Skocz do zawartości

Love-Bait

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem jeszcze, bo cały czas przy niej grzebię. Wyjdzie między 25-30g, a długość to 13cm. Z tym woblerem jest taki problem, że pracuje pięknie, ryby łowi ale się czepia linki kotwiczka i to jest ten element, który cały czas poprawiam przy zachowaniu dotychczasowej pracy. Na chwilę obecną przelałem już grubo ponad 30 korpusów i jest akceptowalnie przy łowieniu ale, że na torach nie leżę to skubię dalej aż będzie całość perfekt. Na pewno w trollu już by siał zniszczenie, tyle że u nas trolle zostały wybite. Te wodne. 

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Część woblerów przeszłą w zeszłym tygodniu lift optyczny, wyrzeźbiłem łuskę i trochę detali. Dzisiaj sprawdzałem czy nie miało to wpływu na zmianę pracy i jest w dalszym ciągu Git. Modele upiększone spod skalpela Pjotera na chwilę obecną to E1, E3, Whiplash i Krąpik. Dodatkowo krąpika sieknąłem w wersji pływającej i jest bardzo obiecująco.  Nad wodą dzisiaj zagrała jedynka przy klilku okoniach po około dwóch godzinach bez brania. E1 to jednak E1, nie ma to tamto.

76710789_3004578419552475_51858644766493

77278271_3004578532885797_45244922080190

75196450_3004578406219143_98618208667303

• Like 5

Pierwsze podejście do krąpika pływającego. Zrobię kilka wersji żeby spasować lotność i pracę, ogólnie dzisiaj był fajny testowy dzień bo wszystkie modele, które zrobiłem zachowywały sie tak jak powinny, a przy moich wzorach taki wynik ciężko osiągnąć, w skrócie wszystko weszło :)

Krąpika będę chciał używać między innymi do wędkowania o zmierzchu i w nocy bo się wkręciłem w temat po kilku wypadach z kolegą.

• Like 5

• 3 tygodnie później...

W zeszłym roku kilka osób pytało o możliwość zakupu Enigmy w rozmiarze dostosowanym do nowych porządków w okręgu mazowieckim. No to są dwa pięciocentymetrowe woblery Enigma M1 i M2, pływający i wolno tonący. Oba po 5 cm i z pracą z której jestem zadowolony. M1 ma równe bardzo drobne migotanie i oprócz okoni będzie kusił bolenie żerujące na drobnicy, o czym jestem przekonany. M2 to z kolei przynęta pracująca nieco szerzej w maksymalnym zanurzeniu około 20 centymetrów. Oba woblery lotne podobnie jak E1. 

Enigma M1

Enigma M2

• Like 6

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Po tygodniach uzgodnień i negocjacji, po godzinach spędzonych przed komputerem na śledzeniu przesyłki - a Piotrek nie podał numeru przesyłki, więc musiałem wpisać losowy numer  :D Po pościgu za listonoszem, który okazało się, że wędkuje i lubi cudze przynęty, po wielu innych perypetiach, których nie mogę tu opisać, bo do wątku zaglądają osoby niepełnoletnie, mogę powiedzieć, że mam swoje Pokemony. Sezon 2020 będzie pod szyldem LoveBait  :)

Stadko enigmatycznych:

post-63103-0-50965200-1579705974_thumb.jpg

Stadko dżerkowatych:

post-63103-0-15630800-1579705966_thumb.jpg

Dzięki Pjoter  :D

• Like 5

Tomek była kolejna wyprzedaż na kilogramy :) Myślę, że zawstydziłem Pekińczyków ceną zestawu. W tym roku pewnie ze dwa-trzy też wyjdą. Wczoraj robiłem testy agrafek, XS-kę chyba wszyscy widzieliście, 11 kilogramów łyka jak zła, dopiero po 3 naciągu puściła między 18 a 20 kg. Następnie nakręciłem boleniową M7 i też wrzuciłem na test, waga nie wytrzymała :lol: Filmik z testu XS-ki w wątku garażowym.

• Like 2