Rlodz Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 To i ja zaraportuje. Sobota, powyżej Jeziorska i znowu lipa straszna. Przyłowione: płotka (jeszcze z wysypką) i boluś mikrus. Trwała rójka jakiś owadów, zbiórki tylko w kilku miejscach widziałem, ale to tylko drobnica. Mimo wyraźnie trąconej wody, gdzieś tam wypatrzyłem stadko zbierające z powierzchni, zaraz po jednym z pierwszych rzutów okazało się że to właśnie małe bolki, także po pierwszej sztuce odpuściłem i ruszyłem dalej. Raptem jak coś walnęło - całe 20 cm płoci I tyle. A walczyłem od bladego świtu, a nawet wcześniej, bo o 5.30 byłem już nad wodą. Słabo z wodą, malutka, niziutka, nie tak to miało być, że tak powiem. O i w ten sposób wytłumaczyłem sobie kolejne niepowodzenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek7575 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 witammacie może jakąś propozycję wody stojącej co do wyjazdu na 5-dniową zasiadkę.Interesują mnie wody okręgów mających porozumienie z Sieradzem i najlepiej nie wymagające dopłat w promieniu +/- 300km od Łodzi.z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Dzisiaj 8 szt jazi i 1 kleń wszystkie z glownego nurtu , pogoda piekna ale mocno wialo i to sprawialo trudosci w operowaniu lekką przynętą, cisza spokój i o to chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Gratulacje. Piękny wynik. Jeśli można wiedzieć poniżej czy powyżej zbiornika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Maciek, wklej chociaż jakieś fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 i tu jest problem , bo nie mam aparatu fot , a moim tel robić zdjęcia to porażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Dzis powtorka z rozrywki brania jak na lekarstwo 1 jazik i 2 bolusie . Ryby po wczorjszym deszczu ospale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Wczoraj ludzi nad Warta od tamy do promu jak nad morzem wiec o normalnej probie lowienia bolkow mozna bylo zapomniec. Moze w tygodniu spokojniej bedzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Warta w okolicach Sieradza, w dół rzeki od mostu kolejowego - kilka niewymiarowych bolków, 2 małe kleniki, jakieś szczupako-pistolety, jazia - niet . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Dziś bryndza na Warcie we Włyniu, prawdopodobnie przymrozek wypędzil ryby ze stanowisk , 1 bolusiek na brzegu, jaski nawet nie chciały puknąć w wabiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblood Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Maciek jak cos się będzie działo Daj znac już dawno miałem się tam wybrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Ja ze swej strony dodam, że w tym rejonie nawet dość często coś się dzieje - tylko jakościowo mizeria. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Jak ma się dziać coś okazowo , skoro presja tam jak na panny w przykoszarowej knajpie ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Dzis pierwsza wyprawa boleniowa, nie malem nawet brania a ryby byly bo piekne sztuki widac bylo w czystej wodzie jak plywaja miedzy stadami drobnicy. No ale nikt nie mowil ze bedzie latwo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Dzis pierwsza wyprawa boleniowa, nie malem nawet brania a ryby byly bo piekne sztuki widac bylo w czystej wodzie jak plywaja miedzy stadami drobnicy. No ale nikt nie mowil ze bedzie latwo nie ty pierwszy nie ty ostatni ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Ja z kolei zaliczyłem dopiero jeden majowy wypad, niedzielny. Początek marny, nie było widać prawie żadnej aktywności ryb. Z rana cholernie zimno, szron, itd. Coś drgnęło jak słońce zaczęło mocno operować. W efekcie z jednego miejsca trafiłem trzy bolenie, pierwszy poniżej wymiaru, dwa kolejne nieco ponad 50 centów, ale do forumowego minimum to im niestety sporo brakowało. Jak na moje małe doświadczenie to i tak byłem bardzo zadowolony z otwarcia. Jeszcze w tym tygodniu spróbuję się wybrać. Nie wiem tylko czy przed czy po pracy. Wolałbym przed tylko musiałbym ruszyć chyba przed 3, żeby na 8 być w robocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 masz mistrza jak na niedzielne warunki pogodowe trafiłeś aż 3 sztukasy , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Powyzej czy ponizej tamy lowiles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Łowiłem w dole, w górze za to był kumpel, słabizna, zaliczył jednego szczupłego, króciaka okołowymiarowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Za tama fajnie sie lowi w tygodniu bo w week to jak dla mnie troche za tloczno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Łowiłem w dole, w górze za to był kumpel, słabizna, zaliczył jednego szczupłego, króciaka okołowymiarowego. woda nadal niska poniżej tamy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Od 1maja woda przybrala 50 cmhttp://monitor.pogodynka.pl/hydro/map#/Warta_do_Welny/151180110 tu mozesz sledzic poziom wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Od 1maja woda przybrala 50 cmhttp://monitor.pogodynka.pl/hydro/map#/Warta_do_Welny/151180110tu mozesz sledzic poziom wody zastanawiam się czy odwiedzić już Wartę poniżej Uniejowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Nie znam tego odcinka wiec sie nie wypowiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 A właśnie poniżej Uniejowa kolega wczoraj podobno jakiegoś bolka złowił, także może coś się powoli dzieje. Ma padać więc woda pewnie jeszcze się podniesie, a to tylko dobrze wróży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi