy innych ryb jakim chcemy go serwować...Ja lubię kiedy tempo jest średnie i zmienne średnio wolne do średniego. Przynęta jest podatna na animację szczytówką, nie należy pobudzać jej zbyt mocno, wystarczy tylko lekko szarpnąć samym szczytem i Enigma wychyli się na pewnym dystansie, dystans wychylenia jest zależny od tempa podstawowego. Obsługa woblera jest prosta, nurkuje niezbyt głęboko a i to można regulować położeniem topu względem lustra wody, jazdy na boku serwujemy podbiciem i rozciągamy tempem, zmiany ślizgu wykonujemy poprzez przekładankę topu i tyle... Łowność badał Pjoter co sugeruje, że wobler musi być mega łowny bo jak Pjoter złowił to znaczy, że każdy złowi...Hehehehehe. Ja łowiłem dzisiaj pierwszy raz, ryby nie chciały się pokazywać i nie chciały żerować, piłowałem jak to mam w swoim zwyczaju i wypiłowałem dużego bolenia co mnie zdecydowanie zaskoczyło bo naprawdę nie wierzyłem, że złowię dziś cokolwiek a jednak... Życzę Wam dobrej zabawy... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 20 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Łowność badał Pjoter co sugeruje, że wobler musi być mega łowny bo jak Pjoter złowił to znaczy, że każdy złowi...Hehehehehe.To samo mówię, Pjoter łowi, wszyscy łowią Dzięki Kubuś za recenzję. Zuch jesteś a teraz ja idę okaleczyć kilka pyszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 21 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Dzisiaj inne okazy znad Narwi. W paski oczywiście 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 ...to bastardy Ryśka, czy otwierasz kocie przedszkole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi