sukingad Opublikowano 7 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 (edytowane) Czołem Niedźwiedzie Pytanie do Was. Jaki odcień przynęty preferujecie. Wysoki połysk (1), klasyczne srebro, na zdjęciu jest akurat z holo, (2), czy może grafitowy mat(3)? Wiem, że wielu z Was ma swoje preferencje co do odcienia przynęty, czy to wobler, wahadło czy blacha. Ja mam swoje spostrzeżenia ale ciekawy jestem Waszych. Edytowane 7 Listopada 2022 przez Hesher 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 7 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 Klasyczne srebro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 7 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 Mat i srebro w zależności od wody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 7 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 U mnie dobrze sprawdza się srebro i holo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 7 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 Czyli póki co klasycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 9 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 (edytowane) Heja. Parę osób pytało o spinki ostatnio. Aktualny kształt i rozmiarówka prezentują się jak na zdjęciu. Afrafki od M-ki (dawna nazwa CF) mają inny kształt kabłąka. Zlikwidowałem w ten sposób ostre przegięcia drutu, co wpływa na trwałość konstrukcji. Druga rzecz, agrafka nie przekręca się w poprzek przynęty, bo kabłąk nie jest pod kątem 90stopni. W XS zmienił się drut. Na mocniejszy. Edytowane 9 Listopada 2022 przez Hesher 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 27 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 (edytowane) Siema Niedźwiedzie. Kilka migawek z ostatnich dni. Agrafka bezwęzłowa, motana podobnie do łącznika. Sposób wiązania pozytywnie wpływa na wytrzymałość zestawu. Coś raczej dla sandaczowców łowiących z agrafką dowiązaną bezpośrednio do plecionki, ewentualnie na nocne łowienie. W obu przypadkach większa moc wskazana. Dzisiejszy skromny urobek. Szczupak trafiony na łajdaka w bardzo fajnym deseniu czyli połączenie Fire Tigera z powłoką holo. Wpadłem na to parę lat temu ale wszystkie woblery, które miałem tak wykonane trafiły do Wojtka z Cage Rods zamiast do Narwi. Coś tam dłubnę w przyszłym tyogniu, bo warto mieć ten kolor w pudełku. Srebrne odbłyski są bardzo wzmacniane podkładem fluo i całość jest doskonale widoczna w wodzie. Edytowane 27 Listopada 2022 przez Hesher 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldziu Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 A ja wczoraj łajdaka seledynka odstrzelilem przy rzucie. Łowią szczupaki, ale dla mnie jak na jerka szczupakowego są zbyt małe. Dobre są na łowiska o dużej presji gdzie szczupak sześdziesiątka to wyczyn. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 27 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 (edytowane) Taki był plan . Jak pisałem na początku roku Łajdak miał być w zamyśle jerkem rekreacyjnym.Mam plan na nową obiecującą przynętę. Po dwóch sezonach obserwacji późnojesiennych szczupaków, zauważyłem coś co je rusza. Muszę nad tym lowbajtem chwilę się pochylić bo jescze nie ma czegoś takiego na rynku. Ed. A i dzisiejsza mamusia wyjechała na hakach nie na kotwicach???????????? Edytowane 27 Listopada 2022 przez Hesher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldziu Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Co do łajdaka to tez zauważyłem, ze lepsze wyniki daje prowadzony szybko niż z pauzami. Na pauzie nie miałem brania. Może przypadek bo tez nie lowilem nimi jakiś długo, ale kilkanaście szczupaków złowiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 4 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2022 (edytowane) Co najmniej jeden Polak spędził 90 minut kreatywnie. Kula się lowbajta nówka sztuka. pewnie na Wigilii się pochwalę. To niejedyna nowość 11 cm, waga nieznana na chwilę obecną. Edytowane 4 Grudnia 2022 przez Hesher 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 6 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 (edytowane) Misja zwiadowcza V2 wrócił do tajnej kwatery piratów, V1 został pogrzebion w wiślanym dole... ale, cytując celebrytę, tanio z kury nie sprzedał. Jest cacy, a wizualnie kosmos i jeszcze trochę. Edytowane 6 Grudnia 2022 przez Hesher 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 6 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 No ładne cacko ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 6 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 (edytowane) Dobranoc Edytowane 7 Grudnia 2022 przez Hesher 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 7 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2022 (edytowane) Lubię jak idzie zgodnie z planem. We wtorek jerk odlany, w środę łowi, gra i buczy. No, prawie zgodnie z planem bo lowbajta skończyła na zaczepie. Oj ten deseń Wam się spodoba Niedźwiedzie. Tak coś czuję ???????? Edytowane 7 Grudnia 2022 przez Hesher 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldziu Opublikowano 7 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2022 Ile to cacko ma w cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 7 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2022 (edytowane) Olek podejrzewałem,że poczujesz krew ????????. 11,5 cm korpus bez oczek. Waga wyjdzie między 35 a 40g, jeszcze nie przeważyłem wersji ostatecznej bo podzieliła los Kurska. Poniżej masz dla porównania zdjęcie z łajdakiem. Edytowane 7 Grudnia 2022 przez Hesher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldziu Opublikowano 7 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2022 (edytowane) No to już jest kaliber szczupakowy. Na majówkę mi odłóż 4 szt - dwa naturalni raczej matowe i dwa oczojebki. Jak opadają? Edytowane 7 Grudnia 2022 przez oldziu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 7 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2022 Na razie z lusterkiem i powoli, robię jeszcze kilka teściaków do sprawdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 8 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 Deseń tzw. odrzański natural 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 9 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 (edytowane) Hej kilka słów nt. nowego jerka, które już mogę o nim napisać.Długość: 11,5cmWaga: 35gPraca: jerk pracuje jak glider szerokim wahadłem przy jednostajnym zwijaniu. Pracę można dodatkowo animować szczytówką, dzięki czemu i odjeżdża na boki podbijany na dłuższym dystansie. Jerk mocno błyska bokami dzięki rozmieszczeniu obciążenia i szeroko wychyla się grzbietem. Część śrutu jest po prostu umieszczona wysoko. Korpus przynęty został zaprojektowany tak, żeby nie był wypierany przez wodę płynącą. Jak część z Was wie, często jerkuję na rzekach i chciałem zrobić przynętę, która nie będzie wypierana przez prąd ani nadmiernie popychana mocniejszym przepływem, a jednocześnie nada się do łowienia na wodzie stojącej. Rozmiar dobrałem taki szczupakowo-uniwersalny. Na koniec trochę wróżenia z fusów, wrzuciłem dzisiaj jerka w szybki wiślany odcinek i na moje oko wąsaty też nie pogardzi ale zaznaczam, że główny cel to szczupaki. Chyba tyle na razie. Jeśli mi się uda to przeoram nim jeszcze kanał w Pułtusku bo to woda, którą znam i która wiele mnie uczy w temacie tworzenia przynęt. Edytowane 9 Grudnia 2022 przez Hesher 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 14 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 (edytowane) Udało się ???? Za pomocą pomniejszacza ciśnieniowo-temperaturowego uzyskałem dwa stopnie pomniejszenia mojej Enigmy CT (foto 1). Najmniejszy rozmiar jeszcze do poprawki bo ciśnienie trochę za mocno podniosło tył przynęty w stosunku do oryginału. Na razie są dwa rozmiary (foto 2). Edytowane 14 Grudnia 2022 przez Hesher 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 18 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 (edytowane) Finał to finał Pierwsza partia jerków gotowa. Na chwilę obecną są trzy kolory. Na pewno zrobię jeszcze Yellow Green-y ale to już w przyszłym sezonie. Jak ktoś życzy to proszę o info bo na razie ogarniam wcześniejsze zamówienia i co najmniej przez kilka dni nie będę nic z nich wrzucał na giełdę. Edytowane 18 Grudnia 2022 przez Hesher 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 23 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2022 Enigma Cat Toy Medium w atramentowym metaliku. A tak mnie naszło żeby poświecić na eksperymenta jednego z partii, może okonie będą żarli... W końcu sam je robię to chyba mogę poszaleć, co nie? ???? 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 26 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2022 Świąteczny odwyk od gara z bigosem Agrafki XS Strong i parę sztuk prototypów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi