sukingad Opublikowano 28 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Kończem te testy bo już octu w mieście brakuje. Dzisiejszy wypad z Olafem @Olo86. Na zdjęciach ofiary Enigmy Whiplash i Starej Trójki. Wypad zakończony bombą atomową!!! Stara Trójka- treser boleni. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Skomentować można to tylko w jeden sposób:https://www.youtube.com/watch?v=nlnHKC0FxaIGRATY!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 28 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Dzięki, takiego czołgu się nie spodziewałem. Uderzył spod lilii wodnych na Trójkę prowadzoną z prądem, a wobler wypiął się zaraz po podebraniu ryby. Boleń wszedł mi ze dwa razy pod zacumowaną łódź, z której go trafiłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epidares Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Cieszę się że jednak nie żyjesz już tylko agrafkami ;PRybka wynagrodziła CI powrót do robienia wobków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 28 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Tomku, ja nie przestałem robić woblerów tylko nie wrzucam postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Morda, podobny ten boleń do Ciebie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 28 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Ma na imię Grzesiek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Gratuluję pięknego rapiszona! I Olo kłuje nasze bolki? Co to się wyprawia... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 28 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zaczął, tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Gratuluję pięknego rapiszona! I Olo kłuje nasze bolki? Co to się wyprawia...Za dużo powiedziane raczej asystowalem Piotrkowi, ale podbierakowy to też robota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 28 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 (edytowane) To tylko robota procentuje, kilka tygodni dość mozolnej pracy nad przynętami w efekcie dało mega satysfakcję nad wodą. Starą Enigmę 3 ruszyłem w ogóle przez przypadek bo forma wpadła mi w ręce przy okazji odlewania innych przynęt i tak się wkręciłem, że olałem dwa nowe wzory i zabrałem się za przygotowanie Starej Trójki w nowym wydaniu. Pocieszona micha z rana, a teraz już powrót do pracowni i szarej rzeczywistości, ale po weekendzie... A no i wreszcie może przekonam niewiernych do boleniówki w paski i świat wróci na właściwe tory. Edytowane 28 Czerwca 2019 przez Hesher 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 1 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Taniec z gwiazdami Zdjęcia od klienta, na agrafce Terror Janusz. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Hahahaha brawo! Nikolas dobry wariat ???????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 1 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 3 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Dzisiaj z wody wyjechały "tylko cztery" rapiszony, brań zanotowałem około dziesięć. Na łowisku rządziła Stara Trójka, na którą wyjechały trzy ryby, po ustaniu brań zmieniłem przynętę na Enigmę nr 4 i błyskawicznie doczekałem się dwóch uderzeń dużych osobników. Pierwsza ryba spadła, druga też ale poprawiła atak i przyjechała w gości do taty Ta sytuacja najbardziej chyba mnie dzisiaj ucieszyła, bo egzemplarz na który łowiłem to też wersja z nową koncepcją obciążenia.Zaczynam prace nad wersją okoniową Trójki, jeśli wobler się uda to zabawa z okoniami murowana ale co ważniejsze, będzie też świetnym uzupełnieniem wersji podstawowej przy konieczności wolniejszego poprowadzenia przynęty.Kiełba zwycięstwa obowiązkowa. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 3 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 (edytowane) Na dzisiaj jeszcze nie koniec rapowych tekstów, a mam akurat bardzo ciekawy Jak pisałem w poprzednim poście, postanowiłem zrobić wersję Enigmy nr 3, do wolniejszego łowienia, przede wszystkim okoni i jako alternatywę dla klasycznej Trójki do łowienia boleni. Zaraz po odlaniu i przeszlifowaniu z trzema prototypami poszedłem na swój kanał sprawdzić ich pracę. Wybrałem egzemplarz pracujący bardzo drobnym lusterkiem i przy wolnym prowadzeniu, ale za chwilę zmieniłem go na klasyczną Trójkę bo zaczęły hasać bolenie. Z tymi kanałowcami u mnie to nie jest jednak prosta sprawa bo mają swoje kryjówki i strzelają bardzo często punktowo, a aktywnych patrolowców zwykle nie widać. Po bezskutecznym przerzuceniu kilku stanowisk ryb olśniło mnie. Przecież ta wersja, którą wybrałem będzie idealna na łowienie kanałowych boleni. Daje się prowadzić zarówno z prądem jak i pod prąd przy zachowaniu delikatnej uklejkowej pracy. NO ALE ja do zmiany przynęty nad wodą jestem leniwy jak murzyn do roboty, tak mam, ,że jak muszę przegrzebać plecak w trakcie łowienia to mnie wszystko boli. Ba nawet zacząłem nosić ze sobą taki składany stołeczek Mikado i sobie z niego łowię bolenie ostatnio. W końcu urlop mam nie Ok w końcu zmieniam woblery i rzucam pod drugi brzeg gdzie mocno oczkuje sieczka, z nadzieją na okonia spod drobnicy. Kilka obrotów korbką z prądem i bum! Siada spod stadka drobnicy boleń! Najlepsza ryba dzisiaj mimo, że były dwie większe, bo wypracowana pomysłem. No i jest duża szansa, że udało mi się zrobić przynętę na kanałowe rapiszcza ale tutaj nie chcę zapeszać bo to dopiero bardzo udany początek. Edytowane 4 Lipca 2019 przez Hesher 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 3 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 (edytowane) Jak będę z tym Nikolasem na rybach...to muszę poprosić go o autograf nie wiedziałem ,że to taka gwiazda????...a i fajne bolenie poławiasz???? Edytowane 3 Lipca 2019 przez miras1983 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 3 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Mam urlop to cisnę gagatki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 4 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 I cyk Trójeczka!!! Druga wersja Enigmy nr 3 do łowienia okoni i boleni w wolnym prowadzeniu wykosiła dzisiaj dwie sztuki rapiszonów i pięknego garbusa. A nie mówiłem? Żeby było po bożemu trzeci boleń na klasyczną Trójkę w kolorze ukleja. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 4 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 (edytowane) Lepszego urlopu nie można mieć???????????? Edytowane 4 Lipca 2019 przez miras1983 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 4 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Wyspać to się nie wyśpię ale fakit, jest zło w Narwi, trzeba orać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 5 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Miałem trzy brania, jedno wykorzystane na krótkim dyszlu fajnie przyłoił niczym nikolas kejdż [emoji6] przynęta o ile się nie mylę enigma 2 kolor grzbietu czarno-oliwkowy. Tego jednego żałuję bo był wielki [emoji26] Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 5 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Brawo Bartuś. Ja też dzisiaj miałem spotkanie ze swoim Moby Dickiem. Poranek był totalnie na zero, pogoda zmieniała się co godzinę- klimatycznie tak od marca do października. Wróciłem do domu już o 6:00 po przeoraniu trzech wytypowanych miejsc. Z chałupy wyciągnął mnie kolega i pojechaliśmy za miasto na fajny odcinek wody z główkami. Kumpel jest tych wędkarzy postukujących gumą za szczupakiem, sandaczem i wszystkim innym co wejdzie mu na hak. Wchodził mi centralnie na szczyty główek i klął "jebanych grunciarzy" za okupację jego dwóch ulubionych. Przepłoszył chyba każdego rapiszona w zasięgu rzutu, dlatego poszedłem kilkaset metrów dalej i znalazłem piękne stanowisko, dwa głazy w rynnie z możliwością podejścia bez zdradzania obecności. Pierwszy rzut, wobler postukany w kamienie. Za drugim z między obu głazów wychodzi prawdziwy moloch i robi niesamowity kocioł na tafli rzeki, nie trafia w woblera i momentalnie poprawia. Poprawia tak, że zrywa zestaw bez jakiegokolwiek problemu. Pierwszy raz miałem przyjemność z tak silnym osobnikiem i ten kocioł, który zrobił utkwi mi już w pamięci na zawsze. Na kamyki wrócę bo to zbyt dobre miejsce dla drapieżników, żeby stały puste. Dupa boli bo pierwsze rapowanie bez ryby na brzegu w trakcie urlopu więc robię dogrywkę na "swoim podwórku" po powrocie do miasta. Z dwóch boleni wyjeżdża jeden, który też cieszy bo kanałowy i na firetigera. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 11 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 (edytowane) Ponure żniwa w toku, ocet w Pułtusku wyszedł ze sklepów. Enigma nr 3 wersja standardowa. Edytowane 11 Lipca 2019 przez Hesher 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Zawsze oglądam Twoje woby i myślę ..... ,,takie jakieś czarnobylskie ,, ze aż piękne I widać skuteczne . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi