Skocz do zawartości

Love-Bait

Rekomendowane odpowiedzi

Napiszę, żeby się nie przekomarzać jak babsztyl . Zanim położy się poliuretan, trzeba nałożyć warstwę akrylu, albo dwie. I odczekać tą dobę, żeby sobie lakier spokojnie osiadł. Potem można jechać poliuretanem. Ważne, żeby wrzucić ociekacz na tylne oczko, bo akryl jest upierdliwy w czyszczeniu. Kawałeczek drutu po prostu.

• Like 1

Napiszę, żeby się nie przekomarzać jak babsztyl . Zanim położy się poliuretan, trzeba nałożyć warstwę akrylu, albo dwie. I odczekać tą dobę, żeby sobie lakier spokojnie osiadł. Potem można jechać poliuretanem. Ważne, żeby wrzucić ociekacz na tylne oczko, bo akryl jest upierdliwy w czyszczeniu. Kawałeczek drutu po prostu.

Jak nakładasz akryl? Zanurzeniowo?

Ja używam w sprayu i jest ok.

Zanurzeniowo, parkieciak zwykły. Chodzi tylko żeby rozdzielić warstwy i nic więcej, bo akryl sam w sobie się nie nadaje do woblerów. Można go stosować jak farbę, i na to harcerza, ale akryl nie jako warstwę wierzchnią. Ja kupiłem Hartzlacka ostatnio, właśnie akryl od nich, i jest całkiem ok.

• Like 1

Ja używam o tego celu bazy akrylowej do tynków strukturalnych. Jedyny problem, to rozcieńczanie - jest to w formie takiej galaretki.

Romek, mnie się nie chce tak bawić jak mam gotowy lakier, a ma służyć tylko do rozdzielenia warstw. Chociaż jest fajna opcja malarska ale to może raz użyłem więc nie będę tu wróżył, bo mnie zaraz Marcin opieprzy. Grunt do ścian Chodzi o to że ładnie skleja korpus pod malowanie, nie wychodzą pęcherzyki powietrza na żywicy i nie psuje faktury przynęty.

• Like 1

Jeszcze ciekawostka odnośnie bieli tytanowej. To było kiedyś dodawane do naszego żarcia, ale chyba jest aktualnie zakazane. W pracowni nie powinno robić krzywdy, to bardziej chodziło o to, że to jedliśmy. Z tego, co pamiętam.

Jeszcze ciekawostka odnośnie bieli tytanowej. To było kiedyś dodawane do naszego żarcia, ale chyba jest aktualnie zakazane. W pracowni nie powinno robić krzywdy, to bardziej chodziło o to, że to jedliśmy. Z tego, co pamiętam.

Ostatnio coś było o tym w telewizji.

Podobno używany np. w farbach nie szkodzi.

A w jedzeniu biel była używana dość często, np. w lodach ????

Zresztą, zakazali tego chyba dopiero w zeszłym roku. Nawet było coś takiego jak "biel tytanowa spożywcza"????

• Like 1

To jest bardzo dobry barwnik, ale nie do jedzenia . Mam dużo barwników, których używam. Proszkowych i płynnych To fajna sprawa bo nie zejdzie kolor z farbą Wrzucę wideo jak będę odlewał, to coś tam obczaicie. Może jutro siądę, ostatnio i tak już dużo tutoriali sieknąłem, to zobaczycie sobie co i jak z barwnikami.

Ed. Do barwników powinno się stosować maseczkę, do mikrobalonu z resztą też. Mi się nie chce osobiście, bo jak już siądę w pracowni to za dużo czasu tam spędzam żeby się gotować w masce. Mikrobalon na pewno wali po płucach i potem dwa dni astma. Sprawdziłem na swoich.

Edytowane przez Hesher

To jest bardzo dobry barwnik, ale nie do jedzenia . Mam dużo barwników, których używam. Proszkowych i płynnych To fajna sprawa bo nie zejdzie kolor z farbą Wrzucę wideo jak będę odlewał, to coś tam obczaicie. Może jutro siądę, ostatnio i tak już dużo tutoriali sieknąłem, to zobaczycie sobie co i jak z barwnikami.

Tą minutę na początku wywal, bo mocno zniechęca:)

... Panowie, biel tytanowa jest za droga, by dodawać ten barwnik do żywności, może z tego powodu zakazano jej stosowania do spożywki. W farbach dekoracyjnych stosowane są dwa główne ,,białe" barwniki. Wspomniany wyżej tytanowy i powszechniejszy w tańszych farbach,  tlenek cynku, który daje poświatę zimną niebieskawą. Biel tytanowa jest w odbiorze ,,ciepła", ,,jaśniejsza". Stosowana w farbach akrylowych i akrylowo- lateksowych, już droższych. Biel tytanowa jest notowana na giełdach światowych, bywały już braki, i nie w ostatnich 2 latach. Ma wpływ na ostateczną cenę produktu dobrej jakości...

• Like 1

No dobra, dostałem z samego rana opieprz na YouTube od widza, że jakość wideo jest kiepska. No jest, bo już chyba z 8 filmów wrzuciłem i wysoka jakość wideo zabiłaby mi transfer. Myślę, że wszystko opisuję na tyle szczegółowo, żeby skumać co autor miał na myśli. Tak jak wspomniałem, filmy będą przerabianie, to są wideo czysto techniczne. Nie gniewajcie się za brak 4k