cyprys19 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Kotwiczek nie trzeba montować. Jakie to piękne w swojej brzydocie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 ... gdy zażre, to jak na oścień, nie zejdzie, grubo Pjoter pojechał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Tak patrzę właśnie, że chyba mnie coś ominęło we własnym wątku. Ten diabelski pomiot to pewnie z wiadra kupiłem kiedyś farby teksturowe i chciałem przetestować. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 (edytowane) Ma u mnie dożywocie na tablicy w kąciku wędkarskim. ???? Edytowane 17 Kwietnia 2020 przez dreadknight Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Jeden jedyny egzemplarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Rób następne, bo moje ryby chyba tylko tego jeszcze nie widziały! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Robię, ale inne aktualnie jedne testy skończyłem dzisiaj z powiedzmy przytupem i jestem w trakcie kolejnych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Od rana przygotowuję woblery pod formy wielogniazdowe. Na zdjęciach jest bardzo drobny wycinek tego, nad czym pracuję bo na przestrzeni lat 2019/2020 "obrodziło" pomysłami i działam z kilkunastoma wabikami. Część jest już dawno sprawdzona, część przeszła pierwsze moczenia w Pułtusku i w Olsztynie. Jest sporo zmian, np. kilka pływających modeli Enigmy, czego dotąd nie robiłem, dużo nowych materiałów i zmiany konstrukcyjne w kompozytach. Będzie ciekawie 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Faktycznie, wygląda to bardzo ciekawie Ten najmniejszy to smużak? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Tak 10cm pod powierzchnią pracuje. 3,5 cm pływający. Ładnie lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 ???? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Ktoś tam może pamięta, w zeszłym roku robiłem takiego dużego woblera pn. Enigma Lucky13. Te trzynaście centymetrów mięcha po niemal roku prób i kilku kilgramach modeli testowych wreszcie odpaliło. Pjoter szczęśliwy, rybeły będą nieszczęśliwe. A poważnie, wobler duży (13cm), lotny i z drobną migoczącą pracą, daje się prowadzić wolno i na różnych głębokościach. Pozostała kosmetyka i będziem się mogli znęcać nad braćmi mniejszymi. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PLnK Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 może jakiś mały konkurs na nazwę dla tego smużaka? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Krzychu, jak będzie forma wielogniazdowa to obiecuję, że zrobię. Nie jestem fanem takiej malizny ale jeden w arsenale nie zaszkodzi. Może. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Tiririri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 6 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 (edytowane) Uprzejmie informuję, że dziś przygotowałem formę wielogniazdową na Mazowiecką Piątkę. Wobler, jak sama nazwa wskazuje mierzy 5 cm i jest zbrojony w jedną lub dwie kotwice w zależności od aktualnych wymogów prawnych. Zbrojenie pojedyncze jest zaplanowane tak, aby groty kotwicy nr 6 nie wychodziły poza długość korpusu, a jednocześnie zapewniały skuteczne zacięcie. Mazowiecka Piątka miała być odpowiedzą na wymogi OM PZW musiała jednak przejść stosowne testy, które okazały się bardzo zachęcające i mimo, że już po wymiarowej prohibicji, ja będę używał go cały sezon. Niejeden z resztą. Na razie nie macie raczej co liczyć na to, że przynęta będzie na dniach, wymaga bowiem jeszcze sprawdzenia pracy na dwóch kotwach i oceny relacji obu typów zbrojeń. Choć z drugiej strony kto wie, rozbiła bank w okresie, gdy najmniej się tego spodziewałem, więc może i w przyszłym tygodniu pokaże pazur.A i jeszcze jedno JEST PŁYWAJĄCA PS. Zaraz obok tężeje forma na 13kę, którą też wreszcie udało mi się dopracować zgodnie z oczekiwaniami (po niemal roku prac i kilku kilogramach żywicy i śrutu). Edytowane 6 Maja 2020 przez Hesher 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 A jak to będzie kosić, gdy pomalujesz w jedynie słuszne malowanie, czyli p a s k i 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 7 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 No cóż, "jak tata zrobi dziubek, to nie ma ch... we wsi Szanowne Państwo, przedstawiam Enigmę nr2 w nowym wydaniu. Nie tylko wizualnym. Wobler, ktory był łowny i kapryśny, czasem leciał jak z procy, czasem niemiłosiernie frustrował, mnie też. W zeszłym sezonie przepracowałem całą konstrukcję od nowa i zniwelowałem słabe strony przynęty, tj. lotność i... wygląd W tym momencie E2 lata jak pocisk i jest chyba jednym z moich najlotniejszych modeli, praca nie zmieniła się jeśli chodzi o lusterkowanie, jedynie nie wiem jaki wpływa miał tunning na możliwość animacji, to już sprawdzą sobie Ci, którzy lubią poszturchiwać dolnikiem. W zeszłym sezonie na model testowy trafiłem w pierwszym dniu dwa bolenie i to utwierdziło mnie w przekonaniu, że kierunek jest prawilny. Niedługo okaże się czy miałem rację. Formy na modele "handlowe" w tej chwili nie ma, także musicie uzbroić się w cierpliwość bo wyjdzie tylko kilka egzemplarzy dla 2-3 mordeczek, którym je obiecałem. Razem sprawdzimy najpierw co tam się Pjoterowi ukulało. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 8 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 I cyk czarny tygrysek ze złotem na bogatości 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Piękny Panie Pjoter! Pływający? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 8 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Jeszcze schnie ale myślę, że pływający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Moje pierwsze próby z Enigmą 1 . Fajnie lata, daje na tyle mały opór w wodzie , żeby dziewięciostopowym Elixirem dać się poprowadzić w nurcie bezproblemowo . Lusterkuje przy odpuszczaniu , co uwielbiam . Bolenie w zasięgu były , choć nie przykładałem się zbytnio do tematu polując na klenie . Ale trochę tego wobka już pomoczyłem i podoba mnie się bardzo Piotrze . W bardzo mocnym nurcie warkocza , ciągnącego się od szczytu główki sięgającej za połowę rzeki , a bijącego bezpośrednio pod drugi brzeg , palnął tuż po odpaleniu woblerka taki jegomość . W pierwszej chwili myślałem , że bolo - tak mocno uderzył z dodatkowym saltem w bonusie . 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 16 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 No łowią i co poradzisz. Nic nie poradzisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 14 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Czas na oficjalną pochwałę lenistwa. Nie chciało mi się ostatnio biegać za boleniami. Nie wiem, może mi kondycja spada z wiekiem Od czego jednak są jerki Tak, tak, z lenistwa ominąłem moją ukochaną Narew i zasiadłem nad brzegiem wody stojącej. Bez większego przekonania i przebiegłych planów, ba, bez chęci ruszenia się z miejscówki najbliższej mojemu tyłkowi. Meta w prawdziwe sprawdzona ale ryby najczęściej małe. W miejscu, w którym się rozpłaszczyłem zwykle trafiałem 4-5 szczupłych w kilkadziesiąt minut. Tego dnia pusto. Na mojego mniejszego jerka zameldował się okoń a w zasadzie okoniątko. Ok coś tam się dzieje. Zmieniłem przynętę na jedyną słuszną tj. widocznego na zdjęciach Jerka Grad w kolorze yellow green. Model a tym bardziej kolor sprawdzone i łowne. Pierwsze uderzenie w przynętę mało nie wyszarpuje mi kija z ręki. Jak dla mnie boleń, tłusty odpasiony i niełowiony w tym akwenie zupełnie przez nikogo. Szkoda w ch. Po parunastu minutach widzę na polarach jak na około 5 metrowym dyszlu w grada wali piękna mamuśka i zaczyna się konkretny fajt. To właśnie kocham w jerkach, branie i agresja szczupaków są takie, jakbyśmy łowili inny gatunek. Jest konkretny strzał, a potem czujesz co ten kurwesyn po drugiej stronie zestawu ma dla Ciebie w prezencie. Na szczęście zestaw wytrzymał i konkretny kroks wyjechał w podbieraku z wody choć zaraz po podebraniu wypiął się z kotwic. Dzień na mega plus, na spontanie i bez ciśnień zakończony grubym szczupakiem około 90 centów. Ryba zaatakowała na krótkim odcinku więc darowałem sobie szczegółowe pomiary bo wyskakiwała z podbieraka. Cała i zdrowa czeka na swojego mięsiarza. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 8 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Szanowne Państwo, część towaru już jest, te modele które najbardziej Wam się podobają czyli malutkie XS Strong i oczko większe CF Strong. Jeśli ktoś życzy zanim pojawia się na giełdzie to tzw. infopriv 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi