kacperek993 Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Maciek, a jak z wysokością wody. Łowiłem w ubiegły "łikend" w okolicach Sieradza i woda była bardzo niska. Potem w nocy gwałtownie przybrała (na moje oko jakieś 10-15cm). O efektach zmagań nie wspominam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Hehe , woda stednia , nie moge powiedziec , fajna do łowienia, ale jak to na warcie bywa w wiekszosci wypadow - i rak ryba hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Wczoraj cały dzień spędziłem w okolicach mostu kolejowego w Sieradzu. Woda trochę wyższa jak w porównaniu do poprzedniej mojej wizytacji . Nareszcie było widać, że coś się dzieje. Bolki od czasu do czasu ostro grasowały, w nurcie chyba klenie zbierały, bo czasem pojawiały się mocne zawirowania połączone z pluskiem i jakby cmoknięciami. Coś pięknego, bo nawet ryby złowiłem - 3 bolki i 1 szczupły - tylko z wielkością jest problem. Wszystkie rybki nadziały się na kotwy od Widłów. Ogólnie bolki złowiłem siedząc na miejscówkach po 2-3 godziny ( tam gdzie łupały), potem zmiana i powrót i w sumie obskoczyłem przez cały dzień 3 miejsca, gdzie żerowały te "cholerniki". Tak będzie wyglądała moja taktyka w tym roku - rozpracować kilka miejscówek i na nich się skupić. Jak będzie teleecho - to zmiana na inne i tak "w koło Macieju". No i wsio . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joza67 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 I jak tam nasza Warta czyżby wodę spuścili, że nikt nic nie melduje, czy wyjechaliście na wakacyjne wojaże w inne rejony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblood Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 pewnie łowią ale się nie pucują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 ja Wartę odpuszczam, za dużo wyjazdów, za mało efektówzmieniłem łowisko na mniejszą rzekę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 podzielam zdanie Huberta , masakra ta Warta , rachunek bilansowy wychodzi na ---------------------- , jeśli chodzi o odcinek na którym ja wędkuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 A trafiliście kiedyś na kontrole w tamtych okolicach? Bo ja jeszcze ani razu a prędzej znajdziesz kłusola niż rybę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 U mnie też kiepsko. O ile w maju i na ppoczątku czerwca coś łowiłem, to od 1,5 miesiąca zupełnie nic. Na robala złowiłęm kilka świnek, ale na spinning bez brania.Kontroli nie widziałem pewnie od jakiś 15 lat.Byłem za to na Odrze 2 razy i jakoś tak raźniej. Zawsze kilka kleników się capnie i boleń jakiś też ułaskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 ;-) widzisz Krzychu , jak ryby są to i coś się uwiesi , masz przykład Odry , a Warta jak Warta grzechu u nas nie warta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Nie ma nawet co wstawić- wątek bez fotek,pusty jak nasza rzeka w tym rejonie . Jednak nie odpuszczam, będę tu łowił - lubię te robotę . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Ja miałem dwa tygodnie przerwy. W końcu pojechałem wczoraj. Łowiłem dość krótko przed wieczorem, bez efektów. Sporadyczne mizerne chlapnięcia. W roślinach dużo drobnicy takiej tuż po wylęgu. Nie liczę, który to już wyjazd nie tylko bez ryby, ale i bez brania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 a gdzie Radek byłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joza67 Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Byłem dzisiaj, kilkanaście bolków padło w tym chyba 4 godne uwagi 60+. POZDRAWIAM ZNIECHĘCONYCH 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joza67 Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joza67 Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Fotki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 DSC_0174.JPGŁadny, większy niż średnia "chlapaka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Józek pogoń je w górę rzeki ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Wyścigowy przed czy za tamą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joza67 Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Oczywiście że za i to sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joza67 Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Dzisiaj 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joza67 Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Łapiecie czy nie bo już mnie przeganianie ich w górę rzeki zmęczyło 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 ;-) widzisz Krzychu , jak ryby są to i coś się uwiesi , masz przykład Odry , a Warta jak Warta grzechu u nas nie wartaProblem w tym, że są. Widać je, "łażą". Nie potrafię ich skusić do brania ostatnio (nie pisze o pierdziawkach po 30-40cm). Fakt, że przeszedłem na rozmiar ciężej. Od przyszłego tygodnia wrócę do 12lb i zobaczymy.No i nigdzie nie pisałem, że Warta jak Odra. Odra to eldorado, po prostu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Łapiecie czy nie bo już mnie przeganianie ich w górę rzeki zmęczyło joza,łapiemy tylko nic nie możemy złowić , w każdym razie nic godnego uwagi . Gratuluję udanych łowów i goń je ostro . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Problem w tym, że są. Widać je, "łażą". Nie potrafię ich skusić do brania ostatnio (nie pisze o pierdziawkach po 30-40cm). Fakt, że przeszedłem na rozmiar ciężej. Od przyszłego tygodnia wrócę do 12lb i zobaczymy.No i nigdzie nie pisałem, że Warta jak Odra. Odra to eldorado, po prostu. krzychun, jedziesz na żyłce czy plecionce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi