sukingad Opublikowano 18 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 (edytowane) Tak jak pisałem, łatwo tego nie nagram. Ale jest druga część o barwieniu. Edytowane 24 Lutego 2023 przez Hesher 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 18 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 A Gżybek mi bezczelnie imputuje na fb, że bałamuciłem dziewczyny na studiach. No tak, bałamuciłem, co miałem robić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 18 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 (edytowane) No i obiecany bonus. Naprawdę fajny deseń, aż mi szkoda na nim paski mazać. A przecież wobler musi mieć paski. Poprawione wideo.Tylko trzeba w ustawieniach wideo podbić jakość ręcznie. Widzę, że 480p juz jest ok. Edytowane 24 Lutego 2023 przez Hesher 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 18 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Dobra, ja na razie kończę to spamowanie, bo się trzeba za robotę brać. Trochę się dowiedzieliście, jeśli macie dodatkowe pytania to chętnie pomogę. Będą zdjęcia z opisem, ale filmy zajmują za dużo czasu. Dzięki za te kilka telefonów i wiadomości. Miło mi Krzychu, studentek było pięć, niby po jednej na każdy rok studiów, ale to działało trochę bardziej spontanicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Pod wpływem Twoich filmów postanowiłem tak na szybko coś sprawdzić.Tak mi przyszło na myśl nałożyć folię holo trochę inaczej.A więc na stary korpus nałożyłem klej w sprayu, odczekałem troche potem na to folia holo i efekt taki 3+. Myślę dalej, a może klej dam jeszcze na folię? Tak zrobiłem. Efekt był bardziej niż zadowalajacy.Czas testów max 6 minut.Natchnąłeś mnie do kombinowania.Sorki za zaśmiecanie Twojego wątku ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 18 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Niczego nie zaśmiecasz. Ja tu jestem oddelegowany przez Ojca Dyrektora do pomocy Twórcom. Na razie nie będę wrzucał wideo wyłącznie przez brak czasu na to. Straszny burdel mi się zrobił przez te tutoriale w pracowni. Trzeba ogarnąć, a ja mam męskie podejście do sprzątania , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 18 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Czyli w dupie, póki można. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 18 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Są jeszcze tego typu folie transferowe do paznokci, ale to raz kiedyś tylko próbowałem, całe lata temu. Ich plusem jest to, że w przeciwieństwie do tych artystycznych są też perły. Z resztą od dziewczyn od pazurów można się dużo nauczyć. Warto podpatrzeć wideo, szczególnie jeśli robi się maluchy. Też dawno temu o tym pisałem. Ja się kiedyś tak nauczyłem robić łuskę na 3.5cm woblerach. Jest taki lakier do stemplowania. Fajna sprawa na maluchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Te folie są fajne, ale sobie za nie liczą jak za złoto ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 18 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 No właśnie ja mam opory przed kupowaniem gotowych deseni. Przy okazji tworzenia nowego wzoru pokażę Wam bardzo drobny patent, ale bardzo istotny, który sprawia, że taka folia ze wzorem staje się całkowicie zbędna. Mam pomysł na dwa kosmiczne desenie przynęt, zaczerpnięte z widzianych kiedyś tatuaży. Jakoś mi w pamięć zapadły i sieknę to, ale muszę już na to kalki wymalować, bo to zbyt skomplikowane wzory. Tak, oba biomechaniczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 18 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Dzisiaj jeszcze wyjdzie jedno wideo. Gościnnie udział bierze Kichająca Baba zza ściany ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 "A więc na stary korpus nałożyłem klej w sprayu, odczekałem troche potem na to folia holo i efekt taki 3+. Myślę dalej, a może klej dam jeszcze na folię? Tak zrobiłem. Efekt był bardziej niż zadowalajacy.Czas testów max 6 minut................" A konkretnie co to za klej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Klej w sprayu z sklepu Action, folia holo też z tego sklepu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 18 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Mi się klejem w aerozolu nie udało tak,jakbym chciał. Coś z allegro brałem, już nie pamiętam co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Idąc tropem "marszu wilków", nieśmiało podsuwam deseń tatoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 18 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Wojcio, ale musisz go wrzucić. Sorry za tą poufałość do imienia. Parę osób wie dlaczego mam do niego słabość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Mi się klejem w aerozolu nie udało tak,jakbym chciał. Coś z allegro brałem, już nie pamiętam co. Ja kleiłem a jakże by inaczej - bazą akrylową do tynków strukturalnych.Takie holo z rolki - bez problemu, ale kawałki takiego marmurka - a ni huhu... kilka(klejów) próbowałem i bez powodzenia. Baza - przyklejałem na miękką kawałek folii i zostawiałem na dobę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Sorry za sorry . Może nie powinienem wiedzieć dlaczego masz słabość do Wojcia, ale nie wyjawiłeś mi tego nawet na priv . Zasmucę Cię, nie wrzucę, bo nie mam tatuaży, ale mimo wszystko niektóre podziwiam i mają niektóre mimo wszystko coś z artyzmu. Ciężko mi w tej chwili pisać o artyźmie bo właśnie wyszedłem z wystawy prac Łempickiej . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 18 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Wojtek, po prostu mój najlepszy przyjaciel miał tak samo na imię. Raz, że miał, dwa, że nie był ludziem. Stare dzieje, ale mam ogromny sentyment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 18 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 (edytowane) Tak do poduszki, fajny deseń. Barwienie odc.3 Edytowane 24 Lutego 2023 przez Hesher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 No dobra, dostałem z samego rana opieprz na YouTube od widza, że jakość wideo jest kiepska. Piotr, w większości filmów jest złe audio. Ne wiem czym nagrywasz, telefon chyba, ale praktycznie nie słychać bez podbicia w słuchawkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezcez7 Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 @hesher Robiłeś może ''wkładki'' zamiast pełnego stelaża? Chodzi mi o oczka z podgiętym drutem w celu zakotwiczenia zamiast pełnego stelaża. Jeżeli tak to jak to jest wytrzymałe w mieszankach 10 i 15% mikro balonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 W piance, czy w żywicy lepiej i łatwiej robić pełny stelaż.Szybciej robi się sam stelaż i łatwiej się go mocuje. Takie kupne oczka sprawdzą się w twardym tworzywie, a żywicy z mikrobalonem - mogą być za słabe. Bo domyślam się, że takie właśnie chcesz zastosować? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 19 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 (edytowane) @hesher Robiłeś może ''wkładki'' zamiast pełnego stelaża? Chodzi mi o oczka z podgiętym drutem w celu zakotwiczenia zamiast pełnego stelaża. Jeżeli tak to jak to jest wytrzymałe w mieszankach 10 i 15% mikro balonu.Nie, tylko na całych stelażach jadę. Dodatkowo jeszcze pookręcanych na końcach (jak w obrotowkach). Czasem sobie pozwolę w jakimś teściaku ale już to co wychodzi do ludzi jest zawsze zbrojone w cały stelaż. Też i na kręcenie z pełnego drutu jest ciekawy patent (nie giętarka) ułatwiający robotę. Pokażę Wam w którymś wideo kiedyś. Lepiej robić pełny stelaż jak się dodaje mikrobalon, bo mikrobalon to szkło i mieszanka staje się mniej plastyczna. Stelaż to wtedy taki kręgosłup woblera i w razie W, np. przy wielkim sumie, uratuje hol. Poza tym zdarza sie przy żywicy, że wobler pieprznięty mocno o kamień opaski,filar mostu etc. pęknie po prostu. Wtedy daje się cyjanoakryl, z którym lubi się żywica i można spokojnie łowić dalej. Ten przysłowiowy superglue warto mieć, w pracowni czy nad wodą. Edytowane 19 Lutego 2023 przez Hesher 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 19 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 Piotr, w większości filmów jest złe audio. Ne wiem czym nagrywasz, telefon chyba, ale praktycznie nie słychać bez podbicia w słuchawkach.A to dziwne akurat, bo przesłuchiwałem je wszystkie po zmontowaniu i nic takiego nie zauważyłem. W kilku momentach siada głos jak się odsuwam od stanowiska ale to tylko na chwilę. Tak jak pisałem, to absolutnie techniczne nagrania, no może poza tym ulubionym wstępnaikiem Romka i szału może nie być. Za to są nabite informacjami ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi