sukingad Opublikowano 16 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2024 (edytowane) Ostatki z Garaży 8 i 9. W tym tygodniu postaram się wystawić, jakby komuś z Was coś wpadło w oko, śmiało piszcie. Będzie szybciej niż zanim wstawię wątek. Edytowane 16 Lipca 2024 przez Hesher 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 18 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2024 Jakie złoto dzisiaj znalazłem woooow!!! Najlepszy złoty marker jaki kiedykolwiek miałem. Kupiłem wcześniej dwa lipne srebrne za 40zł i ten z wideo za całe... 4 zeta. Schnie od patrzenia w kilka sekund, a powłoka jeszcze tylko próba lakieru, jeśli pyknie to bankwo kolor wejdzie do stałego użycia. Miałem wrzucić zdjęcia ale film lepiej oddaje efekt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jim Lahey Opublikowano 18 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2024 chce na testy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 18 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2024 Kozacki, nie? Na żywo wygląda jak powłoka z mosiądzu. Jutro wrzucam w lakier. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epidares Opublikowano 25 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2024 (edytowane) V7 E2 pozdrawia Delikatny twitch przy E2 robi robotę. Bolo 72cm Polecam się na testy kolejnych modeli Edytowane 25 Lipca 2024 przez Epidares 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 25 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2024 Brawo Tomku! muszę usiąść któregoś dnia na spokojnie, sczytać notatki o nowej E3 i odlać finalne egzemplarze na testy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Jak wszyscy wiecie, mam same dobre pomysły ???? Nie mylić z mądrymi pomysłami bo to dwa różne zagadnienia. Same dobre. Kolejny genialny pomysł Piotrka. Pokrowiec na ch. wie co z Action za 35zł. Zajebisty pod tym względem, że przegródki wpięte na płasko stabilizują młynki. Na zdjęciu zmieszoczne rozmiary 2000, 2500, 3000, 4000. Dodatkowo korbki też ułożone bez obijania się po pudle. Drugi mniejszy, to pokrowiec na słuchawki, też z Action, ale już chyba niedostępny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Cztery młynki na raz? Na bogato się Pioter wozi ???? A nie, poczekaj, tysz mam cztery w bagażniku, i do tego jeszcze dwa muchowe, ze szpulami dodatkowymi ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2024 (edytowane) Żeby nie było, że tylko między fotelami biegam z kołowrotkami, informuję. NIE MAM FOTELI A do tego w przygotowaniu jest ciekawa seria przynęt. W tym Enigma Nr 1 i Enigma Whiplash z detalami rzeźbionymi na nowo, Whiplash, po raz pierwszy, oficjalna nowa wersja wyśrubowana technicznie, (już ze 3 lata wstecz), Enigma Nr3 modele finalne na testy, które wybrałem z notatek i inne moje woblery w nowych kolorach. Zebrałem wreszcie najciekawsze wersje Enigmy Nr3, która przechodzi gruntowny tunning i wykończyłem, od tego się zaczęło. Potem doszło malowanie nowymi markerami, żeby ustalić jak będą wyglądać złote desenie (o nowym markerze pisałem wyżej). Poświęciłem dużo godzin na dopracowanie ich wyglądu, ale nowe złotka wyszły naprawdę zacnie, poniżej parę zdjęć. To nie koniec. 1. Złote z centkami: Nowa Enigma Nr1, QUAKE, Slap, Nowa Enigma Whiplash. 2. Vixen w nowym deseniu BGO (Blue-Gold-Orange) 3.Na koniec moje osobiste Osiągnięcie (dla mnie przez wielkie "O"). Po kilku latach prób i testów udało mi się dobrać czynniki chemiczne tak, że stworzyłem "przecierkę" chemiczną na korpusie, która podkreśla drobne detale woblera, nie wymaga szorowania korpusu i nie matuje srebra. Wręcz przeciwnie! Farba poszła bardziej w Chrom niż w oryginale, bo jest to po prostu srebrny półmat i tego doświetlenia się za Chiny Ludowe nie spodziewałem. Zrobiłem test innym zestawem markerów tych samych rodzajów na drugim korpusie i już niestety efektu nie było. Efekt wizualny oby na sucho jest identyczny, ale w połączeniu z resztą komponentów różnice szybko wyszły. Naszukałem się naprawdę długo zestawienia mazaków, które ze sobą zagra. Kombinowałem z siedmioma różnymi rodzajami lakierów, markerów nawet nie zliczę. Udało się i jestem z tego powodu BARDZO zadowolony. Ciąg dalszy z pewnością nastąpi Na koniec ogłoszenie, a potem rada dotyczącą markerów. Woblerów jest dużo, rozpędziłem się żeby wymalować to, co mam i to jeszcze nie koniec. W PRZYSZŁYM TYGODNIU WIĘKSZOŚĆ TRAFI NA GIEŁDĘ W OBNIŻONYCH CENACH! Kto lubi moje wyroby niech zachowa tygrysi refleks na "po weekendzie". Obiecana rada, jeśli malujecie markerami nie rzucajcie się na mazaki z marketów tylko w pierwszej kolejności kupujcie takie, które dostaniecie wszędzie bez problemu (sprawdzone marki i modele będące na rynku). Nowalijki są fajne, ale od pewnego czasu znikają z półek i już się nie pojawiają. Mając przygotowaną marszrutę technologiczną, cała praca może pójść na marne. To rada zdjęta z własnej skóry To tyle. Czuwaj! Edytowane 1 Sierpnia 2024 przez Hesher 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epidares Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2024 A mi się podoba że malowanie oczu popchnąłes do przodu i wygląda naprawdę zacnie. Tak na modelu z przecierka chemiczna widzę. Oko niby drobny szczegół ale cieszy Co do złotego to liczę że zrobisz kiedyś bok dwukolowy. Górna część złota, dolna srebrny. Powinien namieszać w wodzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Hej Tomo. Oko to nie taki drobny szczegół. Jest ogromna różnica wizualna z i bez oka. A ten srebrno złoty, o którym piszesz... no jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jim Lahey Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2024 (edytowane) Na koniec ogłoszenie, a potem rada dotyczącą markerów. Woblerów jest dużo, rozpędziłem się żeby wymalować to, co mam i to jeszcze nie koniec. W PRZYSZŁYM TYGODNIU WIĘKSZOŚĆ TRAFI NA GIEŁDĘ W OBNIŻONYCH CENACH! Kto lubi moje wyroby niech zachowa tygrysi refleks na "po weekendzie". Ja zachowuje czujność i nie czekam na "po weekendzie" tylko wsiadam na motur i już do Ciebie jadę! Edytowane 2 Sierpnia 2024 przez Jim Lahey 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2024 (edytowane) Hej Tomo. Oko to nie taki drobny szczegół. Jest ogromna różnica wizualna z i bez oka. A ten srebrno złoty, o którym piszesz... no jest IMG_20240802_121633_edit_248838297500050.jpg IMG_20240802_121557_edit_249066226289598.jpgMam tak samo, nawet lakier nie tchnie tyle życia w woblera co namalowanie/naklejenie oka. Edytowane 4 Sierpnia 2024 przez Zybi81 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 10 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2024 (edytowane) Buenos Aires Niedźwiedzie! Ogłoszenia parafialne:1.Cały czas testuję wykańczanie z "chemiczną przecierką". Efekty są super, uczę się tworzenia efektu w bardziej przewidywalny sposób do celów produkcyjnych, niemniej freestyle jest bardzo pociągający. Coś jak seks na dobrym miksie ???? nigdy nie wiesz do końca co się wydarzy 2.Nowy Zygmuś się wdraża, idzie lepiej niż się spodziewałem. Asia wykańcza aktualnie Enigmy CT. Z resztą mazakiem, który sama mi poleciła (i jest super). Będzie też za fotografa, bo ma do tego oko. A z wędkowaniem? Nauczyliśmy się już nie zarzucać za siebie, wszystko na dobrej drodze. 3. To co pewnie Was najbardziej zainteresuje, obiecana wyprzedaż, pudełko z woblerami zaczyna się wypełniać. Będą mini jerki, Enigmy z nowymi detalami (Whiplash i Enigma nr1) i na pewno coś jeszcze do szarpnięcia. Wszystko jak leci po 20pln/szt. PS. Jest jeszcze kilka innych drobiazgów do napisania, aktualnych i zaległych, ale wszystko w swoim czasie. Foto 1. Enigma w nowych "ubrankach" od lewej: 2xEnigma Whiplash, Enigma nr1, Enigma nr3. Foto 2. Enigma nr 3 i Enigma Whiplash z chemiczną przecierką. Edytowane 10 Sierpnia 2024 przez Hesher 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 13 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2024 AVE SATAN Niedźwiedzie! Czas przedstawić trochę nowego Zygmusia. Asia dostała ostatnio misję zrobienia zdjęć nowych wersji Enigmy nr1, nr3 i Whiplash. Jak na start, poradziła sobie dobrze, bo ja się postanowiłem nie wtrącać i zostawiłem już to całkowicie jej uznaniu. Efekty poniżej, a dodatkowo pierwszy rysunek markerami i kudłaty gratis co go dodawali do Zygmusia w pakiecie. ENIGMA NR1 ENIGMA WHIPLASH ENIGMA NR3 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Co nie co na własny użytek. Mikrusy to wersja specjalna, mój stary pomysł na jeden typ łowiska. Jutro testy, jeśli dobrze trafiłem, to napiszę więcej. No chyba, że wstanę na ryby jak zwykle ostatnio, czyli nie wstanę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2024 (edytowane) Kiedyś nie lubiłem robić deseni białorybu, bo były dla mnie totalnie nudne. Kiedyś Markery cały czas ofkors. Czekajcie, aż pokażę ten egzemplarz po lakierowaniu Edytowane 17 Sierpnia 2024 przez Hesher 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2024 (edytowane) Mała 38-mio milimetrowa ciekawostka. Enigma Whiplash w wersji mikro. Ciekawostka w najbliższej wolnej chwili trafi do wody celem sprawdzenia i jeśli ZAGRA, to cyk w silikon. Mniejsze wersje kilku modeli Enigma chodzą za mną od zeszłego roku. Byłyby świetnym uzupełnieniem mikro jerków. Jak dobrze się przyjrzycie jednemu ze zdjęć na tej stronie wątku, to jest jeszcze jedna pomniejszona Enigma. KTO PIERWSZY ZNAJDZIE, TEN DOSTANIE JĄ W PREZENCIE, PLUS DWIE NOWE ENIGMY Whiplash i NR1. FAJNY ZESTAW DO ZGARNIĘCIA, OWOCNYCH POSZUKIWAŃ! Edytowane 17 Sierpnia 2024 przez Hesher 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2024 IMG_20240801_090739_edit_213099190309149.jpg Tutej ? ostatni rząd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Nope, na tym zdjęciu do nie ma. Przypominam, że chodzi o Enigmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2024 I zdjęcie na bieżącej stronie (224) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Wpis 4466. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Co nie co na własny użytek. Mikrusy to wersja specjalna, mój stary pomysł na jeden typ łowiska. Jutro testy, jeśli dobrze trafiłem, to napiszę więcej. No chyba, że wstanę na ryby jak zwykle ostatnio, czyli nie wstanę. IMG_20240814_101950_edit_415606815288663.jpg IMG_20240814_033746.jpg IMG_20240814_033837_edit_407478123791466.jpg IMG_20240814_033826_edit_407518766783126.jpg IMG_20240814_033807_edit_407580781029992.jpg IMG_20240814_033653_edit_407705911762264.jpg IMG_20240814_033714_edit_407675576925811.jpg IMG_20240814_033752_edit_407622043633111.jpg Na jednym z tych zdjęć jest mniejsza Enigma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2024 (edytowane) PUDŁO CHOPY! A myślałem, że będzie prosta piłka. Ok jak zabawa to zabawa. Podwajam zestaw czyli 2XENIGMA NR1, 2XENIGMA WHIPLASH I POSZUKIWANY MNIEJSZY WOBLER. KTO PIERWSZY WSKAŻE KONKRETNY WOBLER NA ZDJĘCIU, TEN ZGARNIA ZESTAW. WARTO BO WYBIORĘ NAJŁADNIEJSZE MOŻECIE ZAZNACZAĆ ALBO OPISAĆ KTÓRE ZDJĘCIE I KTÓRA PRZYNĘTA (no. Zdjęcie X wobler 666 od lewej) Edytowane 17 Sierpnia 2024 przez Hesher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2024 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi