Skocz do zawartości

Warta odcinek od Biskupic, Włyń, Most Warcki i zbiornik Jeziorsko

Koper

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem przyjemność w sobotę spłynąć ok 20km Wartą od Załęcza do Kamionu... przy brzegu widać kleniki 10cm, dwa razy słyszałem chlapnięcie a przez resztę spływu żadnej ryby powyżej 10cm nie widziałem, wędkarzy te nie uświadczyłem. Mam nadzieje ze ryby kryją się w dołkach dlatego nie było ich widać bo jeśli tam ich nie ma to bida straszna:( Ale sama rzeka bardzo piękna, urokliwa i nie uregulowana:)

Edytowane przez Pasta
  • Like 1

• 4 tygodnie później...

Warta ogólnie mocno kapryśna moim zdaniem. W temacie boleni długie okresy słabe - maj, albo zerowe całkowicie, jak czerwiec. Trzeba by często bywać, żeby akurat trafić w ten jeden czy parę dni. A jeszcze przynęta i prowadzenie odpowiednie, szczególnie teraz kiedy żeruje na sieczce i nie ma w zasadzie odpowiedniej wtedy przynęty. Bolki walą i nic. Na szczęście nie jest tak źle ;)  jak myślałem w maju i czerwcu. Hubertus ładny jasiek. U mnie ich w tym roku zero, choć wcześnie zdarzały się czasem jako przyłów przy próbach łowienia boleni.

• Like 1

To moze takiego misia tez znasz??? A ryby widac ze tam sa i maja niestety wziecie :mellow:

https://www.youtube.com/watch?v=gPkXpT17N8U

Tak sobie przegladam nasz watek i tego delikwenta to ja juz dwa razy ponizej Uniejowa widziałem na moich rewirach.

Dodatkowo zjeb.... klusola co na podrywke po drugiej stronie rzeki lowi.

• Like 1