sukingad Opublikowano 28 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Nie wiem jeszcze, bo cały czas przy niej grzebię. Wyjdzie między 25-30g, a długość to 13cm. Z tym woblerem jest taki problem, że pracuje pięknie, ryby łowi ale się czepia linki kotwiczka i to jest ten element, który cały czas poprawiam przy zachowaniu dotychczasowej pracy. Na chwilę obecną przelałem już grubo ponad 30 korpusów i jest akceptowalnie przy łowieniu ale, że na torach nie leżę to skubię dalej aż będzie całość perfekt. Na pewno w trollu już by siał zniszczenie, tyle że u nas trolle zostały wybite. Te wodne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 17 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Część woblerów przeszłą w zeszłym tygodniu lift optyczny, wyrzeźbiłem łuskę i trochę detali. Dzisiaj sprawdzałem czy nie miało to wpływu na zmianę pracy i jest w dalszym ciągu Git. Modele upiększone spod skalpela Pjotera na chwilę obecną to E1, E3, Whiplash i Krąpik. Dodatkowo krąpika sieknąłem w wersji pływającej i jest bardzo obiecująco. Nad wodą dzisiaj zagrała jedynka przy klilku okoniach po około dwóch godzinach bez brania. E1 to jednak E1, nie ma to tamto. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 17 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Pierwsze podejście do krąpika pływającego. Zrobię kilka wersji żeby spasować lotność i pracę, ogólnie dzisiaj był fajny testowy dzień bo wszystkie modele, które zrobiłem zachowywały sie tak jak powinny, a przy moich wzorach taki wynik ciężko osiągnąć, w skrócie wszystko weszło Krąpika będę chciał używać między innymi do wędkowania o zmierzchu i w nocy bo się wkręciłem w temat po kilku wypadach z kolegą. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Elegancko to wygląda... Mniam Pływający krąpik... na nocne łowienie... No nareszcie masz coś naprawdę dla mnie! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 17 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Jeszcze dwa pływaki są w zanadrzu. Jednego dziabnąłem ze dwa lata temu ale jakoś nie było czasu na przygotowanie form. Będzie już pod koniec stycznia pewnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 8 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 W zeszłym roku kilka osób pytało o możliwość zakupu Enigmy w rozmiarze dostosowanym do nowych porządków w okręgu mazowieckim. No to są dwa pięciocentymetrowe woblery Enigma M1 i M2, pływający i wolno tonący. Oba po 5 cm i z pracą z której jestem zadowolony. M1 ma równe bardzo drobne migotanie i oprócz okoni będzie kusił bolenie żerujące na drobnicy, o czym jestem przekonany. M2 to z kolei przynęta pracująca nieco szerzej w maksymalnym zanurzeniu około 20 centymetrów. Oba woblery lotne podobnie jak E1. Enigma M1 Enigma M2 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Obydwa takie agresorki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 8 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Pływający mocniej pracuje, kwestia bardzo roboczych nagrań w krystalicznych wodach mazowieckiej laguny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Spróbuj nakręcić taki filmik w Bugu????Tam to dopiero kryształ. Czasami jasny wobler ginie już 10cm pod powierzchnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 8 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Ważne póki co, że ja wiem jak dokładnie banglają gardzę małymi przynętami i pływakami ale te pójdą w produkcję bo jest git. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Morda, muszą być dwie kotewy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 8 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Nie na Mazowszu Sensei mamy tutaj specyficzne poczucie humoru rozumisz i sobie zabroniliśmy łowić na przynęty większe niż 50mm, włączając kotwice. Trzeba sobie radzić. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Spojrzałem na pierwszą stronę u Ciebie i zobaczyłem fajną przynętę. Tylko mniejsza by się przydała, taka ze 6 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 12 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Ale to jest pływający balsiak. Takie coś potrzebujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Lekko tonący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 12 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Ale to nie taka przynęta jak mi ostatnio podesłałeś, tam dalej jest film z woblerem, na którym się wzorowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Wiem, wiem, ale bardzo mi ta praca odpowiada. Jeśli jest taka jak na filmiku, to chciałbym cóś takiego mieć u siebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 ja też bym coś przytulił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 12 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Wyślę Ci jutro fotki fajnych boleniówek bo dzisiaj już nie dam rady. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 24 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Takich i większych Wam życzę na wędkach, a tym co na końcu zestawu to już się Pjoter zajmie. Wesołych Świąt! 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Po tygodniach uzgodnień i negocjacji, po godzinach spędzonych przed komputerem na śledzeniu przesyłki - a Piotrek nie podał numeru przesyłki, więc musiałem wpisać losowy numer Po pościgu za listonoszem, który okazało się, że wędkuje i lubi cudze przynęty, po wielu innych perypetiach, których nie mogę tu opisać, bo do wątku zaglądają osoby niepełnoletnie, mogę powiedzieć, że mam swoje Pokemony. Sezon 2020 będzie pod szyldem LoveBait Stadko enigmatycznych: Stadko dżerkowatych: Dzięki Pjoter 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epidares Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Ło Panie, Normalnie więcej niż uzbierałem Piotrowych rzeczy przez 2 lata. No, ale część w rzece została 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Okazuje się, że niewiele mniej miałem w pudełkach Dzisiaj układałem Enigmy, Cat Toye, Krąpiki, Grady i inne gady i zorientowałem się, że jakieś 70% moich przynęt jest od Piotrka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 23 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Tomek była kolejna wyprzedaż na kilogramy Myślę, że zawstydziłem Pekińczyków ceną zestawu. W tym roku pewnie ze dwa-trzy też wyjdą. Wczoraj robiłem testy agrafek, XS-kę chyba wszyscy widzieliście, 11 kilogramów łyka jak zła, dopiero po 3 naciągu puściła między 18 a 20 kg. Następnie nakręciłem boleniową M7 i też wrzuciłem na test, waga nie wytrzymała Filmik z testu XS-ki w wątku garażowym. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Gdybym wiedział, że to na kilogramy to brałbym bez stelaży i obciążenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi