Skocz do zawartości

Warta odcinek od Biskupic, Włyń, Most Warcki i zbiornik Jeziorsko

Koper

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj cały dzień spędziłem w okolicach mostu kolejowego w Sieradzu. Woda trochę wyższa jak w porównaniu do poprzedniej mojej wizytacji ;) . Nareszcie było widać, że coś się dzieje. Bolki od czasu do czasu ostro grasowały, w nurcie chyba klenie zbierały, bo czasem pojawiały się mocne zawirowania połączone z pluskiem i jakby cmoknięciami. Coś pięknego, bo nawet ryby złowiłem - 3 bolki i 1 szczupły - tylko z wielkością jest problem. Wszystkie rybki nadziały się na kotwy od Widłów. Ogólnie bolki złowiłem siedząc na miejscówkach po 2-3 godziny ( tam gdzie łupały), potem zmiana i powrót i w sumie obskoczyłem przez cały dzień 3 miejsca, gdzie żerowały te "cholerniki". Tak będzie wyglądała moja  taktyka w tym roku - rozpracować kilka miejscówek i na nich się skupić. Jak będzie teleecho - to zmiana na inne i tak "w koło Macieju". No i wsio :D .

• Like 1

U mnie też kiepsko. O ile w maju i na ppoczątku czerwca coś łowiłem, to od 1,5 miesiąca zupełnie nic. Na robala złowiłęm kilka świnek, ale na spinning bez brania.

Kontroli nie widziałem pewnie od jakiś 15 lat.

Byłem za to na Odrze 2 razy i jakoś tak raźniej. Zawsze kilka kleników się capnie i boleń jakiś też ułaskami.

Ja miałem dwa tygodnie przerwy. W końcu pojechałem wczoraj. Łowiłem dość krótko przed wieczorem, bez efektów. Sporadyczne mizerne chlapnięcia. W roślinach dużo drobnicy takiej tuż po wylęgu. Nie liczę, który to już wyjazd nie tylko bez ryby, ale i bez brania.

• Like 1

;-) widzisz Krzychu , jak ryby są to i coś się uwiesi , masz przykład Odry , a Warta jak Warta grzechu u nas nie warta

Problem w tym, że są. Widać je, "łażą". Nie potrafię ich skusić do brania ostatnio (nie pisze o pierdziawkach po 30-40cm). Fakt, że przeszedłem na rozmiar ciężej. Od przyszłego tygodnia wrócę do 12lb i zobaczymy.

No i nigdzie nie pisałem, że Warta jak Odra. Odra to eldorado, po prostu.

• Like 1

Problem w tym, że są. Widać je, "łażą". Nie potrafię ich skusić do brania ostatnio (nie pisze o pierdziawkach po 30-40cm). Fakt, że przeszedłem na rozmiar ciężej. Od przyszłego tygodnia wrócę do 12lb i zobaczymy.

No i nigdzie nie pisałem, że Warta jak Odra. Odra to eldorado, po prostu.

krzychun, jedziesz na żyłce czy plecionce?