sukingad Opublikowano 26 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2022 (edytowane) I taki spamik na dobranoc. Enigma CT Medium, kolor Rudy Kojot Metallic ????. Pierwsza partia grzecznie się suszy przez święta w Stolicy. Jutro albo pojutrze będę je ustawiał i wezmę trochę ze sobą do Korsarza. Pierwszy wypust będzie też na Giełdzie Twórców w promocjiFajna rzecz, jena z kilku, którą bardzo polubiłem w tym modelu to opór, jaki stawiają prowadzone z prądem. Można je prowadzić komfortowo w takich warunkach prosto na rybie pyszcza, nie ogony. Głębsze tłumaczenie tej ich właściwości, w tak zacnym gronie, jest chyba zbędne. Bystre Niedźwiedzie jesteście ???? Edytowane 26 Grudnia 2022 przez Hesher 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 30 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 (edytowane) Kto wczoraj nie widział na żywo w Korsarzu może sobie popaczać w ekran. Trochę mi jeszcze zostało. Po nowym roku wrzucę na Giełdę. Ten wypust będzie jeszcze w niższej cenie, następne już niekoniecznie. Edytowane 2 Marca 2023 przez Hesher 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldziu Opublikowano 30 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 Jakie przeznaczenie tych powyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 30 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 To mniejsza wersja Enigmy Cat Toy, pomniejszona chemicznie. Nad woblerem pracowałem od początku tego roku w kierunku stworzenia przynęty uniwersalnej na zestawy ML ewentualnie L. Ma drobną lusterkującą pracę, daje się prowadzić wolnym tempem i wolno opada. Co dla mnie osobiście bardzo ważne, wyczuwalnie pracuje prowadzony z prądem. Z autopsji na razie pasiaki ale jestem pewny, że spisze się na różne gatunki. Właściwości aerodynamiczne są zbliżone do Enigmy nr1, ma niedużą masę w stosunku do zasięgu. Praca też przypomina mi bardziej E1 niż większą wersję, jest odrobinę delikatniejsza od CT. Można skrótowo podsumować, że jest to większa wersja jedynki. W poście z 14 grudnia są zdjęcia porównawcze CT i CT Medium (środkowy wobler na dłoni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 28 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Mały trailer muzyczno- wizualny. Miłego paczania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 30 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2023 No musiałem, Sławek mnie tak nakręcił, że po prostu musiałem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 31 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Miłe wspominki roboty przed Garażem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 5 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2023 Ostatnio bawię się w ręczne wykańczanie malunków. Tzn ostatnio, maluję od ok pół roku, żeby desenie ładnie wychodziły. Mała próbka. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 5 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2023 Lux ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 5 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2023 Wstawię wideo z malowaniem, ale najpierw HDPE. Zobaczycie, że jest coś lepszego, niż poliwęglan na stery- niezniszczalnego. W waszych kuchniach i kiblach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 5 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2023 Pozostaje tylko kwestia krystaliczności na poziomie 60-80% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 5 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2023 No w HDPE jej raczej nie uświadczysz. Za to steru nie połamiesz, już prędzej korpus albo rękę ????. Coś za coś, mi tam stery barwne nie przeszkadzają. Ty masz w firmie dobry materiał, na półkach stoi ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 7 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2023 Nie no to po prostu musiało być. Foto z pracowni, muzyka... Jedyna & only. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 11 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2023 Do tego żeby być dobrym luremakerem/twórcą trzeba mieć tzw. oko podczas testów. Wyrobione podczas godzin nad wodą. Tak samo jest z fotografią, czy rysunkiem. No tak jest po prostu, co nie znaczy, że Ci z "okiem" mają z górki. Trzeba wyczuwać pracę przynęty, bo możesz zrobić najpiękniejszy wobler świata, tylko co z tego, jeśli nie będzie łowił. A to jest frustrujące. Z pozdrowieniami dla Kumpli Twórców. Jak to mawiał jeden cieśla: "Kto nie zrobił woblera, niech nigdy nie rzuca kamieniem. Kto zrobił woblera, ten ma czym w wodę rzucać i ustawiać. Potem nadleciał smok i dodał: tylko k#wa ma być elegancka robota!" Tak było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 11 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2023 Śniadanie jadłeś w aptece? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldziu Opublikowano 11 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2023 W bramie obok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 11 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2023 Kilka śniadań dzisiaj jadłem, tak wyszło . Wiesz Ty Kubuś doskonale o czym piszę. Czasem wobler ma to coś, czasem można go najwyżej na drzewie powiesić. Przerabiam od zeszłego roku Enigmy, jedna po drugiej, model po modelu. Jak już wejdzie temat to jest kosmos. A było kozacko już wcześniej, ale mi nie wystarczyło, a robić nowe wzory przy tym ile ich mam po co? Jest już gotowa ECT, ECTM, E3 (z E2 mam problemy niestety), EKR. Wszystkie pracują mega. E1 nie będzie miała przeróbki, bo jest optymalna. Próbowałem i to jej tylko szkodzi. PS. W grafiki się wkręciłem bo kilka osób u mnie zamówiło i tak przy okazji sobie coś dłubnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 11 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2023 ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 11 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2023 Będzie w tym roku coś specjalnego, bo musi być. Obchodzę 25lat od rozpoczęcia pracy z woblerami i nie tylko. 1998r. kiedy zacząłem robić pierwsze przynęty. Mogę chyba sobie pozwolić na coś więcej niż wyciskanie ludziom woblerów/gum/blach etc. Na foto poniżej, ostatni zachowany wobler z pierwszej partii. Cudem zachowany, rok 1998. Malowany jeszcze markerami, takimi, jakie wtedy były. Dla mnie jak skarb. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 12 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 Mała próbka co będzie Love-Bait w tym roku. Z racji jubileuszu będą wychodzić przynęty jubileuszowe. Nie martwcie się, w cenach niewiele wyższych od standardu, lub w tych samych. Warto szarpnąć. Tych pudełek, które widzicie będzie 8, czy już 6, bo dwie osoby zabukowały, muszę sprawdzić ile ich mam. W każdym po dwie Enigmy nr1 złota i srebrna plus słoma drzewna. Charowałem ostro cały zeszły rok, żeby przepracować dla Was Enigmy. Te, które się udało, są gotowe do pyknkecia. Na E2 jeszcze poczekacie, łowi ale mnie nie satysfakcjonuje.Może uda mi się jeszcze zrobić pieczątkę na te małe pudełka. Nie obiecuję. Poniżej przykładowe zdjęcia zestawów. Będzie już co wrzucić, to uzupełnienię. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 12 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 Czy to coś dla kolekcjonerów, na pewno tak. Czy do łowienia, jeśli ktoś sobie życzy, jest to materiał użytkowy i w pełni funkcjonalny.z Tak jak wspomniałem, ze względu na moje "srebro" ten rok będzie szczególny, ale uważajcie żeby nie zapomnieć. Bo będziecie żałować kiedyś. Będą Terminatory niebawem. Także teges. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 13 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 (edytowane) ... Edytowane 23 Lutego 2023 przez Hesher 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 13 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 Przydługi start, prezenter taki sobie. Ale można przyswoić kilka informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 14 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 (edytowane) Fajny, prosty patent, który ułatwi Wam pracę. ... Edytowane 23 Lutego 2023 przez Hesher 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 14 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 (edytowane) Tutaj macie podstawowy zestaw. Tak żeby nie tracić forsy. Piotrek Gołąb by tym zrobił sztosiwo. Może się skusi [attachment=830597:IMG_20230102_114204. Edytowane 23 Lutego 2023 przez Hesher 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi