Hubertus Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 PanowieWpadł mi do głowy pomysł porannego desantu nad Wartę powyżej Jeziorska, nie byłem tam 100 lat Start planuje z Łodzi, pewnie cosik po 3 co by na świt być nad wodą, deadline czasowy to 11 tak co by przed południem być w chacie. Chętnie kogoś zgarnę bo przez tyle lat nie mam pojęcia gdzie sie podziać, chodzi przede wszystkim o postawienie auta w miare blisko wody. No i towarzystwo wskazane, zawsze raźniej, autko na gaz to i koszty żadne. W razie czego czekam na priv, podam telefon i sie zgadamy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw17 Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Wczoraj płynęła zupa może 10 cm widoczności ale próbuj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 I po imprezieŁowienie powyżej mostu w Warcie, niemożliwe, łąki podlane.Zmiana miejsca na rzekę poniżej zbiornika, na miejscówke nie liczyłem, z racji na popularność miejsca wśród mięsiarstwa....To co zobaczyłem położyło mnie na kolana, nad wodą 2 auta znaczy się nie biorą, ale to tylko jedna strona medalu, łąka którą towarzystwo dojeżdżało nad wode została pogrodzona i przejazdu nie ma jak dla mnie zajebiście.Co do ryb.......równie dobrze mogłem pojechać na basen, kontaktu zero, oznak żerowania zero, ryb w wodzie oporowo, grube bolenie i jazie pływały dosłownie pod nogami, zero zainteresowania przynęta.Byłem za to świadkiem niesamowitego zdarzenia, jak na miejscowe warunki, otóż byłem świadkiem skutecznego holu brzany 70+...co w tym niespotykanego, brzana po mierzeniu i fotce odzyskała wolność.Poniżej fotka, tak dla klimatu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Woda za tama nadal jak krysztal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 I po imprezieŁowienie powyżej mostu w Warcie, niemożliwe, łąki podlane.Zmiana miejsca na rzekę poniżej zbiornika, na miejscówke nie liczyłem, z racji na popularność miejsca wśród mięsiarstwa....To co zobaczyłem położyło mnie na kolana, nad wodą 2 auta znaczy się nie biorą, ale to tylko jedna strona medalu, łąka którą towarzystwo dojeżdżało nad wode została pogrodzona i przejazdu nie ma jak dla mnie zajebiście.Co do ryb.......równie dobrze mogłem pojechać na basen, kontaktu zero, oznak żerowania zero, ryb w wodzie oporowo, grube bolenie i jazie pływały dosłownie pod nogami, zero zainteresowania przynęta.Byłem za to świadkiem niesamowitego zdarzenia, jak na miejscowe warunki, otóż byłem świadkiem skutecznego holu brzany 70+...co w tym niespotykanego, brzana po mierzeniu i fotce odzyskała wolność.Poniżej fotka, tak dla klimatu warta.jpghehe a rano miałem jechać do Uniejowa i bądż tu mądry 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Woda za tama nadal jak krysztal?DOKLADNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Czyli za mostem wodery też na nic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 hehe a rano miałem jechać do Uniejowa i bądż tu mądry Tez sie zastanawialem nad Uniejowem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Czyli za mostem wodery też na nic ?Na moje oko to najbezpieczniej spodniobuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joza67 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Faktycznie poniżej tamy na Warcie Jazi mnóstwo, kąpią się całe ławice. Woda kryształowo czysta jedyne co można zrobić to sobie na nie popatrzeć. Jakimś dziwnym trafem udało mi się skusić tylko jednego. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Faktycznie poniżej tamy na Warcie Jazi mnóstwo, kąpią się całe ławice. Woda kryształowo czysta jedyne co można zrobić to sobie na nie popatrzeć. Jakimś dziwnym trafem udało mi się skusić tylko jednego.No ale widze że kolega Jaziorka złowił, pogratulowac. Daleko od tamy przed "nerkami" czy za, w sumie to bez różnicy bo widziałem zarówno bliżej tamy jak i niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Warta w Uniejowie. 5 rano nad wodą , woda jak krysztal ale nie dajaca oznak zycia nawet uklei w wodzie nie bylo widac nie wspomne o bywajacych tam lawicach jazi i buszujacych niewielkich bolenich, totalna padaczka , no to jedziemy dalej w kierunku Włynia tu woda bardzo wysoka nie adekwatna do wykresow z mapy hydrologicznej - mętna i wysoka a nie niska jak podało hydro. Calkowite bezrybie. A moze jeszcze zachacze o Ner, tu powtorka z rozrywki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joza67 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 (edytowane) i powyżej i poniżej są wszędzie i nigdzie nie chcą brać coś sobie z wody wyłapują, jakieś drobinki a woblerki i obrotówki mają w d...e. Edytowane 1 Czerwca 2014 przez joza67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 nawet jak wyłapują te drobinki w toni wody to choć odprowadzają wabiki , specyficzna jest ta Warta na tych "naszych" odcinkach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Mucha by im pewnie bardziej odpowiadala. A jakie wyniki macie w tym sezonie z boleniami? bo u mnie to cienko wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Mucha by im pewnie bardziej odpowiadala. A jakie wyniki macie w tym sezonie z boleniami? bo u mnie to cienko wyglada.ani sucha ani mokra , tylko ukleje mi się wieszały i malutkie bolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 PanowieMam propozycję wspólnego wyjazdu na Warciane połowy.Widzę że kilka osób z Łodzi i okolic jest i fajnie by było spotkać sie w realu i wymienić doświadczenia. Miejsce i godzina do ustalenia, proponuję niedziela 8.06 godzina 4.00 tama zbiornika Jeziorsko. W razie czego chętnie kogoś zbiorę z Łodzi, ewentualnie po trasie.Pozdrowienia dla miłośników Warty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej G. Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Cześć.Byłem wczoraj w Uniejowie i poniżej zapory w J.. Woda kryształ! Ryb zatrzęsienie!Największą jaką widziałem z mostku przy Termach była brzana - dobre 70 cm !Kije wyciągnąłem dopiero na odcinku poniżej zapory. Próbowałem na suchą, ale zero reakcji. To samo z nimfami.Wszystko pięknie , ale widok "szarpakowców" psuje te miłe wrażenia. Policja była dwukrotnie, ale "mięsiarze" za każdym razem zdążyli uciec i zlikwidować swoje"zestawy". Taki dwuosobowy patrol jest bez szans! Czy ktoś to w końcu opanuje !? Nic się nie zmienia od lat! Mam wrażenie , ze nikomu na zmianach nie zależy!?Masakra. Pozdrawiam. Maciej G. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 w sobotę szarpakowców nie stwierdziłemchociaż ja od świtu do 11 byłem, a buractwo pewnie na popołudniową sesję przyjechałojak dla mnie to poniżej tamy powinien być ustanowiony stały obręb ochronny, do granicy obwodu rybackiego Jeziorsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Pzw sieradz ma głęboko w dooopie swoje wody. Zależy im tylko na kasie czego przykładem jest wy...ane do spodu jeziorsko. Kilka pism z prośbami o zwiększenie obrębu ochronnego w okresie zimowym odrzucili tłumacząc, że "biedni wędkarze" nie będą mieli gdzie łowić. Ostatnio będąc za zaporą widziałem próbujących złowić bolenia w sterfie jakieś 50-100m od tablicy. Ktoś zadzwonił, przyjechała policja i nie pierdzielili się z "wędkarzami". Od razu sprzęcik zabrany, mandaty etc. Także jak tylko widzicie, że ktoś kombinuje od razu dzwońcie, trzeba jakoś biedną rzekę bronić. Poza tym największym problemem są "elektrycy". Za progiem w Księżych młynach notorycznie pływają nocami i trzepią, to samo ma miejsce w okolicach ujścia neru, kolega znajduje często zdechłe ryby przy brzegu każdego gatunku. Przez nich nie ma szans by wylęg przeżył. Pomijam już wypuszczanie ryb, nie miałem szczęścia zauważyć by ktoś się "ośmielił", bo przecie: "panie, każda ryba jest dobra, zależy jak ją zrobisz" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej G. Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Ja myślę, że trzeba notorycznie bombardować pismami, mailami i telefonami Zarząd PZW w Sieradzu, Tamtejszą straż Rybacką i Policję! Dosyć tego dziadostwa!Ile lat można czekać na zmiany !? Wielki problem żeby zainstalować 2 kamery !? Jak by się komuś chciało ruszyć tyłek to pewnie i na to by znalazł jakieś dofinansowanie z funduszy unijnych !?Ta bezradność władz jest porażająca tak samo jak ukraińskich pograniczników i milicji! Parę razy kolesie dostali by 5000 - 10000 kary to by im głupoty szybko odparowały z głowy! Szkoda słów. Pozdrawiam. Maciej G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Cześć.Byłem wczoraj w Uniejowie i poniżej zapory w J.. Woda kryształ! Ryb zatrzęsienie!Największą jaką widziałem z mostku przy Termach była brzana - dobre 70 cm !Kije wyciągnąłem dopiero na odcinku poniżej zapory. Próbowałem na suchą, ale zero reakcji. To samo z nimfami.Wszystko pięknie , ale widok "szarpakowców" psuje te miłe wrażenia. Policja była dwukrotnie, ale "mięsiarze" za każdym razem zdążyli uciec i zlikwidować swoje"zestawy". Taki dwuosobowy patrol jest bez szans! Czy ktoś to w końcu opanuje !? Nic się nie zmienia od lat! Mam wrażenie , ze nikomu na zmianach nie zależy!?Masakra. Pozdrawiam. Maciej G.pod kładką na Warcie w Uniejowie jest tam zawsze zatrzęsienie ryb a te największe stoją tuż pod samą plażą obok restauracji , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Kolego lepiej nie dawaj takich konkrtenych namiarów bo zaraz bedą tam szarpakowacy i inne typy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Kolego lepiej nie dawaj takich konkrtenych namiarów bo zaraz bedą tam szarpakowacy i inne typytakie typy to bez moich wiadomości o tym wiedzą , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 CześćByłem w sobotę, i w okolicach mostu w Warcie i poniżej tamy i dalej w paru miejscach aż po Uniejów, jechałem od tamy wzdłuż wału z paroma postojami. Piękny wynik czyli dwa brania, dwa okonie, może wymiarowe. Jak już pisaliście bardzo duża przejrzystość, z resztą jest tak co roku o tej porze i zawsze u mnie jest całkowita lipa. Tegoroczny maj dawał jakieś ryby tylko w pierwszym tygodniu, może ciut dłużej. W każdym razie od momentu wyklarowania wody jest cisza. Zwraca uwagę brak śladów aktywności drapieżnika. No i w tej mega czystej wodzie faktycznie widać ryby, ale nie przesadzałbym z ilością i wielkością, owszem trafią się cielska, ale to tylko leszcze, leszcze i leszcze. Widziałem parkę pod nogami i kilka leniwie spławiających się na środku rzeki. Poza tym wszelka drobnica, czasem bardziej wyrośnięta drobnica. Pamiętam, że w tamtym roku w tym samym okresie widywałem znacznie więcej ładnych i różnych ryb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi