sukingad Opublikowano 23 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2021 Kocie Zygmuncie ,Piotrze Prażmowski nie idźcie tą drogą! To malowanie takie,,,,kreskówkowe,-postarajcie się bardziej.Ono jest kreskówkowe żeby szczupaki bajecznie brały 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 26 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 (edytowane) Co roku po zamarznięciu Narwi lubię poczłapać brzegiem w poszukiwaniu ozdób choinkowych zostawionych przez kolegów po kiju w trakcie sezonu. Takie moje przyzwyczajenie od szczenięcych lat, które staram się kontynuować. W tym roku jest słabo, w dużej mierze dlatego, że sam rzadko bywałem w okolicy i nie było komu rwać ale coś tam znalazłem. Upatrzyłem dwie, do ściągnięcia za dwa tygodnie, kiedy pokrywa lodowa dostatecznie stężeje i tutaj... Uwaga uwaga!KONKURS NA SPOSTRZEGAWCZOŚĆ.Kto pierwszy dostrzeże w plątaninie gałęzi po sztuce przynęt, wygrywa satysfakcję do końca roku 2021. Premiowane satysfakcją są też miejsca 2 i 3, tylko adekwatnie mniejszą.POWODZENIA! Edytowane 27 Grudnia 2021 przez Hesher 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 26 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 Dawaj nagrody ''dzieciaku ''! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 26 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 19 minut, fiu fiu, nie na darmo masz w nicku cyprys...19 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 26 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 Sam je tam powiesiłem ???????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 22 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 (edytowane) Na co ci ten sewycz Pjoter. Poka mje. Edytowane 22 Stycznia 2022 przez Hesher 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 22 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 (edytowane) Nie żeby poza opierdalaniem się z kotem nic się nie działo. Tygrysy się dzieją od kilku wieczorów. Trochę trwało od czasu pierwszych późnojesiennych testów ale to ze względu na to, że wobler będzie miał swoją, powiedzmy, kolekcjonerską czy specjalną oprawę, a to już trzeba było wszystko dobrze rozplanować i wyszło dobrze. Kiedy ludzie pytają o Tygryska to zawsze przewija się temat kolekcjonerski, prezentowy itp. Postanowiłem, że pójdzie to właśnie w tą stronę bo rzeczywiście przynęcie posłuży fajna otoczka.No i co tu dodać "wypatrujcie mnie piątego dnia o świcie, o poranku patrzcie na wschód" ...tak tak, widać gdzie jest jedno obciążenie Edytowane 22 Stycznia 2022 przez Hesher 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cub# Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 Gandalfie styczeń dobiega powoli końca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 23 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 Pamiętam o was, luz. Niedawno znalazłem właściwą formę na tą przynętę. Mam ich grubo ponad 200szt. i jak nie robię jakiegoś woblera dłuższy czas to muszę przeprowadzić wykopaliska. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 23 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 (edytowane) Dzień świąteczny to i zdjęcia fest. Enigma CT, 3 generacja. Za przeróbkę woblera wziąłem się w zeszłym sezonie gdy dogorywała ostatnia forma na poprzednią wersję. Lift wizualny w tym wszystkim był akurat najmniej istotny. Wobler złowił w swoich poprzednich wersjach tony szczupakersów (tak tak Moi Drodzy, to nie stada kormoranów ani działacze PZW za tym wszystkim stoją) ale chciałem go ostro podkręcić. Ba nawet mogę napisać co, a nie, że "praca jest zajebista" -W obecnej wersji zmienił się całkowicie rozkład obciążenia i materiał na owe.-Wobler w swojej podstawowej odsłonie powoli opada, lekko kołysząc się na boki.-Wobler startuje błyskawicznie i pracuje bardzo dynamicznym lusterkiem już przy wolnym prowadzeniu.Podstawowa wersja została przetestowana na zwierzętach już w 2021r. więc jest już koszerna. Wspominam o wersji podstawowej noe bez powodu. W trakcie prac przetestowałem kilkadziesiąt korpusów, z których kilka uznałem za ciekawe np pod głębsze łowienie, dalsze dystanse itp. Mało tego, diaboł mnie dziś przed samym wyjściem podkusił i zrobiłem jeszcze jedną wersję, pływającą. Na moje nieszczęście i ta pracuje świetnie, a przepraszam, "pracuje zajebiście". Dlatego też postanowiłem, że w ramach produkcji modelu będą wychodziły co jakiś czas zestawy w składzie, wersja podstawowa, wersja deep diver, pływak i do dalszych dystansów. To jest oczywiście pieśń przyszłości bo 3 dodatkowe muszą jeszcze przejść testy na rybie ale marszruta jest już obrana. Edytowane 23 Stycznia 2022 przez Hesher 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 24 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 (edytowane) Wojcio Tygrys- pierwsza przymiarka do sensownych zdjęć. Niedługo siadam do wykończenia pierwszej partii. Wypatrujcie... wiecie kiedy Edytowane 24 Stycznia 2022 przez Hesher 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 31 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 (edytowane) Kto na Mazowszu bildinguje przynęty ten się w cyrku nie śmieje. Mój najnowszy "wynalazek" imitacje kotwiczek, nazwałem je Kotwiczki POS (Panowie Odpierd..cie Się) ???? waga odpowiada docelowym kotwicom montowanym w lowbajtach, które obecnie maczam w warszawskiej zalewajce. Dzieje się dużo w temacie testów, wyboru wersji itp. Z resztą zaraz też jadę dokończyć wczorajsze wodowanie. Jak bob74 nie będzie się z rana za długo po jajkach miąchał to pewnie też dołączy. Robert, wszystko w Twoich rękach ???? Krótkie sprawozdanie z testów będzie po testach, mam nadzieję, że niebawem. Edytowane 31 Stycznia 2022 przez Hesher 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Widzę, że u Ciebie to pełna profeska ????Ja testowałem woblery na takich zupełnie amatorskich ????, ale swoją funkcję również spełniły. ???????????? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 31 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Nie chcę zostawiać tego przypadkowi. O wyborze wersji zadecydowała różnica 1g. dlatego POS-y musiały być wyważone i odpowiednio ukształtowane. Zaraz lecę z 2 egzemplarzem nad kanał porównać czy efekt jaki wypracowałem jest powtarzalny. Po wadze widzę, że powinien być. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 31 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 A bob oczywiście nie dojedzie, jakiś taki zadowolony głos miał w słuchawce. Tak jak pisałem- jajka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Nie chcę zostawiać tego przypadkowi. O wyborze wersji zadecydowała różnica 1g. dlatego POS-y musiały być wyważone i odpowiednio ukształtowane. Zaraz lecę z 2 egzemplarzem nad kanał porównać czy efekt jaki wypracowałem jest powtarzalny. Po wadze widzę, że powinien być.To wiadomo.Moje "POS-y" pomimo wyglądu, też wagowo odpowiadały kotwicom. Robiłem tak tylko do dużych woblerów. Pracę mniejsze testuję z kotwicami. U mnie nie ma ograniczenia wielkości przynęt, ale raczej nikt by nie uwierzył, że próbuję łowić klenie na 15cm woblery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 31 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 (edytowane) I kilka pstryków na koniec dzisiejszych testów. Popacz Wojciu, ten czerwony jednak nie do końca taki na 26% Bob oczywiście nie przyjechał, miąchał pewnie siusiora całe rano Edytowane 31 Stycznia 2022 przez Hesher 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 31 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 (edytowane) Przeprosiny z ajero grafem. Czterdziestu Jeden Tygrysów ???? Edytowane 31 Stycznia 2022 przez Hesher 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 I kilka pstryków na koniec dzisiejszych testów. Popacz Wojciu, ten czerwony jednak nie do końca taki na 26% Bob oczywiście nie przyjechał, miąchał pewnie siusiora całe rano Tak jak powiedziałem, dałeś z siebie całe 30% ????A na poważnie to bardzo pięknie piękne woby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 31 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 To coś tam Ci z nich dorzucę do paki. Ze złotych już mnie oszwabili ale czerwone mam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roobek Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 (edytowane) Czy jest szansa żebym mógł sobie zamówić takie diabelstwo ?? Bangla 1640162502859.jpg 1640162499984.jpg 1640162496679.jpg 1640162494116.jpg 1640162490848.jpg Edytowane 31 Stycznia 2022 przez roobek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 31 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Pewnie, wysłałem Ci wiadomość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 1 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 (edytowane) Niespodzianki już nie popsuję więc mogę wrzucić. Szlachetna paczka dla Wojcia @Bułki ???? Edytowane 1 Lutego 2022 przez Hesher 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 2 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 (edytowane) Ostatnio nieźle idzie mi przepraszanie się z różnymi pracownianymi tematami, które nie lubię i odkładam "na jutro". Tak więc po przeprosinach z aerografem (kompresor wygląda jak odkopany z grobowca faraona) przeprosiłem się ze srebrnymi boczkami.ŁAJDAK, bo tak nazywa się jerk ze zdjęć, jest przynętą, na którą przeznaczyłem kilkadziesiąt egzemplarzy obciążonych w różny sposób. Ważne było dla mnie, żeby jerk opadał dość wolno i w odpowiedni sposób. Wielkość 8,5 cm ale i wspomniany opad przynęty dobrałem na podstawie jesiennych obserwacji ataków okoni i szczupakersów (polary czynią cuda przy robocie). Chodziło mi o stworzenie jerka poniekąd rekreacyjnego, do łowienia kiedy już okaże się, że w łowisku nie ma jednak szczupaków na rekord świata, klepiących tylko w woblery zrobione z całej europalety. W końcu, po wielu konfiguracjach obciążenia doszedłem do grama różnicy jednego z punktów obciążenia, który powodował efekt "psu w dupę" i musiałem zmienić wielkość i gramaturę o ten jeden gram.Najważniejsze na koniec, mam nadzieję i w tym duchu pracowałem nad przynętą, że będzie ona skuteczna zarówno jako jerkbait jak również boleniowy bezsterowiec bo i pod tym kątem go ustawiałem. Na razie praca odpowiada mi pod kątem jednego i drugiego sposobu łowienia, powinien sprawdzić się na bolenie z wody stojącej i wolniej płynącej, jak np. KŻ (tak, tak wiem jak tam prowokować bolenie, nie wiem czy jest to ten super tajny sposób, ale znalazłem dawno temu swój, który działał), na Wiśle jeszcze nie sprawdzałem. Teraz Łajdaka czeka ostatni test. Na zwierzętach. Mnie wystarczy, że będą biły w przynętę, może być i bez kotwic, niedowierzający będą musieli poczekać na naoczne dowody. W każdym razie wcześniej nie będzie go w ofercie. Edytowane 2 Lutego 2022 przez Hesher 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 2 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 Piękny żerk. Czy będzie dostępny na jakimś wybiegu tematycznym typu Garaż Sejl? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi